Bologna Katliamı, Shlein'den Meloni'ye: “Ciddi Sözler”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Bologna istasyonundaki meşhur neo-faşist katliamda 85 ölü ve 200 yaralıyı andığımız günde, kurban aileleri derneğinin başkanına saldırarak kurban rolü oynamak kınanacak bir operasyondur. Katliam ve neo-faşist ve yıkıcı kökeni hakkındaki cümleler, Palazzo Chigi'nin notunda belirtildiği gibi “nitelik”ten ziyade, meydana gelen gerçekleri doğrulamaktadır”. Elly Schlein, Giorgia Meloni'ye yanıt olarak bunu söylüyor.

“Başbakan'ın anma gününde tartışma yaratmaya ve kurban yakınları derneği başkanı Paolo Bolognesi'ye saldırmaya karar vermesi inanılmaz ve çok ciddi bir durumdur. Kendisine, 2 Ağustos'tan bu yana 44 yıl önce inatla gerçeği aradığı ve soruşturma ve davaları yürütenlerin azmi sayesinde, gerçekleri yeniden yapılandıran ve kesin sorumlulukları ortaya çıkaran kesin cezalar elde ettiği için her zaman desteğimizi ve minnettarlığımızı yineliyoruz” diye devam ediyor.

“Bir toplumu kim yönetiyorsa kırıkları onarmalı, yaraları iyileştirmelidir, Meloni ise tam tersini yapıyor: bölüyor, ayırıyor, birini diğerine karşı kışkırtıyor. Bu ülkeyi yönetemeyeceği açık” diye sonuca varıyor Demokrat Parti sekreteri.
 
Üst