Bir Alabama Kasabasının Kanalizasyon Sorunları Biden’ın Altyapı Hedeflerini Test Ediyor

Urfalı

Global Mod
Global Mod
HAYNEVILLE, Ala. — Marilyn Rudolph’un kırsal kesimdeki evinin arkasında gevezelik eden şey dere değildir.

Mütevazı, bakımlı evinin 30 metre arkasında yerden lekeli bir PVC boru çıkıyor ve biri tuvaleti sifonu çektiğinde veya çamaşır makinesini çalıştırdığında ham atık su püskürtüyor. “Düz boru” olarak bilinen şey – bölgenin yoğun bölgelerinde çalışacak basit bir septik tankı karşılayamayan, Alabama kırsalında, çoğu Siyah olan binlerce yoksul insan tarafından kullanılan ilkel, sağlıksız ve kötü şöhretli ev yapımı kanalizasyon sistemi. toprak.

“Hiç böyle bir şey görmedim. Bu bir tür ek binada yaşamak gibi ve buna asla ama asla alışamam,” dedi Bayan Rudolph’un üç yıl önce Cleveland’dan onunla birlikte taşınan erkek arkadaşı Lee Thomas.

60 yaşındaki Bayan Rudolph, “Hayatım boyunca bununla yaşadım” dedi.

Ülkedeki herhangi bir bölge, Başkan Biden’in Kasım ayında imzaladığı 1 trilyon dolarlık altyapı yasasından dönüşümsel faydalar görmeye devam ederse, bu, Alabama’yı bir zamanlar köle emeğiyle pamuk üretiminin merkezi yapan tınlı toprağından alan Kara Kuşak’tır. Gürcistan’dan Mississippi’ye kadar uzanan ve siyahların nüfusun dörtte üçünü oluşturduğu 17 ilçeden oluşan bir bölge.


Altyapı yasasının toplam finansmanının yaklaşık 55 milyar doları, Flint, Mich ve Jackson gibi şehirlerdeki arızalı içme suyu sistemlerinin değiştirilmesi için 25 milyar doları da dahil olmak üzere, ülke çapında içme suyu, atık su ve yağmur suyuyla ilgilenen sistemlerin iyileştirilmesine ayrılmıştır. Kayıp.

Hayneville’in kasaba meydanı. Altyapı paketi, Biden yönetiminin yapısal ırkçılığı düzeltme hedefinin bir parçası olan Hayneville ve çevredeki kasabalar gibi “dezavantajlı” bölgelere fon sağlamayı hedefliyor. Kredi. . . The New York Times için Rachelle Hayır Kurumu

Borunun diğer ucuna daha az dikkat edildi: $11. Küçük topluluklar için belediye kanalizasyon ve drenaj sistemlerini, septik tankları ve kümelenmiş sistemleri geliştirmek için 7 milyar yeni finansman. Alabama, Mississippi, Kuzey Karolina, Oklahoma, Illinois, Michigan ve birçok kabile bölgesindeki yoksul toplulukların yaşam kalitesini ve ekonomik beklentilerini değiştirebilecek bir nakit seli.

60 yıl önce sivil haklar mücadelesinin merkezi olan Alabama’nın bu bölümünde, fon, “doğru yaparsak, sonunda işleri düzeltmek için hayatta bir kez bir şansı” temsil ediyor, eski belediye başkanı Helenor Bell Kasabanın cenaze evini yöneten Lowndes County’deki Hayneville’den.

Ancak finansmanın önemli gelişmelere yol açması muhtemel olsa da, federal yardım başvurularını doldurmak için gereken birkaç çalışanı bile istihdam edecek siyasi güce veya vergi tabanına sahip olmayan topluluklara vaat edilen faydaları sağlayacağının hiçbir garantisi yoktur.


2020 tarihli “Waste” kitabı Lowndes County’deki temizlik krizine ışık tutan MacArthur üyesi Catherine Coleman Flowers, “Çok endişeliyim” dedi. “Federal müdahale olmasaydı, asla oy hakkımız olmazdı. Federal müdahale olmadan, sanitasyon eşitliğine asla sahip olamayız. ”

Mark A. Elliott, bölgenin yoğun killi toprağı için optimize edilmiş bir atık sistemi tasarlayan akademik bir konsorsiyumla birlikte çalışan Alabama Üniversitesi’nde mühendislik profesörüdür. Devletin daha varlıklı bölgelerinin yoksullara yönelik federal yardımı çekebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Elliott, “Umudum, bu paranın en az yüzde 50’sinin varlıklı toplulukların su faturalarını sübvanse etmeye değil, en çaresiz durumdaki insanlara gitmesidir” dedi. “Temizlik bir insan hakkıdır ve bu insanların yardıma ihtiyacı var. ”

Düz borular, hafif bir yağmur fırtınasından sonra bile rutin olarak çimleri kötü kokulu atık su ile kaplayan eski fosseptik tanklarının, yetersiz yağmur kanalizasyonlarının ve bakımsız belediye sistemlerinin daha yaygın bir şekilde bozulmasının sadece bir unsurudur.

Altyapı paketi, Biden yönetiminin yapısal ırkçılığı düzeltme hedefinin bir parçası olan Hayneville ve çevredeki kasabalar gibi “dezavantajlı” bölgelere fon sağlamayı hedefliyor. Yine de altyapı paketi, devletlere finansmanın nasıl tahsis edileceği konusunda geniş bir serbestlik sağlıyor ve para kapıdan çıktıktan sonra yeni yaptırım mekanizmaları içermiyor.

Birisi tuvaleti sifonu çektiğinde veya çamaşır makinesini çalıştırdığında, Bayan Rudolph’un evinin arkasındaki PVC borudan ham atık su fışkırıyor. Kredi. . . The New York Times için Matthew Odom

Atık su finansmanı, tipik olarak kısmi veya tam geri ödeme gerektiren mevcut bir federal eyalet kredi programından geçiyor, ancak yeni mevzuata göre, ihmal edilebilir vergi matrahlarına sahip yerel yönetimler, borç aldıklarını geri ödemek zorunda kalmayacaklar. Ek bir ayar olarak, Kongre gerekli devlet katkısını yüzde 20’den yüzde 10’a indirdi.


İki küçük şehre yardım ettikten sonra hükümlerin taslağının hazırlanmasına yardım eden Illinois Demokrat Senatör Tammy Duckworth, “Birçok insan tasarının sadece içme suyuyla ilgili olmadığını, atık su bölümünün de aynı derecede önemli olduğunu biliyor” dedi. Eyaleti, Cahokia Heights ve Kahire, mahalleleri ham kanalizasyonla dolduran arızalı kanalizasyon sistemlerini yeniliyor.

Programı yöneten Çevre Koruma Ajansı, Kasım ayında içme suyu ve atık su projeleri için ilk finansman diliminin 7 dolar olduğunu söyledi. Alabama için yaklaşık 137 milyon dolar dahil olmak üzere 2022’de eyaletlere 4 milyar gönderilecek.

Biden yönetimi yetkilileri, önümüzdeki beş yıl içinde temiz su finansmanında üç kat artışı temsil eden yeni harcamanın ölçeğinin, yoksul toplulukların adil paylarını almalarını sağlamak için yeterli olacağından eminler.

Programın uygulanmasını denetleyen bir ajans yetkilisi olan Zachary Schafer, “Aşırı yük altındaki toplulukların bu kaynaklara erişimini sağlamak için E. P.A. ve eyaletlerin birlikte çalışma şeklini değiştirmek istiyoruz” dedi.

Ancak belediye sistemlerine erişimi olmayan bireysel ev sahiplerinin pahalı septik sistemler için ödeme yapıp yapamayacakları da dahil olmak üzere önemli sorular devam ediyor ve yönergeler 2022’nin sonlarına kadar hazır olmayacak.

Döner kredi fonu genellikle başarılı bir program olarak kabul edilirken, Çevre Politikası İnovasyon Merkezi ve Michigan Üniversitesi tarafından geçen yıl yapılan bir araştırma, birçok eyaletin daha büyük azınlık nüfuslu yoksul topluluklar adına döner kredi fonlarından yararlanma olasılığının daha düşük olduğunu buldu.

Programın yıllık raporlarına göre, Alabama’nın döner kredi fonu, Selma’daki büyük bir atık su sistemi iyileştirmesi dışında, son yıllarda eyaletin bu bölümünde birkaç projeyi finanse etti.


Alabama’da su finansmanının bu yılın sonlarına kadar bölünmesi muhtemel değil. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki eyalet meclisi, 1 dolarla tahsis edilen on milyonlarca dolarla ne yapılacağı konusunda Cumhuriyetçi Vali Kay Ivey ile hâlâ görüşüyor. Bay Biden, Mart ayında 9 trilyonluk teşvik paketini imzaladı.

2019’da Hayneville’de su basmış bir avlu. Düz borular, bölgedeki daha yaygın bir altyapı arızasının yalnızca bir unsurudur. Kredi. . . Julie Bennett/Associated Press

Eyalet meclisinin her üyesi gelecek yıl yeniden seçilmek için hazır ve Birmingham, Huntsville ve Mobile’daki daha büyük, daha güçlü topluluklardan seçmenlere sunmaya hevesli yasa koyucular şimdiden başvurularını hazırlamaya başladılar.


Bir Bakışta Altyapı Yasası

<saat/>

Kart 1/5


Tasarı nihai onay alır. Meclis, ülkenin eskiyen bayındırlık işleri sistemini yeniden inşa etmek için 5 Kasım’da 1 trilyon dolarlık banknotu onayladı. Teklif, Başkan Biden’ın 15 Kasım’da yasalaştırdığı ekonomik gündeminin merkezini oluşturuyor. Tasarının içeriği şöyle:


Ulaşım. Teklif, yollara, köprülere ve ulaşım programlarına giden yeni federal harcamalarda on milyarlarca doları görecek. Amtrak, başlangıcından bu yana en büyük para akışını görecek ve yayalar için güvenli ulaşım sağlamayı amaçlayan programlara fon tahsis edilecek.


İklim. Ülkeyi küresel ısınmayla yüzleşmeye daha iyi hazırlamak için finansman sağlanacaktır. Orman Hizmetleri, orman yangınlarının etkilerini azaltmak için milyarlarca dolar alacaktı. Tasarı, ülkenin elektrik şebekesini yenilenebilir enerji taşımasına izin verecek şekilde modernize etmek için 73 milyar dolar içeriyor.


Yetersiz hizmet alan topluluklar için kaynaklar. 2 milyar dolarlık yeni bir hibe programının kırsal alanlardaki ulaşım projelerini genişletmesi bekleniyor. Tasarı ayrıca, Kızılderili topluluklarına verilen desteği artıracak ve iklim direnci ve uyum çabaları için Kızılderili İşleri Bürosu’na 216 milyon dolar tahsis edecek.


İnternet erişimi. Tasarı, ulaşılması zor kırsal toplulukları ve düşük gelirli şehir sakinlerini yüksek hızlı internete bağlamayı amaçlayan 65 milyar doları içeriyor. Diğer hükümler, hizmet sağlayıcılar arasında rekabeti ve şeffaflığı artırmayı amaçlar.


Eyalet hükümeti yıllardır sorunu kendi başına çözmek için çok az şey yaptı. Kasım ayında, Adalet Bakanlığı’nın sivil haklar bölümü, 1964 tarihli Sivil Haklar Yasası’na atıfta bulunarak, Alabama’nın Lowndes County’deki Siyah sakinlere karşı “yeterli sanitasyona erişimin azalması” teklifinde bulunarak ayrımcılık yaptığı suçlamalarıyla ilgili bir soruşturma başlattı. ”

Sorunu çözmeye yönelik son zamanlardaki en önemli çabalardan biri resmi bir devlet girişiminden değil, üst düzey bir devlet sağlık departmanı yetkilisinin çalışmasından geldi. Sherry Bradley, ABD Tarım Bakanlığı’ndan 2 milyon dolar topladıktan ve eyaletten 400.000 dolar kopardıktan sonra Lowndes’de 100’den fazla modern septik sistem kurmak için bir gösteri projesi oluşturdu.

Lowndes’deki White Hall kasabasındaki iyileştirmeler de dahil olmak üzere diğer projeler de sorunu sistematik olarak ele almak için daha büyük herhangi bir plandan bağımsız olarak tek seferlik olmuştur.


Biden yönetim yetkilileri, altyapı faturasının bu dinamiği değiştirmesi gerektiğini söyledi. Daha kapsamlı bir yaklaşım oluşturmaya yönelik çalışmalar yavaş da olsa devam etmektedir. Siyahların çoğunlukta olduğu bir bölgeyi temsil eden Alabama Demokratı Temsilci Terri A. Sewell, önceliklendirilecek projelerin bir listesini derlemek için yerel yetkililere ulaşmaya başladı.

Köydeki evlerin çoğu, Yellow Bluff, Ala’daki derelere dökülen düz boruları kullanır. Kredi. . . The New York Times için Rachelle Hayır Kurumu

Mühendislik profesörü Bay Elliott, Wilcox County’deki devasa bir kağıt fabrikasının bacaları altında 67 adet çift genişlikli treyler, baraka ve kül blok evden oluşan Sarı Bluff mezrası ile özellikle ilgileniyor. . Köydeki evlerin çoğu, derelere dökülen düz borular kullanıyor ve Bay Elliott, Yellow Bluff’un küçük, kümelenmiş bir septik sistem kurulumundan büyük fayda sağlayabileceğine inanıyor.

Bu tür ilerleme habercilerine rağmen, yerel sakinler ve aktivistler arasında, gazetecilere ve akademisyenlere “yoksulluk turları” dedikleri şeyde eşlik etmekten bıkmış, karamsarlığa varan, derinden kökleşmiş bir şüphecilik duygusu var. ”

Bayan Flowers, devlet tarafından onaylanan herhangi bir şeyin yetkin bir şekilde yürütüleceğinden emin değil, bu nedenle yetkilileri ve diğer toplum liderlerini herhangi bir atık su ve yağmur suyu projesinde uzatılmış garanti talep etmeye zorluyor.

“Bence bu durumla yaşamanın buradaki insanlar üzerinde derin bir psikolojik etkisi var” dedi. “Onlara kendilerini geride kalmış, indirimli, sanki kendi açılarından bir başarısızlıkmış gibi hissettiriyor. ”

60 yıl önce medeni haklar mücadelesinin merkezi olan Alabama’nın bu bölümünde, fon, “doğru yaparsak, sonunda işleri düzeltmek için hayatta bir kez görülen bir şansı” temsil ediyor Helenor Bell, Hayneville’in eski belediye başkanı. Kredi. . . The New York Times için Rachelle Hayır Kurumu

Hayneville’e döndüğümüzde, çocukluğunda pamuk toplayarak geçirdiğine bağladığı dizlerindeki artritten muzdarip Bayan Rudolph, her yerde bulunsalar da düz boru sistemleri hakkında konuşmaya istekli birkaç kişiden biriydi.


Her adımda acı içinde yüzünü buruşturarak tepeden aşağı yürüyen Bayan Rudolph, insanların boruyu temiz ve tıkanmamış tutmak için ne kadar çok çalıştığını görmelerinin önemli olduğunu söyledi. Ayrıca dışarıdan gelenlerin tüm bunların acı zorluklarını anlamasını istedi.

Rudolph, “Tuvalet kağıdını diğer insanlar gibi tuvalete koyamayız” dedi. “Çöpe atmalıyız. ”
 
Üst