Binance Süreçleri Durdurdu: Bu Altcoin’de Derin Düşüş!

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Terra ekosistemine ilişkin ABD dolarına sabitli algoritmik bir stablecoin olan UST, bugün dolar karşısında yüzde 40’lık bir düşüş yaşayarak 0.60 dolara kadar geriledi. Olağanda bu coin’in kıymetinin 1 dolarda sabit olması gerekiyordu. Ayrıyeten Terra (LUNA) da yüzde 60’lık bir düşüş yaşadı. Bu gelişmelerin akabinde süreç hacmiyle dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, LUNA ve UST çekimlerini süreksiz olarak askıya aldı. İşte detaylar…

Binance, LUNA ve UST çekimlerini durdurdu

Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST’nin fiyatı dolar karşısında yüzde 40 üzere şaşırtan bir düşüşle 0,60 dolara geriledi. Bu, Terra’nın mahallî kripto para ünitesi LUNA’nın yanı sıra UST’nin de büyük ölçüde tasfiye edilmesiyle sonuçlandı. LUNA, 24 saatlik aralıkta 62.34 dolardan 24.85 dolara kadar geriledi. Yazım sırasında 35.84 dolar düzeylerinden el değiştiriyor. Bu gelişmelerin akabinde kripto borsası Binance, LUNA ve UST stablecoin’inde çekim süreçlerini süreksiz olarak askıya aldığını duyurdu. Resmi duyuru, aşağıdaki biçimdedir:

Terra (LUNA) ağındaki LUNA ve UST tokenları için para çekme süreçleri, bekleyen yüksek ölçüde para çekme süreci niçiniyle 10 Mayıs 2022, 05:20 prestijiyle süreksiz olarak askıya alındı. Bunun sebebi ağ yavaşlığı ve tıkanıklığıdır. Ağın istikrarlı olduğunu ve bekleyen para çekme hacminin azaldığını tespit ettiğimizde Binance bu tokenler için para çekme süreçlerini bir daha başlatacak. Kullanıcıları öteki bir duyuru ile bilgilendirmeyeceğiz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

24 saatlik LUNA grafiği

Luna Foundation Guard, BTC’leri tasfiyeye mi başladı?

Kriptokoin.com
olarak da bildirdiğimiz üzere rezervlerinde yüklü ölçüde Bitcoin (BTC) tuttuğu bilinen Luna Foundation Guard, UST’yi satın almak ve sıkıntılı UST stabilcoin’ine istikrar getirmek için Bitcoin rezervlerini tasfiye etmeye başladı. Mevcut bilgilere göre LFG’nin BTC adresi, Binance’e 28.205 BTC transfer etti. Öncesinde ise 42.530 BTC transfer etmişti.


Lakin Luna Foundation Guard tarafınca yapılan son güncelleme, Bitcoin rezervlerini piyasa yapıcılara (MM) ödünç verildiğini gösteriyor. En son çekilen 37.000 BTC’lik ölçünün muhakkak kısmının MM’lere ödünç verildiği, muhakkak kısmının ise UST satın almak için kullanıldığı belirtiliyor.
 
Üst