Berlusconi: “Her zaman Ukrayna’nın yanında oldum ve yanındayım”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Gerçeklere bakalım. Ukrayna halkını her zaman destekledik, İtalya’da ve Avrupa’da her zaman tereddüt etmeden ve tereddüt etmeden Ukrayna’ya fon ve silah göndererek destek vermek için oy kullandık”. O söylüyor silvio berlusconiCav’ın Başbakan Giorgia Meloni ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky arasındaki görüşmeyle ilgili açıklamalarının ardından yaşanan tartışmanın ardından Facebook’ta yaptığı bir gönderide Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma hakkında konuşmak için geri dönen kim.

Ayrıca oku

“Ben – Berlusconi o zaman bizi temin ediyor – her zaman Ukrayna halkının ve barışın yanında oldum ve yanayım. Umudum, hepimiz için çok tehlikeli olan bu savaşa yakında diplomatik bir çözüm bulunabilir. Ben sadece büyük bir öneride bulundum. Forza Italia’nın lideri, bu çatışmaya son vermenin olası bir diplomatik yolu olarak, Ukrayna’nın yeniden inşası için Batı’nın Marshall Planı’nı tekrarlamak istiyorum, bu hepimiz için çok tehlikeli” diyerek sözlerini bitiriyor.

RONZULLI: “BERLUSCONI BARIŞ ADAMI” – “Başkan Berlusconi’nin Putin’in anlatılarına bir şekilde teslim olabileceğini iddia etmek yanıltıcıdır ve onun siyasi tarihini ve otuz yıllık bir barış adamının tanıklığını yansıtmaz. Her zaman tam olarak lehte arabuluculuk yapmaya çalışan bir devlet adamı” barış, cesaretlendirme, sorumluluk duygusu davet etme”, diyor Forza Italia başkanı senatörler Licia Ronzulli.

“Daha önce de yinelendiği gibi, Rusya’nın saldırgan ve Ukrayna’nın saldırıya uğrayan ülke olduğunu kimse inkar etmedi. Başkan Berlusconi ve onunla birlikte Forza Italia’nın, mutlak inançla verilen olumlu oyların da gösterdiği gibi, desteklemekten asla geri kalmadıkları bir ülke. silah sevkiyatı için altı kararname -devam ediyor Ronzulli-. Yedinci için yapılacak oylamaya gelince de bunu kaçırmayacaklar”.

“Aynı şekilde, Başkan Berlusconi de her zaman İtalyan hükümetinin, Avrupa’nın, EPP’nin kendisinin, NATO’nun ve ABD’nin lehinde olan ve hiçbir zaman sorgulamayan bir çizgiyi sürdürdü. Ancak bu, çabalamamak anlamına gelmez. Barışa yol açabilecek çözümler aramak, akıl almaz sonuçları olan bu şiddet sarmalından kaçınmak. Başkan Berlusconi bizi bu tek ve tek hedefle düşünmeye davet etti”, diye bitiriyor sözlerini.