başbakan ne dedi

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Giorgia Meloni, Elon Musk'u övmek için geri dönüyor. Tesla ve Uzay'ın kurucusu Elon Musk bir “sorgulayıcı” olmasının yanı sıra “olağanüstü şeyler” yapmış bir girişimcidirBudapeşte'deki Puskas Stadyumu'nda gayrı resmi Avrupa Konseyi toplantılarının oturum aralarında Başbakan şöyle diyor:

Musk, “Amerikan seçim kampanyasında her iki tarafta da yer alan diğer binlerce insan gibi, kesinlikle Donald Trump'ın seçim kampanyasında da taraf olan bir kişi. Bana öyle geliyor ki seçim kampanyalarına katılmak vatandaşların hakkıdır”.

“Bundan sonra – diye ekliyor – şunu söyleyebilirim Elon Musk'u bu dönemde katma değer olarak görüyorumKesinlikle olağanüstü şeyler yapmış, önemli şeyler yapmış bir kişi. Onun bir muhatap, konuları tartışacak bir kişi olması gerektiğini ve olabileceğini düşünüyorum”, diye bitiriyor.

Doğum ve yatırım %2 GSYİH

Başbakan daha sonra savunma yatırımlarından da bahsetti. Yeni istikrar paktında, NATO'nun talep ettiği gibi, en borçlu ülkelerin bile GSYİH'lerinin en az %2'sini savunmaya harcamalarına izin veren “açıklıklar” var, ancak bu konuda “çok daha fazlasını” yapmalıyız. Bu, gayrı resmi Avrupa Konseyi toplantısı için Budapeşte'deki Puskas stadyumuna gelen Başbakan Giorgia Meloni tarafından da vurgulandı.

Kendisine yeni AB kurallarıyla NATO hedeflerine saygı gösterilmesinin mümkün olup olmadığını soranlara “Bu iyi bir soru” diye yanıt veriyor. “Şuna kesinlikle eminim ki” diye ekliyor Avrupa ve dolayısıyla İtalya da daha fazla bağımsızlıklarını garanti edebilmelidirsavunmaya daha fazla yatırım yaparak daha fazla özerkliğe sahip olacaklar. Açıkçası bunu yapabilmek için araçlara ihtiyacımız var.”

“Bu, İtalya'nın gündeme getirdiği büyük bir tartışma – diye devam ediyor – yeni açılış paktında da var. Bana göre çok daha fazlasının yapılması gerekiyor. Bence bu, er ya da geç yeniden açılması gereken tartışmalardan bir diğeri. , iradenin ötesinde, o zaman yapılabilecekler vardır ve kaynakların bir şekilde belirlenmesi gerekir.”

Ukrayna

Ukrayna'nın geleceğine gelince, eğer bugün bir “barış senaryosu”ndan bahsediyorsakiddia ediyor, bunun tek nedeni “Batı”nın Kiev'i desteklemesi Rus işgalciye karşı savaşta. “Hepimiz her zaman barış için çalıştık, bu doğru. Bundan sonra defalarca söylediğim gibi, benim açımdan barışı inşa etmek için işgali önlemek gerekiyordu”.

“Bugün, hepimizin umduğu ve gerçekleşmesi için çalıştığımız gibi barışçıl bir senaryoya doğru ilerleme olasılığından bahsediyorsak, bunun nedeni Ukraynalıların olağanüstü bir cesarete sahip olmaları ve Batı'nın Ukrayna'yı desteklemesidir” Farkı yaratan unsurun bu olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra tabi ki önümüzdeki haftalarda senaryonun nasıl gelişeceğini göreceğiz. Savaş olduğu sürece İtalya Ukrayna'nın yanında olacak“.

AB ve kaynak düğümü

Meloni, AB'nin yüzleşmesi gereken gerçek “tartışmanın” kendisini ABD ve Çin'den ayıran uçurumu azaltmak için gerekli yatırımları yapmak için gerekli “kaynakların” nasıl bulunacağı olduğunu yineledi. “Bana öyle geliyor ki – diyor Meloni – Avrupa'nın bir meydan bulması ve kendisi için önlemler alması gerekiyor. Görünüşe göre bugün tartışmaları keşfediyoruz: Rekabet edebilirlik, görevler meselesini düşünüyorum.”

“Avrupa'nın rekabetçiliğine ilişkin tartışmanın aylar önce başladığını hatırlıyorum. Biden yönetiminin Amerikan ekonomisini korumak için uyguladığı devasa devlet yardımı planı Enflasyonu Azaltma Yasası'nın ardından bir yükseliş yaşandı ve bu da bir kriz yaratma riskini taşıyordu.” Avrupa'nın çekiciliği ile dengesizlik. Sonuçta, Amerikan başkanlarını anımsatan bir espriyle, kendinize Amerika Birleşik Devletleri'nin sizin için ne yapabileceğini sormayın, Avrupa'nın kendisi için ne yapması gerektiğini kendinize sorun. sabahki tartışma, özellikle önemli bir tartışma.”

“Avrupa Birliği'nin önümüzdeki birkaç yılı için öncelikleri belirlemekle görevlendirilen bir başka İtalyan olan Mario Draghi'nin sunduğu plandan başlayarak, pek çok zorluğun var olduğuna inanıyorum. Aşağı yukarı ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.” . Şimdi yanıtlamamız gereken büyük soru, Üye Devletlere karşı karşıya olduğumuz hedef ve stratejilere ulaşmalarını sağlayacak araçları gerçekten vermek isteyip istemediğimizdir.. Her şeyden önce, kesinlikle ele alınması gereken konu kaynak sorunudur, çünkü yapmak istediğimiz her şeyi yapmak için gerekli yatırımların çok fazla olduğunu biliyoruz. Bana göre asıl tartışma bu, bu sabah somut çözümlere yol açar mı bilemiyorum, çünkü bunlar her zaman çok uzun tartışmalardır. Ancak odaklanmayı düşündüğüm merkezi unsur bu” diye bitiriyor.

Ayrıca okuyun