Bakan Soylu: Türkiye’de göçmen siyaseti üzerinden siyaset yapan ve oy devşirmeye çalışanlar sefildirler

taklaci09

Global Mod
Global Mod
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Benim en büyük ıstırabım bu bilmeyenler güruhu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletimize hitap ederken, sahiden cehaletin en yüksek noktasını ortaya koymaya çalışıyorlar. Bunu bir siyaset sıkıntısı ve bunu bir oy problemine döndürmeye çalışıyorlar.” dedi. CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmen siyaseti konusunda yaptığı tenkitlere bir kere daha cevap veren Soylu, “Sefil gibiler fazlaca açık söyleyeyim, Türkiye’de göçmen siyaseti üzerinden, göç siyaseti üzerinden siyaset yapan ve oy devşirmeye çalışanlar sefildirler. Bunun müsebbibi biz değiliz ki.” açıklamasını yaptı.

Soylu, Türkiye’de bugüne kadar kaçak göç ile geldiği için 320 bin kişiyi ülkelerine geri gönderdiklerini, Suriye’ye geri dönenlerin sayısının ise 490 binin üzerinde olduğunu ve 2016’dan bugüne kadar 19 bin 336 Suriyeli sığınmacının asayiş meseleleri sebebiyle Türkiye’den çıkışının gerçekleştiğini deklare etti.

Kılıçdaroğlu’na yanıt

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin TBMM Küme Toplantısı’nda yaptığı konuşmaya ait Soylu, “Benim en büyük hüznüm bu bilmeyenler güruhu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletimize hitap ederken, sahiden cehaletin en yüksek noktasını ortaya koymaya çalışıyorlar. Bunu bir siyaset sıkıntısı ve bunu bir oy problemine döndürmeye çalışıyorlar.” tabirlerini kullandı.

Soylu, göç problemine ait tenkitlere yönelik, “Sefil gibiler fazlaca açık söyleyeyim, Türkiye’de göçmen siyaseti üzerinden, göç siyaseti üzerinden siyaset yapan ve oy devşirmeye çalışanlar sefildirler. Bunun müsebbibi biz değiliz ki. Tam karşıtı, biz bütün dünyada karşı karşıya kaldığımız en büyük sınamadan bu ülkenin kamu sistemini bozmadan, bu ülkede insanlarımızın huzurunu bozmadan çıkabilmeyi temin edebilmek beraberinde başı sıkışmış insanlara da dirsek çevirmeyen, ardını dönmeyen bir anlayış sergileyerek gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu

“Amerika bizim göç kayıtlarımızın peşindedir vermedik, vermeyiz de”

Türkiye’de bulunan sığınmacıların kayıtlarına ait tartışmalara yönelik Soylu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Twitter’dan yazdıkları yetmeyince dün bir de Meclis kürsüsünden devam eden ana muhalefetin Genel Lideri Kılıçdaroğlu, kusura bakmasın. Türkiye’de Göç Başkanlığı da onun SSK Başkanlığında yaptığı bir pespaye biçimde yönetilmiyor. Göç Başkanlığı, Türkiye’de işte biraz evvel anlattığım bu arkadaşlarımın ortaya koyduğu bir anlayışla birlikte yönetiliyor. Ben Çalışma Bakanlığı da yaptım. Onun SSK Başkanlığını nasıl pespaye yönettiğini ben bakanlığımda güzel gördüm. İzlerini silebilmek mümkün değil. İkide bir kayıtları yok deyip duruyorlar. Bizim kayıtlarımız o kadar sakat ve sorunlu olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, 5,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Birinci geldiğim günden itibaren Amerika bizim göç kayıtlarımızın peşindedir vermedik, vermeyiz de. Avrupa göç kayıtlarımızın peşindedir vermedik, vermeyiz de. Senin yapacağın birinci işi biliyorum Allah nasip etmesin geldiğin vakit o iş pişirdiğin büyükelçiler neyi isterlerse emre amade verirsin. Neyin hakikat olup neyin yanlış olduğunu, neyin bu devletin mahremiyetinde olması lazım geldiğini düşünmeden bunu sağlayacak bir anlayışa sahip olur. Buradan net bir şey söylemek istiyorum. Kılıçdaroğlu’nun göç sıkıntısındaki bilgisi yok mesabesindedir, cehalet seviyesindedir.”

“O dokümanları büyükelçiye götürdünüz”

Soylu, Kılıçdaroğlu’nun göç siyasetiyle ilgili başının karışık olduğunu belirterek, şu biçimde devam etti:

“Soruşturma yakında tamamlanıyor”

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yürütülen terör soruşturmasına ait Soylu, “İstanbul Belediyesindeki terör soruşturması yakında tamamlanıyor, ak kara muhakkak olacak. Buradan söyleyeyim rezil olacaksınız ve rüsva olacaksınız. Kobani olaylarının failine onur madalyası takanın elbette ki rezil ve rüsva olma üzere bir tasası olmaz.” biçiminde konuştu.

Programa, İçişleri Bakan Yardımcıları Sayın İnce, İsmail Çataklı, Mehmet Ersoy ve Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Göç Yönetimi Lideri Savaş Ünlü de katıldı.
 
Üst