Avrupa, Trump'ın görevleri ve Aschimese'nin öpücüğü

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Roberto Benigni, Oscar kazananının 'Beş Dakika' gazetecisine ve şefine verdiği ilk röportajda Bruno Vespa'nın konuğu olan “aşırılık yanlısı Avrupalı” olarak tanımlıyor. Bu akşam RAI1'de yayınlanan bölümde, 17 Haziran'da Einaudi tarafından yayınlanan “IL Dream” kitabının yayınlanması vesilesiyle yayınlandı. Ve rüya tam olarak Avrupa ama vetoleri olmayan bir Avrupa. “Avrupa gerçekten dünya üzerinde gerçekten yapılmış olan son 2000 yılın en büyük demokratik yapısı. Ben aşırılık yanlısı bir Avrupalıyım. Avrupa için büyük bir aşkım var. Benim için benim için, çocukları için, torunlarımız için, nesillerimiz için” diyor. Bu 'ilk kez' “yapay zeka” tarafından üretilmez.

For Benigni, however, “there are two Europe, one good and a bad one, let's say, Dr. Jeckill and Mr Hyde, a healthy and a less healthy. There is the Europe of Parliament, that of the Commission, which works for all Europeans, for all of us, for our interests, where we vote. And then there is the other Europe, the one that experts call intergovernmental Europe, we say where the European Council, the Council of Ministers, Where the heads of Avrupa Hükümetleri “Kıbrıs” ı, Vespa müdahale ediyor. Yaklaşık 500 milyona kıyasla bir milyon ve üç, bir milyon ve dört. Yine de her şeyi engelliyor. Ancak Vetoyu yükseltiyoruz, oybirliği sağlıyoruz. Ama Avrupa'yı kaç şey yapabilir! Rüya olurdu. Ayrıca barışın sorumluluğuna sahibiz, çünkü Avrupa barışla doğdu. Ve aslında 80 yıllık barış yaptı. Truva savaşından bu yana Avrupa'da barış dönemini daha uzun süre yaşadık. Biliyor musunuz? Avrupa'da hiç var olmadı “.

“Ama neden Avrupa'ya aşık oldun?” Vespa'ya sorar. “Ama başka bir rüya yok, başka bir şey yok. Kitapta, bu kitapta olağanüstü bir şey olduğunu söylüyorum. Yazdığım için üzgünüm. Çünkü okumak istiyorum. Okumak çok güzel, ama gerçekten güzel. Çünkü Avrupa gerçekten barış için tek rüya, refah, refah için, mutluluk için. Herkes bizi öngörüyor.

Vespa spinelleri, kırmızıları, renkleri çağrıştırıyor, “venoten hayalperestleri Avrupa fikrini bir kızartma tavuğuna ihraç etti”. Ve Benigni şöyle diyor: “Geçen yüzyılın en olağanüstü belgelerinden birini yazan üç figür var. Venoten manifestosu inanılmaz. Ve faşist polis olduğundan,” Santo Stefano adasından “venoten manifestosunu ortaya çıkarmak,” rossi'den çok küçük bir kalemle yazılan Santo Stefano adasından yazıldılar. Benigni.

“Ben bir vatanseverim ama milliyetçilik savaştır”

Benigni de milliyetçilikten bahsediyor. “Bu savaş. Milliyetçilik sondur ve maalesef yükseliyor. Dikkatli olmalısınız, gerçekten dikkatli olmalıyız, çünkü milliyetçilik ulusu her şeyin üzerine koyduğunda.” Bu benim ülkem, biz en büyükuz “. Her zaman en büyük ülkelerini yapmak istediklerini söyleyenlere bakmalıyız: büyük bir ülkesi! Ters!

“Tarih bize görevlerin savaş taşıyıcıları olduğunu öğretiyor”

Donald Trump'ın görevlerinden de bahsediliyor. “Tarih bize görevlerin savaş taşıyıcıları olduğunu, görevlerin her zaman barışı tehlikeye attığını öğretiyor. Ama tarihin yarısını okumak yeterli olurdu, son şey. Tarihte aptal savaş olarak tanımlanan görevlerin ticari savaşı. Amerika'da Batı'ya zarar veriyorlar, ancak görevler 1492'de olduğu gibi geri koyuyor.”

Vespa, Benigni kitabında “1984'te 'Ağlamak zorunda olduğumuz' ile ilk kez yaptığı Massimo Troisi'ye başını salladığını belirtiyor. Gümrükleri, görevleri ödediğiniz için alıntı yapıyor,” diyor Vespa, “Kaçsınız? Nereye gidiyorsun? Bir Fiorino” adlı ünlü sahnesini hatırlıyor. “Trump o filmi izlediyse …” diyor gazeteci. Ve Benigni: “Ama görevler verilebilir mi? Gerçekten ama tarihin iki sayfasını bile okumayan biri gibi”.

Oscar ve gazeteci arasındaki 'Aschimese'ye öpücük' ile açılan röportaj, başka bir ironik perde ile bitiyor. Vespa'nın selamlanmasında Benigni bir arzu yapmadan önce küçümseyici değil: “Onunla son bir şey yapmak istiyorum, kiraz masasında imzalamak istiyorum, kiraz masasını, Berlusconi'ninki istiyorum. İtalyanlarla biro ile bir anlaşma imzalamak istiyorum”. “Bana onu burada bulduğumu söyleseydi,” diye gülümsüyor Vespa.