Ateşli silahlarla hayatını yitirenlerin aileleri isyan etti; “Pırıl pırıl evlatlarımızı kaybettik”

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Türkiye’de her yıl binlerce yurttaş silahlı şiddetten hayatını yitiriyor. Umut Vakfı tarafınca ferdi silahlanmaya dikkat çekmek ve önüne geçmek için her yıl 28 Eylül’de düzenlenen “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü” aktifliği bugün Maçka Demokrasi Parkı’nda saat 12.00’de yapılacak.

Cumhuriyet’te yer alan habere bakılırsa, ateşli silahlarla hayatını yitirenlerin yakınları konuştu. Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Sultangazi’de 2015’te arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada yorgun mermiyle yaralandıktan iki yıl daha sonra hayatını yitirdi. 17 yaşındaki oğlunu kaybeden baba Bülent Çavuş, “Kendimiz etraftakilere sorarak araştırdık. Yorgun merminin nereden geldiğini bulamadık. hayatımız bir mermi yüzünden gitti. Bu ülkede adalet aramak güç. Devlet ortasında birbiriyle hengame ederken dışarıdaki halkı dinleyen yok” dedi.

Emir Yuşa Atıcı ise geçen yıl Trabzon’da fındık bahçesindeyken yorgun mermiyle hayatını yitirdi. 15 yaşındaki oğlunu kaybeden Mustafa Atıcı ise “Pırıl pırıl bir evladı kaybettik. Soruşturma devam ediyor lakin çabucak hemen somut bir gelişme olmadı. Tedbir alınmazsa daha fazlaca evladımızı kaybederiz” diye konuştu.
 
Üst