Antonio Scurati ve hükümetin “faşist yöntemi”: söyledikleri

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Geçtiğimiz günlerde hükümet yetkililerinin öfkesine, sözlü saldırısına, aşağılamasına maruz kalmanın ne demek olduğunu ilk elden gördüm. M üçlemesinin yazarı Antonio Scurati, 25 Nisan'da Serena Bortone'nin 'Chesarà' programında okuması gereken monoloğun ardından tartışmanın merkezinde yer aldı. Rai3'te yayınlanan yayın, Milano'da 'Demokrasi nasıl?' toplantısında konuşan Rai tarafından engellendi. saldırıya geçiyor.


“Sebebi ise Sizi 25 Nisan'da meydana gitmeye içtenlikle davet ediyorum – diyor ki, bugün bunu eskisi gibi ve eskisinden daha fazla yapmak her zamankinden daha önemli hale geliyor, eskisinden daha fazla mümkün olmasa bile, çünkü her şey kaydileşti: meydanın yerini internet aldı.” “Zor yoldan öğrendiğim şey şu ki, gerçek faşizmle, aynı zamanda otoriterlikle, hevesli otokratlarla ve otoriter demokratlarla karşı karşıya kaldığında, hiç kimse tek başına kurtarılamaz. Bunlar – Scurati'nin işaret ettiği gibi – fikir ve argümanların karşılaştırılmasını asla kabul etmezler. Çatışma düzeyini sistematik olarak fikir ve görüş düzeyinden kişisel saldırganlık düzeyine kaydırırlar.“.


Bu nedenle Scurati'nin altını çiziyor: “Bu terimi kullanmak çok kolay olmasa da şunu söylüyorum: bu faşist bir yöntemdir“. Ve böylece “kendinizi psikolojik ve sözlü şiddet, vahşet, aşırı bayağılık ve itibarsızlaştırma ile karşı karşıya bulduğunuzda, buna karşı çıkıp galip gelmenin tek bir yolu vardır. Ve fikir ve argümanları kullanan, kişisel olarak saldırmayan, şiddete başvurmayan, gaddar ve iftiracı olmayan kişilerin birlik içinde kalması ve sayılara karşı, aksi takdirde şiddetin ağır basmasına karşı çıkmasıdır. şiddete karşı şiddet karşıtlığı hakim, ayet yok. Faşizmin yüz yıl önceki tarihi bunu gösteriyor.” Dolayısıyla “şiddet içermeyen ve medeni insanların şiddete karşı koyması gereken tek olasılık sayılardır, halktır, demokrasidir. Ama ona geri dönmeliyiz.” Sonuçta, “bizden çoğumuz var, biz milyonlarız ve ne zaman her birimiz şiddet ve vahşetle saldırıya uğrasa, hepimiz tepki vermek zorundayız. Aksi takdirde, onlar galip gelecektir” sonucuna varıyor.

“Faşist sürüklenme zaten burada”


“Son dönemde sağdan, merkezden ve soldan gelen tüm popülizmler, şiddetli bir parlamento karşıtı polemik yürütüyor; bu karakteristik özellik, zaman nedeniyle burada bahsetmeyeceğim diğer birçok özellik ile birlikte mevcuttur ve Mussolini'nin faşizmini nitelendirmektedir. Ve günümüzün İtalya'da, Avrupa'da ve Amerika'da, sağda, merkezde ve hatta solun popülist egemenlikçilikleri de karakteristiktir.” Antonio Scurati bunu toplantıda konuşurken şöyle söyledi: 'Demokrasi nasıl?' Milano'da sürüyor.


“Değerlendirmem yazar açısından hem olumlu, hem de insan ve vatandaş açısından çok çok göreceli”. Gerçek şu ki, “bugün bana tamamen açık görünüyor ki, on yıldan daha uzun bir süre önce Mussolini'nin biyografisinde gördüğümü sandığım şey, çoğu kişinin tanımladığı gibi kesinlikle bir 'kehanet' değildi. belli bir faşist sürüklenme. Faşist değil çünkü faşizm, sokaklarda ekip şiddeti, cinayet ve katliam asla geri dönmeyecek, ama geri dönmesi gereken şey çoktan geri döndü ve zaten burada”. Scurati, bunların “bahsettiğim tüm özellikler” olduğunu açıklıyor. Ve bu yüzden “faşizmde neyin hâlâ hayatta olduğunu ve bizim hiçbir zaman uzlaşamadığımız şeyleri doğrulamak için yarına kadar beklemeyin, çünkü onun hayaletini asla kovmadık. Geri dönmesi gereken şey, beni ilgilendirenler de dahil olmak üzere birçok küçük ve büyük şeyde zaten burada.”

Bu nedenle şu sonuca varıyor: “Yazar ile entelektüel arasındaki denge olumludur, çünkü belki de ben tamamen yoldan sapmış değildim; ama adamın, vatandaşın, İtalyan'ın sonucu berbat çünkü açıkçası ben yoldan sapmış değildim”.

“Bir sonraki hükümet daha da kötü olma riskiyle karşı karşıya”


Scurati, “Demokrasinin ilk geçici değerlendirmesi mi? Bunun geçici olmasını ummalı mıyım bilmiyorum çünkü bir sonrakinin bundan daha kötü olma riski var” diyor.




Ayrıca okuyun
 
Üst