AKP’li Durgut, Ağrı Gençlik Kolları’nın sahur programını savundu: Ne var orada? Gençler toplanmış sahur yapıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın sahur programına ait imgeler, TBMM Genel Kurulu’nda gündeme geldi. HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin “Türkiye’de aç ve açıkta hiç kimse yok” kelamlarına reaksiyon gösterdi. AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın sahur programına ait fotoğrafı gösteren Aydemir, “İmam manda yoğurduna Medine hurması ve kestane balı tanımları verirse cemaat bundan uzakta durmaz” dedi. AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, Aydemir’e “Ne var orada? Gençler toplanmış sahur yapıyor” karşılığını verdi.

TBMM Genel Heyeti, bugün saat 15:00’te toplandı. Genel Kurul’da bu hafta Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi’nin ele alınması bekleniyordu. Fakat gündemde değişiklik yapıldı. Memleketler arası mutabakatların onaylanmasına ait kanun tekliflerinin görüşülmesine başlandı.

Düzgün Parti Grubu’nun, tarım dalındaki girdi maliyetlerindeki artışa ait araştırma önergesinin gündeme alınmasına ait önerisi üzerinde görüşüldü. Düzgün Parti Kümesi ismine kelam alan Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, şunları söylemiş oldu:

“Tarımsal potansiyeli en yüksek ülkelerden biri olmamıza karşın, yanlış siyasetler, daha doğrusu politikasızlıklar sonucunda bugün tarımda varlık ortasında yokluk yaşıyoruz. Doyuyoruz lakin beslenemiyoruz, üretiyoruz lakin kazanamıyoruz ve buna daha fazla da tahammülümüz kalmadı. Artık tarım ve besinde yeni bir dünya sisteminin ortasındayız. Pandemi süreci, tarım ve besinin stratejik değerini fazlaca net bir biçimde ortaya koydu. Bu periyodun mottosu, ‘kendine yeterlilik’ ‘korumacılık’ ve ‘gıda milliyetçiliği’. Ziraî verimliliği yüksek, biyoçeşitliliği varlıklı ve üretimi teknolojiyle birleştirebilen ülkeler yeni devrin yıldızları olacaklar yani petrol zengini ülkeler yok, besin varlıklı ülkeler var. Bugün markette 1 kilo limon eşittir 1 litre mazot. Çiftçi kaça satıyor? Parasız. Erdemli’de limonlar ağaçta kaldı. Tüm garabet de işte tam burada. Yeni devirde anahtar sözcük “üretim”, sizinki “ithalat”. yıllardır ithalata dayalı tarım siyasetiyle üretici fiyatları tabanda. Kazanamayan çiftçi üretimden çekilince mahsul azalıyor ve fiyatlar da yükseliyor. Fiyatı artan her eser de ithalat edilerek, kelamda, bu fiyat artışı önlenmeye çalışılıyor. Bunun ismi, bile isteye teslimiyet.”

“Kirişci sanki neyin başını yaşıyor?”

HDP Kümesi ismine kelam alan Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin “Türkiye’de aç açıkta kimse yok” kelamlarına reaksiyon gösterdi. Aydemir, “Kirişci sanki neyin başını yaşıyor? Hangi ülkede yaşıyor, nerede yaşıyor? Şayet Türkiye’de ziraî manada bir sorun, badire yoksa… Buğday ithalatının yüzde 100’üne yakınını şu anda Rusya ve Ukrayna’dan, savaş hâlinde olan bu 2 ülkeden ithal etmek zorunda bırakılan bir tarım ve çiftçi gerçeğiyle karşı karşıyayız” dedi.

Aydemir, kürsüden AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın sahur programına ilişkin bir fotoğraf göstererek kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Kirişci’ye yanıt olsun babında şunu söylüyorum: Ülkemizde muazzam atasözleri var, bilhassa AKP’nin aç ve açlıkla ilgili yapmış olduğu siyaseti fazlaca uygun bir biçimde tabir eden ‘Eğer imam gülerse cemaat kahkaha atarmış.’ Bunun daha değişik versiyonları da var, onu sizin takdirlerinize sunuyorum. Bakın, şayet imam saraydan ejder meyveli ‘smoothie’ tanımı, bir daha, şayet, imam saraydan manda yoğurduna Medine hurması ve kestane balı tanımları verirse cemaat bundan asla ve kata uzakta durmaz. O cemaat de imamına nazire yapar biçimde, işte, Ağrı Gençlik Kollarının gece saat iki buçuk, üçte vermiş olduğu bu sahurla karşılığını vermiş olur”

“Gençler toplanmış sahur yapıyor”

AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ise yerinden Aydemir’e, “Ne varmış orada ne var orada. Ne var orada? Gençler toplanmış sahur yapıyor” karşılığını verdi.

Bunun üzerine Aydemir bir fotoğraf daha çıkararak, “Burada ne var? Ekonomik kriz niçiniyle Manisa Turgutlu’da meskenine ekmek götüremediği için kendisini yakan vatandaş var; onun çocuğunun hakkı var, hakkı… Anladınız mı? Bu vatandaşın hakkı var; beyinlerinize, bilinçaltınıza, vücudunuza yazın” karşılığını verdi.

AKP’li Durgut ise “Çocukların hakkını siz fazlaca uygun biliyorsunuz… Dağa kaçırdığınız çocukların…” dedi.

Aydemir kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bu halkı yanma durumuna AKP Hükûmeti zorladı. Niçin? Zira meskenine ekmek götüremiyor. niye götüremiyor? Recep Tayyip Erdoğan tarımdan gerekli nemalanmayı götüremediği, ‘beşli çete’ yol açamadığı için, yol açamadığı için… Bu beşerler aç, bu beşerler ekmeğe muhtaç. Bunun hesabını bu halk mutlak suretle soracaktır.”

Durgut’ta “O gençleri Kandil’de istiyorsunuz, onlar sahur sofrasında; çatlayın” diye konuştu.
 
Üst