Ahmet Taşgetiren: Türkiye’yi “dindar” bir takım yönetiyor, şu Kadir Gecesi günlerine denk gelen hukuksuzluk uygun bir temsil örneği mi?

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Modern periyodun Müslüman coğrafyası üzerinden bir İslam okuması yapılmasın” tabirlerine ait olarak, “Ne vakte gidelim? Eskiye, İslam’ın daha âlâ yaşandığı vakit içindera? Niçin çağdaş vakit içinderda uygun örnek yok?” dedi ve Seyahat Davası’ndaki sonucu hatırlattı.

Taşgetiren, yazısında şu tabirleri kullandı:

“Çünkü okuduklarımızı hayatıyoruz. Bu kadar açık. Ramazanlar, Kadir geceleri, namazlar, oruçlar gelip geçiyor, bizde bir şey bırakmıyor. Alın size İslam dünyasının en gelişmiş ülkesi olarak Türkiye? Üstelik Türkiye’yi ‘Dindar’ bir takım yönetiyor. Âlâ bir ‘Temsil’ ortaya temalıyor mu?

Şu Kadir Gecesi günlerine denk gelen hukuksuzluk düzgün bir temsil örneği mi? Bir dava ki, evvel berat vermişsiniz, sanığı bırakmamak için yeni bir hata üretmişsiniz, daha sonra o hatadan da beraat vermişsiniz, ancak bir daha sanığı bırakmamak için evvel beraat verdiğiniz davadan ağırlaştırılmış müebbede (yani evvelce olsa idama) hükmetmişsiniz. Altına imza attığınız, Anayasaya kendi ellerinizle yerleştirdiğiniz tüm kontratların canına okumuşsunuz. Adalet mi bu?

Kur’an’da ‘Bir topluluğa olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin’ buyurulmuyor mu? ‘Allah zalimleri sevmez’ buyurulmuyor mu? ‘Zalimler Allah’ın onların yaptığından gafil olduğunu zannetmesin’ buyurulmuyor mu? Daha ne desin ki Kur’an?”



TIKLAYIN – Gezi davasında karar: Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapan, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Emekçi’ye 18 yıl mahpus ve tutuklama!

TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu’ndan Seyahat Davası reaksiyonu: Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti bir daha tesis edeceğiz!

TIKLAYIN – Babacan’dan Seyahat Davası reaksiyonu: Büyük haksızlık, tüzel açıklaması yok!

TIKLAYIN – Davutoğlu, isim vermeden Seyahat Davası sonucunı eleştirdi: Yargı siyasi güce değil, siyasi güç adalete dayanmak zorunda

TIKLAYIN – Âlâ Parti’den Seyahat davası açıklaması: Muhalefet şerhini okuduğumuzda adalet hissine, vicdana, hukuka ait telaşlarımız derinleşmiştir

TIKLAYIN | Eski İstanbul Barosu Lideri Turgut Kazan’dan Seyahat davası yorumu: Türkiye için dünyaya karşı inanılmaz bir lekedir
 
Üst