Abdurrahman Dilipak: CHP bizi laikleştiremedi fakat bizimkiler bizi sekülerleştirdi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yeni Akit muharriri Abdurrahman Dilipak, kendi mahallesine tenkitlerde bulunduğu bugünkü yazısında “Şimdi övünmeyi, dövünmeyi bir kenara bırakıp toparlanma vakti. aslına bakarsan geç kaldık, daha da geç kalırsak korkarım ‘Hayır! Kime, lakin? Hani sahipleri yurdun.’” dedi.

“Bu sessizlik gözyaşlarına boğulmadan uyanalım, dirilelim ve ayağa kalkalım” diyen Dilipak, şu biçimde devam etti:”

“Sahi o yatta şampanya partisi düzenleyen başörtülü bayanlar, ‘hangi muhafazakâr partilerin papatyaları’ idi. Lale Devri’ndeki o dünyadan kâm almanın faturasını Sevr’de önümüze koymadılar mı? Tarihin tekerrür etmemesi için aklımızı başımıza almamız ve önemli bir özeleştiri yapmamız, ‘Biz nerede yanlış yapıyoruz’ sorusunu sormamız gerek. O ‘yelkenleri ipekten, direkleri gümüşten kadırgalar’ Osmanlıyı kurtarmaya yetmedi. Tarih bir ibret dersidir. Ders alınmazsa tekerrür eder.”

CHP’yi İttihat Terakki’nin başını sürdürmekle suçlayan Dilipak, “Rejim kendini ele geçirenleri de görünen o ki, kendi rengine boyuyor. bir süre daha sonra bakıyorsunuz, farkı fark edemiyorsunuz güya. Kıyafetler, sloganlar değişse de özünde değişen çok bir şey yok. Rejim kendini farklı bir konsepte bir daha klonluyor.” görüşünü lisana getirdi.

Dilipak “Biz İslam’ın özüne dönsek Allah’ın yardımı ile bir daha başarırız. CHP bizi laikleştiremedi ancak bizimkiler bizi sekülerleştirdi. Toplum da buna teşneymiş aslına bakarsanız” dedi.

Haram paranın ne zekâtının ne de fitresinin olamayacağını yazan Dilipak “Çaldıklarının bir kısmıyla cami yaptırıp, iftar vermekle günahtan da kurtulmuş olamazlar. Kem alat ile kemalat olmaz. Gösteriş olsun diye yapılmaz. Kirli işlerini perdelemek için bu işleri yapanların yaptığı iş kaş yapayım derken göz çıkartan adamın yaptığı işe benzeri. Kimsenin kutsalı kirli işlerine alet etmek ya da o işleri kullanmak için perde yapmaya hakkı yok” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için
 
Üst