ABD’nin Rusya Ekonomisini Sıkıştırma Tehdidi Karma Rekorlu Bir Taktiktir

Urfalı

Global Mod
Global Mod
LONDRA — Rus askerleri 2014’te Ukrayna’ya girip Kırım’ı ele geçirdiğinde, Obama yönetimi, nihayetinde yüzlerce Rus yetkili ve işletmesine yaptırım uygulayan ve ülkenin çok önemli finans, petrol ve yatırım alanlarındaki yatırımları ve ticareti kısıtlayan bir dizi ekonomik cezayla karşılık verdi. ve askeri sektörler.

Şimdi, Rus askerleri Ukrayna sınırına yığılırken Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı, Başkan Biden’ın bu hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin’in gözüne baktığını “ve 2014’te yapmadığımız şeyleri ona anlattık, buna hazırız” dedi. şimdi yapmak için. ”

Bununla birlikte, daha sert önlemlerin Rusya’yı Ukrayna’dan uzak durmaya ikna edip etmeyeceği net değil. Tarihsel olarak, ekonomik yaptırımlar, başarılardan daha fazla başarısızlıkla birlikte, kesinlikle karışık bir geçmişe sahiptir. Ve Rus ekonomisinden en büyük ısırığı alacak olan – petrol ihracatını ciddi şekilde kısıtlamaya çalışmak gibi – Amerika’nın Avrupa’daki müttefikleri için de zor olacaktır.


Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü’nde onlarca yıl bu konuyu araştırmakla geçiren kıdemli bir araştırmacı olan Jeffrey Schott, “Yaptırımların büyük politikalarda gerçekten zorlayıcı değişiklikler yapmakta zorlandığını tekrar tekrar gördük” dedi. “Sınırlı bir araç kutusu. ”

Başkan Biden, Rusya’ya karşı ekonomik cezaları artırmak için mevcut seçeneklere bakıyor. Kredi. . . The New York Times için Stefani Reynolds

En iyi başarı şansı, bir ülkenin diğeri üzerinde önemli bir ekonomik güce sahip olduğu ve politika hedefinin sınırlı olduğu zaman, dedi Bay Schott – ancak bu koşullardan hiçbiri bu durumda gerçekten geçerli değil. Sayın Putin, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini bir ulusal güvenlik meselesi olarak gördüğünü açıkça belirtti. Petrol endüstrisi dışında, Rusya’nın uluslararası ticareti ve yatırımları, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde sınırlıdır.

Doğrudan askeri müdahaleyi esasen masadan kaldıran Biden yönetimi yetkilileri, Putin’in en yakın arkadaşlarını ve destekçilerini mali olarak cezalandırmak, rublenin dolara çevrilmesini engellemek ve Almanya’ya Rusya ile Rusya arasında yeni bir gaz boru hattını engellemesi için baskı yapmak gibi bir dizi seçeneği sıraladılar. Açılıştan Kuzey Avrupa.

Nord Stream 2 olarak adlandırılan bu boru hattı üzerindeki çalışmalar tamamlandı, ancak çalışmaya başlamadan önce Almanya’nın enerji düzenleyicisinden onay bekliyor.

Washington’dan gelecek herhangi bir talep, Berlin’deki bir liderlik değişikliğiyle aynı zamana denk gelecek. Yeni başbakan Olaf Scholz ve kabinesi Çarşamba günü yemin ederek göreve başladı. Henüz boru hattı hakkında kesin bir açıklama yapmadı. Ancak şu anda Avrupa’da gaz rezervleri alışılmadık derecede düşük ve kış yaklaşırken kıtlık ve artan fiyatlar konusunda endişeler var.


Rusya, mevcut Kuzey Akım boru hattı aracılığıyla Avrupa’nın gazının üçte birinden fazlasını sağlıyor ve Almanya’ya Nord Stream 2’yi onaylaması için baskı yapmanın bir yolu olarak arzı durdurmakla suçlanıyor.

Washington, Rusya’daki belirli şirketlere ve bankalara, enerji sektöründeki yatırımları ve üretimi daha ciddi şekilde azaltacak çok daha kapsamlı yaptırımlar uygulayabilir. Doğal gaz tedarik eden Gazprom gibi bir şirkete sert yaptırımların riski, Rusya’nın Avrupa’ya teslimatlarını keserek misilleme yapmasıdır.

Bay Schott, “Bu Rusya’ya çok zarar verir ama aynı zamanda Avrupa’ya da zarar verir” dedi.

Chatham House düşünce kuruluşunun Rusya-Avrasya programı direktörü James Nixey, baskıyı artırma konusunda, Putin’in iktidarı korumasına yardımcı olan oligarkları finansal olarak sıkıştırmanın daha hedefli bir baskı getirmenin bir yolu olabileceğini öne sürdü.

Rejimle bağlantıları olan Putin’in etrafındaki iç ve dış çemberin peşinden gitmeye büyük önem veririm” dedi.

Şu anda, ABD’nin olası eylemleriyle ilgili belirsizlik girdabı faydalı, diye ekledi: “Rusların tahminde bulunmaya devam etmesi oldukça iyi. ”

Çarşamba günü ekonomik yaptırımları kullanma gücünü genişletmeyi öneren Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, politika hedeflerini sürdürmek için bir tür tahmin oyunu oynuyorlar. Rusya sınıra asker konuşlandırıyor ve aynı zamanda Ukrayna’nın NATO’ya katılmayacağının garantisi üzerinde ısrar ederken, Batı bir işgal olursa acı ekonomik sonuçların olacağı konusunda uyarıyor.

Ukraynalı askerler, Kasım ayında Ukrayna hükümetinin kontrolündeki bölgeyi hükümet kontrolündeki olmayan alanlardan ayıran Kalmius Nehri boyunca devriye geziyor. Kredi. . . The New York Times için Brendan Hoffman

En aşırı önlemlerden biri, Rusya’yı, İran’a yapıldığı gibi, dünyanın her yerinde para hareket ettiren SWIFT olarak bilinen uluslararası ödeme sisteminden kesmek olacaktır.

2019’da, zamanın Rusya başbakanı Dmitri A. Medvedev, böyle bir tehdidi “savaş ilanı” olarak nitelendirdi. ”

Maria Shagina, Carnegie Moskova Merkezi için bir raporda, böyle bir hareketin en azından kısa vadede Rusya için yıkıcı olacağını savundu. Bu yıl, “Kesme, tüm uluslararası işlemleri sonlandıracak, döviz oynaklığını tetikleyecek ve büyük sermaye çıkışlarına neden olacak” diye yazdı.

Belçika merkezli SWIFT sistemi, 200’den fazla ülkedeki binlerce banka arasında uluslararası ödemeleri yönetiyor.

Moskova, 2014 yılından bu yana yurt içi kredi kartı işlemlerini işlemek için kendi sistemini geliştirerek tehdidi köreltmek için adımlar attı. Ancak bu, Rusya ile çok daha fazla iş yaptıkları için Avrupa ülkelerini ABD’den daha fazla etkileyecek başka bir önlem.

Birkaç ekonomik ve politik analist, SWIFT’e erişimi kısıtlamanın son çare olacağını söyledi.

Maryland Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Arie W. Kruglanski, ekonomistlerin yaptırımların etkisini değerlendirirken çok önemli psikolojik yönü gözden kaçırdığını söyledi.


“Liderler ekonomik meselelerle her şeyden daha fazla endişe duyduklarında yaptırımlar işe yarayabilir” dedi, ancak Rus liderin bu kategoriye girdiğini düşünmüyor. Bay Kruglanski’ye göre, Bay Putin gibi otoriter otoriterler, kendi önemleri duygusuyla motive olurlar ve tehditlerin uzlaşmayı teşvik etmekten ziyade muhalefeti sertleştirmesi daha olasıdır.

Chatham House’dan Bay Nixey, Ukrayna ile ilgili yaptırımlara gelince, etkinin ihmal edilebilir olduğunu söyledi.

Kısmen uygulamanın yavaş veya zayıf olması ve Rus ekonomisi üzerindeki etkilerinin yönetilebilir olması nedeniyle Rusların bunlarla yaşamayı öğrendiği pek çok şey var” dedi.

Başarı çeşitli şekillerde tanımlanabilir. Bay Nixey, 2014 yılında alınan tedbirlerin Kremlin’i Ukrayna’ya daha fazla askeri müdahalede bulunmaktan caydırdığını söyledi. Uluslararası ilişkilere odaklanan bir düşünce kuruluşu olan Atlantic Council için bu bahar yayınlanan bir rapor da aynı sonuca vardı.

Bay Nixey, yaptırımların kesinlikle Rusya’yı Kırım’ı ilhakını geri almaya zorlamadığını, ancak Putin’i en azından şimdiye kadar daha agresif adımlar atmaya ikna etmiş olabileceğini söyledi.
 
Üst