2024'ün önemli kilometre taşları

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Bir yıl daha Palazzo Chigi'nin yönetiminde. Meloni hükümeti bugün, 22 Ekim'de ikinci mumu söndürdü. Başbakan Giorgia Meloni yıldönümü arifesinde sosyal medyada şunları yazdı: “Vatandaşların desteğine sahip olduğumuz sürece, programımızı uygulamak ve İtalya'nın büyümesine yardımcı olmak için başımız dik kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” , güçlü, güvenilir ve saygın olmayı İtalyanlara, bizi seçenlere ve bize oy vermeseler de işimizi iyi yapacağımızı ümit edenlere borçluyuz”. Görev hükümet için zor zamanlara denk geliyor – belki de Meloni'nin “durmadan, korkmadan iş başında” diyerek kapanışı tesadüf değildir: 'güvenli ülkeler' hakkında kararnamenin çıkarılmasına yol açan yargıyla bir çatışma sürüyor Arnavutluk'ta oluşturulan iki sıcak noktanın güvenliğini sağlamayı amaçlayan bu karar, Roma mahkemesinin geçen Cuma günü verdiği tutuklamaların onaylanmaması nedeniyle fiilen 'etkisiz hale getirildi'.

Arnavutluk ile göçmenlere ilişkin anlaşma


Ve bu, Meloni liderliğindeki hükümetin ikinci yılının en önemli, göze çarpan ama aynı zamanda fırtınalı anlarından biri olan, geçen Kasım ayında Cumhurbaşkanı Edi Rama ile imzalanan bir Memorandum ile gerçekleştirilen Arnavutluk'un tam anlamıyla bir 'kumar'ıdır. Tam olarak bir yıl önce, ilk değerlendirmeyi hazırlarken Başbakan, düzensiz göçle mücadelede elde edilen sonuçlardan duyduğu hayal kırıklığını itiraf etmiş, geri çekilmek istemeyeceğine ancak bu mücadeleyi yürütecek net bir orta/uzun vadeli stratejiye sahip olacağına dair söz vermişti. “İnsan hayatı tacirlerini” ortadan kaldırın. Bir yıl sonra, 15 Ekim'de Meclis'e yaptığı konuşmada Meloni, 2023 yılına kadar çıkarmalarda %60'lık bir düşüş olduğunu iddia ediyor. Ona göre, Arnavutluk'la yapılan anlaşma da buradan geçiyor; Gjader'de aktif olan “caydırıcı etki”den iki sıcak nokta ve Sığınma başvurularının incelenmesinin ardından hızlı bir şekilde ülkesine geri gönderilmesi için Schengjin'e teşekkür ederiz.

Tamamen faaliyete geçtiğinde yıllık 36-39 bin kişinin geçmesi beklenen gözaltı merkezi ve CPR, kapılarını açmakta yavaş davranıyor, açtıklarında ise 18 göçmenlik bir 'yük' geldiğini görüyorlar: 4'ü hemen gönderiliyor İtalya'ya geri döndüler (2'si reşit olmayan ve 2'si kırılgan, ed.), diğer 12'si, tutuklamaların doğrulanamaması nedeniyle 48 saat sonra onu takip etti. Gerisi güncel haberler. Ayrıca yasadışı göçle mücadele cephesinde Meloni hükümetinin amiral gemilerinden biri olan Mattei'nin Afrika planı da gündeme geliyor.

Mattei planı


Eni'nin unutulmaz başkanının adını alan Plan, İtalya ile Afrika kıtasındaki devletler arasında yeni bir ortaklığın başlatılmasını, bu ortaklığın sinerji içinde yürütülecek bir dizi anlaşma ve projeyle desteklenmesini amaçlıyor. -Yağmacı yaklaşım”, Başbakan'ın tekrarlamayı sevdiği gibi.

Uluslararası cephede, Meloni'nin liderliğinin ikinci yılında, başbakan, Kiev'e silah göndermeye devam etse bile, “gerekli olduğu sürece” herhangi bir ama veya ama olmadan Ukrayna'ya desteğini doğruladı. Ortadoğu'daki savaş, 7 Ekim'deki kanlı saldırıların ardından hükümetin İsrail'in yanında yer aldığını, ABD'nin yürüttüğü arabuluculuk çabasına destek verdiğini, ateşkes talebini ve iki halk, iki devletten oluşan bir çözüm olduğunu gösteriyor.

İpek Yolu'ndan çıkış ve G7 başkanlığı


Beklendiği gibi Meloni, 'İpek Yolu'na veda ediyor ve Pekin'le ilişkiyi korumaya çalışırken Xi Jinping'i görmek için Çin'e uçuyor. AB'deyken, Ursula von der Leyen ile sağlam bir ilişki sürdürmesine ve son derece sadık Raffaele Fitto'nun Komisyon'a 'çağrısını' almasına rağmen, Ursula von der Leyen'in tekrar oylamasını kaçırdı; bu çağrı, incelemenin izin vermesi halinde, yönetici yardımcısı rolüne atandı. – Uyum ve Reformlardan sorumlu başkan.

1 Ocak'tan bu yana G7'nin başında olan Meloni, Puglia, Borgo Egnazia'da dünyanın 7 büyük ismiyle randevu alarak, diğer hususların yanı sıra, Ukrayna'ya Rus varlıkları tarafından garanti edilen kredi konusunda bir anlaşma imzaladı. ancak diplomasi.

Reformlar


Reform cephesinde, yürütmenin ikinci yılında, Başbakan için “tüm reformların anası” olan başbakanlığın devam ettiği ve artık yasa haline gelen farklılaştırılmış özerkliğin dolambaçlı yolları görüldü. Referandumun test edilmesi için muhalefete meydan okumaya hazırız.

Adalet cephesinde, 2024, Nordio yasasının kesin olarak onaylanmasıyla görevi kötüye kullanmanın ortadan kaldırıldığı yıl oldu; kariyer ayrımı ile Sayıştay reformu arasındaki tartışmalı reform hâlâ tartışılıyor ve yılmadan devam ediyor. Telefon dinleme nedeniyle muhalefetle savaş. Kararlılıkla yürütülen ve geçen hafta kesin olarak onaylanan bir diğer bayrak yasası da, başkaları için taşıyıcı annelik olarak bilinen hamileliği evrensel bir suç haline getiren ve yurt dışında başvuranlar için bile dava edilebilir hale getiren yasadır (İtalya'da buna hiçbir zaman izin verilmemiştir, ed.) .).

Caivano modeli


2024 aynı zamanda 'Caivano modelinin' de yılı; başbakan, geçen yıl Ekim ayında ortaya çıkan, 11 ve 12 yaşlarındaki iki kuzene yönelik korkunç şiddet hikayesinin ardından Don Maurizio Patriciello ile 'demir bir anlaşma' yapıyor. Yıkılmış Parco Verde'nin papazı ve hükümetin İtalya'nın diğer tüm zorlu banliyölerinde kopyalamayı hedeflediği bir yeniden geliştirme projesi başlatır.

Bütçe kanunu ve büyük aileler üzerindeki etkisi


Ekonomik cephede, manevra geçen hafta onaylandı ve kamu maliyesi dikkatli bir şekilde bütçe kanununa bir kez daha yeşil ışık yakıldı. Kısa çerçeve göz önüne alındığında marjlar azdır, ancak 2025 yılına kadar yapısal hale getirilen vergi takozundaki kesintiden vazgeçecek kadar da ince değildir. Açık bir Melonian damgasını taşıyan tedbir, tüm büyük ailelerin üzerinde 'ödüllendiriyor' ve bu ailelere fayda sağlıyor. en az üç çocuğu olan ve fazladan bir aylık ebeveyn izninin %80'i ödenen. ISEE'li ailelerde yeni doğanlara 40 bin avroya kadar 1.000 avroluk ikramiye ekleniyor. Yarın başbakan, İtalya tarihinde liderliği üstlenen ilk kadın olan Palazzo Chigi'ye gelişinden tam iki yıl sonrasına denk gelen bütçe yasasıyla ilgili bir basın toplantısında bunu İtalyanlara açıklayacak.
 
Üst