2024 Avrupa seçimleri, Meloni aday olursa Fdi 27,1 puanla önde: Euromedia anketi

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Fratelli d'Italia %26,9 oy oranıyla birinci parti, ancak Giorgia Meloni'nin tüm seçim bölgelerinde aday olmasıyla birlikte Avrupa Parlamentosu'nda 24 sandalyeyle fikir birliği %27,1'e ulaşabilir. Bu, Euromedia Research tarafından 'Porta a Porta' için yürütülen ve bir sonraki Avrupa seçimleri göz önüne alındığında oy verme niyetleriyle ilgili bir anketten ortaya çıkan verilerdir.

İkinci parti olarak ise Demokrat Parti'nin 17 sandalyeyle yüzde 19,7 oy aldığını görüyoruz (Sekreter Schlein'in adaylığıyla bu oran yüzde 19,8'e çıkacak). 5 Yıldız Hareketi yüzde 17,6 oranında kalacak ancak Meloni ve Schlein'in olası adaylıkları ile bu oran yüzde 17,5'e düşerek 15 sandalye elde edecek. Lig 8 sandalyeyle %8,7 ile %8,6 arasında dalgalanıyor. Yani Forza Italia'nın oyları %8,5 ila %8,7 arasında (Tajani'nin adaylığıyla) 7 sandalyeyle.

Yeni Avrupa Birleşik Devletleri oluşumu, Avrupa Parlamentosu'nda 4 sandalyeyle %4,4 ila %4,5 arasında olacaktır. Bu nedenle gerekli yeter çoğunluğu sağlayamayan siyasi oluşumlar: Calenda Eylemi Biz Hayırlı Avrupalılarız – İtalyan Cumhuriyetçi Parti – Popüler Avrupalı Reformcular – Liberal Sosyalist Dernek %3,8 ile %3,6 arasında olacaktır (sandalye yok). Aynı durum Alleanza Verdi e Sinistra için %3,7, %3,6 (koltuk yok), Libertà %3,7 (koltuk yok) ve son olarak Lista Santoro Pace Terra e Dignità %1,8 (koltuk yok) için de geçerli.




Ayrıca okuyun
 
Üst