2011’den beri felçli olan 40 yaşındaki İsviçre yeniden yürümeye başladı

Felaket

Member




Kendimi yeniden yürümeyi öğrenen bir çocuk gibi hissediyorum” dedi. BBC. Gert-Jan Oskam – 40 yaşındaki Hollandalı’nın adı bu – 2011’de Çin’de çalışırken 29 yaşında bir kaza kurbanı oldu. ciddi bisiklet kazası, bu da onu bacaklarını ve kollarını kullanmaktan mahrum bırakmıştı. Gert-Jan, düzenlediği basın toplantısında “Kendi ayaklarım üzerinde durabiliyordum, doğal olarak yürümeyi öğrendim, hareketlerimi ve gücümü kontrol edebiliyorum” dedi. doğa.


Cihaz nasıl çalışır?


Cihaz iki elektronik implanttan oluşur: birincisi beyin bölgesine, ikincisi omurilik kısmına yerleştirilir. Bir köprü görevi gören bu yapay yapı, elektriksel uyarıların nöronlar ve sinir lifleri arasında geçişine izin vererek, beynin bacakların hareketini kontrol eden omurilikle iletişim kurmasını sağlar. Amaç, felçli insanların mümkün olan en doğal şekilde, örneğin engebeli arazide bile dengelerini kaybetmeden hızlarını ayarlayarak yeniden hareket etmelerini sağlamaktır. Dijital köprünün temelindeki sistem hala hantal: 64 elektrot, yapay zekanın tanımlamasına izin verdiği frekansları kullanarak sensorimotor korteksin sinyallerini kaydediyor, ardından sinyaller elektrik sinyallerine çevriliyor ve omuriliğe iletiliyor. 16 elektrot tarafından alınır ve bu işlev için bir bilgisayara ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı olarak çözülür. Tüm bunlar, bir sırt çantasında bulunan giyilebilir bir kontrol sistemi gerektirir.

Öğrenim görünüyorum


Bu sonuç, Şubat 2022’de beyine elektrik uyarısı gönderen bir tabletle kontrol edilebilen bir elektrot sistemi deneyen aynı kişi olan Gre’goire Courtine liderliğindeki Lozan Politeknik Üniversitesi araştırma grubu tarafından mümkün kılındı. kasları programlanmış bir şekilde Basın toplantısında Courtine, “Yeni yaklaşım tamamen farklı,” dedi. “Bu, beyin ve omurilik arasında kurduğumuz dijital bir köprü. Bu basit bir stimülasyon değil, ama – gözlemledi – beyin ve omurilik arasında doğrudan bir konuşmayı mümkün kılan bir arayüz” . “Yürüme niyeti ile yürüme eylemi arasında bir eşzamanlılık var” diyor. Komutları kalibre eden, hastanın karşı karşıya olduğu duruma gerçek zamanlı olarak uyarlayan beyindir. Araştırmacılar, bunun, “evin çevresinde tek başına yürüyebilme, arabaya binip inebilme veya barda arkadaşlarla içki içebilme yeteneği ile yaşam kalitesinde önemli bir artışa dönüştüğünü” belirtiyor. Bir bar”. Adam araştırmacıların gözetimi olmadan evdeyken bile bir yıldan fazla bir süre boyunca kararlı ve verimli kalan cihazı kalibre etmek beş dakika sürdü.

Görevler


Courtine, “Bir sonraki hedefimiz çok küçük sistemlere sahip olmak ve tekniğin minyatürleştirme sayesinde inanılmaz gelişmeler göstermesini bekliyoruz” dedi. Buna paralel olarak, araştırmacılar, bir sonraki aşamada felçli üç kişinin katılımını içeren deneye devam etmek için çalışıyorlar.




 
Üst