Yeni Şafak muharriri: Suriyeli sığınmacılar, yük olmaktan daha fazlaca yük alıyorlar

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yeni Şafak muharriri Mehmet Acet, son günlerde gündemde olan Suriyeli sığınmacı problemini değerlendirdiği “Katliamdan kaçan insanlara öfke duyulmaz, şefkat gösterilir” başlıklı yazısında tenkit getirenleri gaye aldı.

“Kendilerini Suriyeli sığınmacıları sonun öbür yakasına ‘dökene kadar!’ kışkırtma yapmaya adamış adamlar dolaşıyor piyasada! Bu dediğim bir olsa, zil takıp oynayacaklar, bayram edecekler. Hollanda’daki, Fransa’daki, İsveç’teki ırkçılara, pervasızlığın tabanına vuran faşistlere benziyorlar” diyen Acet, “Sanki yüzbinlerce insanı katleden bir tiranın yanından yöresinden kaçıp gelen insanlara alicenaplık gösterip sahip çıkmış olmak, ayıplanması gereken bir hareket imiş üzere bir hava yaydılar memlekete” tabirlerini kullandı.

“Mesele iktisat sıkıntısı ise, ben argüman ediyorum; Suriyeli sığınmacılar, yük olmaktan daha fazlaca yük alıyorlar” diyen Acet, Suriyeli sığınmacıların Türkiye’deki varlığını bu biçimde savundu:

“Büyük kısmı emek ağır işlerde çalışıp üretime katkıda bulunuyorlar. Bir kısmı ticaret yapıyor. Benim kimi tanıdıklarım var, milyonlarca liralık ihracat yapıp, Türkiye’nin iktisadına katkıda bulunuyorlar. Ankara’da Siteler esnafına sorsanız, onlar gittiği takdirde kepenk indirmek zorunda kalacaklarını söyleyeceklerdir.”

Yazının tamamını okumak için .