Yeni Şafak müellifi: Hazal Kaya’nın tenkitlerin büyük kısmını hak etmediğini düşünüyorum

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yeni Şafak’ın bağlantıcı yazarı Ali Saydam, bugünkü yazısında Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisini kritik etti. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan‘ın oyunculuğunu eleştirdiği Hazal Kaya ile ilgili “Çok güç bir işe soyunduğu ortada; iki farklı kişiyi tıpkı vakitte fantastik sinemada canlandırmak kolay kolay altından kalkılabilecek bir iş değil… O niçinle tenkitlerin büyük kısmını hak etmediğini düşünüyorum…” değerlendirmesinde bulundu.

Fantastik sinema yapmanın da izlemenin de sıkıntı olduğunu yazan Saydam, Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın fantastik sinema kategorisine girdiğini söz etti.

Özel hafiye rolündeki Selahattin Paşalı, İngiliz Subay rolündeki James Chalmers ile Ahmet rolündeki Tansu Biçer’in oyunculuğunun, dış çekimlerin ve yapımın eksiksiz olduğunu yazan Saydam, “ Hazal Kaya’nın da epeyce güç bir işe soyunduğu ortada; iki farklı kişiyi tıpkı vakitte fantastik sinemada canlandırmak kolay kolay altından kalkılabilecek bir iş değil… O niçinle tenkitlerin büyük kısmını hak etmediğini düşünüyorum…” dedi.

Saydam, dizinin, Pera Palas Otel’inin milletlerarası tanıtımına ölçülemez boyutlarda katkı sağladığını bu özelliğiyle de alkışı hak ettiğini yazdı. Saydam, “Neticeyi kelam; daha uygunu yapılana kadar ‘en iyisi’ budur… O niçinle de Pera Palas’ta Gece Yarısı uygun ki yapılmış; keşke devamı da çekilse…” fikrini lisana getirdi.

Ahmet Hakan, “Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefretimin 5 niçini” başlıklı yazısında; “Bir: Çok çok bir zorlamayla doğal olmaya çalışıyor. İki: Büyük oynayarak âlâ oyuncu olacağını sanıyor. Üç: Gözlerine ve yüzüne söz yüklemesini bilmiyor. Dört: Sahne ne olursa olsun daima şımarık kız çocuğu modunda. Beş: Hiç bitmeyen, hiç tükenmeyen bir yapmacıklık var oyunculuğunda” ifadelerini kullanmıştı.

Yazının tamamını okumak için

Tıklayın – Hazal Kaya’dan Ahmet Hakan’a: Senin fikrinin ne değeri var vasat herif

Tıklayın – Cem Yılmaz’dan Ahmet Hakan-Hazal Kaya tartışmasına gönderme