“Yanlış Lollobrigida sözleri, ırk kavramına hayır”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
İtalyan etnik kökeni korunacak mı? Lollobrigida’nın sözleri “beni yanlış etkiliyor, bence bu sözler yanlış, ilk değiller. İşte tam da olmaması gereken ırk kavramı bu. Bu kavramı başka zamanlara bırakmalıyız.“, La7’de ‘Piazzapulita’nın konuğu Pd Elly Schlein’ın sekreteri diyor.

GÖÇ – Demokrat Parti sekreteri, “Meloni, milliyetçi müttefiklerinden misafirperverlik konusunda üzerlerine düşeni yapmalarını isteme cesaretine sahip değil” diyor. Dem lideri, “Bossi-Fini yasasına karşı mücadele edeceğiz: bu, platformun kongreyi kazandığımız noktalarından biriydi” diye söz veriyor.

RANDEVULAR – “Hükümet bu işgalde dosdoğru gidiyor. Meloni, Berlusconi ile hükümetteyken bildiği kontra şahsiyet fermanları ve normları için nostaljik” diye altını çiziyor. “Elbette buna şiddetle karşı çıkacağız, ancak bu hükümet kimsenin yüzüne bakmıyor ve doğru gidiyor” diye devam ediyor.

KAVUN İLE BULUŞMA – Meloni ile tanışmanın senin üzerinde nasıl bir etkisi oldu? Başbakan ile görüşme hakkında konuşan Elly Schlein, “Üzerimde nasıl bir etki bırakmalıydı …? Pozisyonlarımızı gerçekleştirmek için birbirimizi rakipler olarak tanımak önemlidir. Bu toplantıya tekliflerimizi getirerek gittik” diyor. Reformlar hakkında Giorgia Meloni. Dem lideri için “temsilciliği güçlendirmemiz” gerekiyor çünkü “çok büyük bir çekimser kalma sorunumuz var: seçim yasasını değiştirmemiz ve bloke listeleri aşmamız gerekiyor”.

Cumhurbaşkanlığı konusunda, “Sadece muhalefet güçleri arasında muhalefet kaydettim. Çoğunluğun reformu onaylamak için Parlamentonun üçte ikilik oyu olduğunu düşünmüyorum”.

PD – Cottarelli’nin Demokrat Parti’ye vedası mı? “Birisi gittiğinde her zaman üzücüdür, ancak çoğulculuğu korumakta ısrar etmeye devam edeceğiz” diye yanıtlıyor. Dem lideri, “Kimseyi uzaklaştıracak bir şey yapmadık. Dinleyen çoğul parti olmaktan vazgeçmeyeceğiz ama et mi balık mı anlaşılmayan parti olmaktan da vazgeçeceğiz” dedi.