Vittorio Sgarbi ve istifa mektubu: neredeyiz

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“İstifa mektubunu yazmayı bitiriyorum ve bugün bunu Meloni'ye göndereceğim, kendisine son derece duyarlı ve saygılı davrandığı için teşekkür ediyorum. 'Antitröst'ün pozisyon almasını bekliyorum'“. Retequattro'da Zona Bianca'nın konuğu Vittorio Sgarbi şunları söyledi: “Alınan pozisyon bana karşıdır, şu anda TAR'a itiraz ediyorum ve değerlendirmem gerekiyor. eğer temyiz süresi müsteşar olarak görevime devam etmeme izin verirse, buna siz karar vereceksiniz. Ondan haber alamadım ama karar yalnızca onun.”

“Neden istifa etmeye karar verdim? Çünkü Antitröst bana Sgarbi olmamam gerektiğini söylerse Sgarbi olmayı tercih ederim. Ben Sgarbi'yim, nokta. Beni hükümete çağıran da Sgarbi olduğum içindir. Ama eğer o şey beni bunun için çağırdılar ve uyumsuz görüldü, ben kendi başıma giderim ve Sgarbi olmaya devam ederim.”

Müsteşarlıktan istifasının açıklanması

Daha geçen Cuma Sgarbi, kültür müsteşarlığından istifa etmek istediğini duyurdu. Nicola Porro'nun düzenlediği 'Yeniden Başlat – Düşünmek Özgürdür' etkinliği sahnesinde, “Bunu bekleyebilecek gazetecilere, müsteşarlıktan derhal istifa ettiğimi bildiriyorum. Meloni'ye bir mektup yazacağım” dedi. “Antitröst'ün, Kültür Bakanı tarafından Antitröst'e gönderilen iki isimsiz mektubu kabul ettiğim için Porro'ya konferans veremeyeceğimi belirten çok karmaşık ve kafa karıştırıcı bir mektup gönderdiğini açıkladı.” Bakan Gennaro Sangiuliano “Ondan haber alamadım, Garisenda kulesinin bakımıyla ilgilenmem için bana heyet verdiği 23 Ekim'den beri birbirimizle konuşmadık. ” isimsiz bir mektup alır ve bunu Antitröst'e gönderir. İsimsiz mektuplar atılır, onurlu adamlar isimsiz mektupları kabul etmez”. “Antitröst 'aldığımız isimsiz mektuplardan' diyor, bakan gönderdi.” Sgarbi, “Beyan ettikleri her şeyin isimsiz mektuplardan geldiğini” vurguladı. “Sangiuliano isimsiz mektubu anladı, değerli olduğunu düşündü ve haklıydı, ondan memnunum. O bakan olarak kaldı ve ben sadece Sgarbi”.

Ayrıca okuyun