Venoten, dava da Brüksel'e geliyor ve Salvini Meloni'yi destekliyor

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Ventoten manifestosundaki fırtınadan Avrupa yeniden birim planı üzerindeki hükümetteki ayrımlara kadar. İtalyan tartışmaları, Avrupa Savunma, Rekabetçilik ve Ukrayna Konseyi'nin devam ettiği Brüksel'e Giorgia Meloni'yi kovaladı. Ve dün, odada, Başbakan'ın Avrupa Birliği'nin kurucu eylemlerinden biri olarak kabul edilen Altiero Spinelli metnini damgaladığı kelimeler (“Bu benim Avrupa'm değil”), sadece Roma'nın kurumsal binalarında değil, aynı zamanda Belçika başkentlerinde de yankılanmaya devam ediyor. “Metni okumak için neyin rahatsız edici olduğunu anlamıyorum. Dağılmadım, kelimesi kelimesine okudum”Meloni dün gece AB Parlamentosu Başkanı Roberta Laben ile görüşmeden önce belirtildi. İkincisi, bugün, olağan basın toplantısının kenarlarında, ventoten manifestosunu “bir tarih parçası” ve yazarlarına çağdaş Avrupa'nın “federalist” fikrinin ilham verenlerini tanımladı.

DYY Akşam Yemeği

Premier'in sözlerinden kaynaklanan tartışmalar, dün gece akşam yemeğinde, Brüksel'deki bir otelin restoranında, Meloni ve FDI MEP heyeti arasındaki tartışma konularından biri olurdu. Demokrat Parti'nin ve Meloni'nin konuşmasına yönelik diğer muhalefetlere de atıfta bulunulacak bazı kaynaklar tarafından “konuşma dili” ve “gayri resmi” olarak tanımlanan bir takım oluşturma anı. Bununla birlikte, Palazzo Chigi kaynakları, “kategorik olarak” bazı basın organları tarafından hükümet başkanı ile DYY seçilen görüşmeler hakkında bildirilen rekonstrüksiyonları reddetmektedir. Özellikle, Meloni'nin odadaki ventoten manifestosundan alıntısını hiçbir zaman muhalefet üslerinin “histerik reaksiyonlarla düşeceği” bir tuzak ya da “sola çılgınca yapan bir medya hareketi” olarak nasıl tanımlanmadığı belirtilir.

Rearm AB'de muhalefetin suçlamaları

Fratelli d'Italia'nın sosyal medyadaki milletvekilleri ve senatörleri, Spinelli'nin Meloni tarafından belirtilen metninin şarkılarını, özel mülkiyetin ortadan kaldırılmasına ve “devrimci dönemlerde” demokratik uygulamanın “başarısızlığına atıfta bulunduğu tartışmalara binmeye devam ediyorlar. Meloni, “Sizi Yargıladı” başlığı eşliğinde sınıftaki iki ifadeyle bir video paylaştı. Merkezin -Hükümet Lideri'ne doğru ele alınan suçlama, Venoten vakasını, 'Rearm AB' konusunda çoğunluktaki bölümleri gizlemek için 'düzenledi'Ursula von der Leyen tarafından istediği AB savunmasının geliştirilmesi için iddialı plan. Aslında lig, projeye karşı olduğunu şiddetle tekrarlamaya devam ediyor. Dün Carroccio, Riccardo Molinari Odası'ndaki grup lideri aracılığıyla, Meloni'nin Brüksel'deki Reardm AB'yi onaylama “görevine sahip olmadığını” iddia ettiyse, bugün sekreter ve yardımcısı Matteo Salvini'den destek sözcükleri geldi. “Bana öyle geliyor ki, solda biraz bölünmüş ve gerginler. Giorgia'ya ve hükümete tamamen güveniyoruz”, sadece bir gün önce Meloni'yi Avrupa kıyafetlerine ulusal çıkarları savunmaya çağıran altyapı bakanını ilan ediyor.

Salvini ve “çubuk ve havuç taktiği”

Avrupa Parlamentosu'na DYY kaynakları Salvini'nin “sopa ve havuç” klasik taktiği gibi ifadelerini yorumlar. “Görünürlük kazanma girişimi, hükümet anlaşmasını tehlikeye atmadan açıktır”, Adnkronos ile muhafazakar bir üs yansıtıyor. Salvini, aynı kaynağı gözlemliyor, “kimliğini işaretlemeye çalışıyor”, ancak “kendini Meloni'den çok net bir şekilde uzaklaştırarak rızayı kaybedeceğinin farkında. Bu nedenle hareketlerini 'dozlamaya' çalışıyor.

Merkezdeki mesafeler -doğru görünür: Salvini bir Avrupa ordusunun projesini reddederken, Forza Italia Sekreteri Antonio Tajani'nin Silvio Berlusconi'nin siyasi mirasına uygun olduğu söyleniyor. Dahası, ligden farklı olarak Forza Italia, Ursula von der Leyen tarafından teşvik edilen savunma planına verdiği desteği dile getirdi. “The Prime Minister Meloni has all the support of Forza Italia to proceed in this direction, to guarantee more security at Italian borders, to guarantee more security for all our infrastructures, including cybernetic ones, which are increasingly the subject of external attacks”, declares the foreign minister Tajani, who warns: “Without Europe, nor from the point of view of security, nor from the point of view of the economy, Italy cannot go anywhere”. Farnesina'nın sahibi için Avrupacıllık bir uzlaşma meselesi değildir: Hükümet Avrupa'ya karşı olsaydı, “Bunun bir parçası olmazdım”. (Muhabir Antonio kiralamasından)

Ayrıca oku