Uzman Ağva: “Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Nef’in yeni pivotu Uzman Ağva, Galatasaray Televizyonu’nda Ebru Gürsoy’un moderatörlüğündeki Gün Ortası Programı’na konuk oldu.

Galatasaray’a geliş sürecinden amaçlarına dek kıymetli açıklamalarda bulunan başarılı basketbolcunun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Hazırlıklar düzgün geçiyor. Ağır ve sert bir tempo var. Günde çift antrenman yapıyoruz. Hazır gelmeye çalıştım. Şu an iki maç oynadık. Maalesef birini kaybettik, ötekini kazandık. Hazırlık devrinde bunlar olur. Geçen iki dönem Karşıyaka’daydım. Orada hoş dönemler geçirdim. Birinci yılımda Raymar Morgan ve Yunus Emre Sonsırma ile Şampiyonlar Ligi finali oynadık. Bu sene de o kupayı almak istiyorum. Final üzücüydü. Gayemiz inşallah Şampiyonlar Ligi kazanmak.”

“Dee Bost, Sadık ve Angola ulusal kadroda. Yeni oyunculardan şurası bir kadroyuz. Ekip kimyası hayli değerli.”

“Şampiyonlar Ligi’nde tüm gruplar âlâ. Takımımız Andreas Pistiolis önderliğinde bizi yeterli hazırlıyor. Bu sene sert bir kadroyuz. Sertlik, defans ve güç onun için hayli değerli. Şut bir gün girer, bir gün girmez lakin çabayı her vakit verebilirsin. Ben sende bunu görüyorum dedi ve beni ekipte görmek istediğini söylemiş oldu.”

“Pistiolis ile bir saate yakın konuştuk. Beni grupta görmek istediğini söylemiş oldu ve sistemini anlattı. Ben de çabucak menajerimi aradım ve Andreas için oynamak istediğimi söylemiş oldum. Andreas saha ortasında ve haricinde insan olarak hayli güzel.”

“Geçen sene durumumda epeyce oyuncu vardı. Her vakit hazır kalmaya, mühlet aldıkça en güzelini ortaya koymaya çalışıyordum. Birtakım maçlar güzel, kimi maçlar makûs oynanabiliyor fakat mental olarak müspet kalmak değerli. Oyuncu olarak her vakit daha düzgün olmak istiyorsun. Karşıyaka’da makus oynadığımı söyleyemem. Hoş bir müddetç geçirdim orada.”

“HAYALİM TÜRKİYE ULUSAL EKİBİ FORMASINI GİYMEK”

“Çok heyecanlıyım. Bu formayı giymek herkese nasip olmaz. Almanya’da büyük bir çoğunluk ve ailem Galatasaraylı. Onlar da hayli sevindi. Burada olduğum için hayli heyecanlı ve memnunum.”

“Galatasaraylıyım. İnşallah burada emekli olurum. Kaptan alanda fazlaca sert bir insan lakin saha haricinde fazlaca uygun birisi. Onu yeni tanıdım. Yunus Sonsırma’yı üç yıldır tanıyorum. Raymar Morgan’ı tanıyorum. Herkesi seviyorum. Çok uygun geçiyor. Herkesle aram düzgün.”

Almanya alt yaş kategorilerinde oynadım. Geçen sene Almanya A Ulusal TakımI’ndan davet aldım. Bu mevzuyu Ufuk Sarıca ile konuşmuştum. Türk Ulusal Takımı’nda oynamak istediğim için ortaya gitmedim. Hayalim Türkiye Ulusal Takımı’nın formasını giymek.