Ukrayna, Mattarella Zelensky’yi kabul etti: “İtalya yanınızda”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Tamamen yanınızdayız” Quirinale’de Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky’ye hitaben söylediği sözler bunlar. “Sizi burada, Roma’da ağırlamak İtalya için bir onurdur. Karşı karşıya olduğunuz bu çok farklı durumda olsanız bile, üç yıldan uzun bir süre önce yaptığımız görüşmeden sonra sizinle tekrar görüşmekten memnuniyet duyuyorum. Tamamen yanınızdayız, hoş geldiniz Başkan” . Mattarella dedi.

Ayrıca oku

“İtalya’nın Ukrayna’ya kısa ve uzun vadede askeri, mali, insani ve yeniden yapılanma yardımı açısından tam desteğini yeniden teyit ediyorum. Sadece Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü değil, aynı zamanda halkların özgürlüğü ve uluslararası düzen de tehlikededir.” “, Quirinale kaynaklarına göre Mattarella’nın mesajı. “Hepimizin uğruna çalıştığı barış, adaleti ve uluslararası hukuku geri getirmelidir. Bu – altını çizdi – gerçek bir barış olmalı, teslimiyet değil”.

Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımların etkinliği, Zaporizhzhia nükleer santrali sorunu, Avrupa düzeyinde daha etkili eylemlere ihtiyaç duyan sahte haberlerle mücadele, sivil yapıların bombalanması ve Ukraynalı çocukların kaçırılması, yeniden yapılanma, suçlar Görüşmede savaş, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne girişi konuları ele alındı.

Çocuk kaçırma olayını “yürek burkan ve alçakça bir uygulama” olarak nitelendiren Devlet Başkanı, “Avrupa Birliği’nin Ukrayna’yı bütünleştirme sürecini başlatma kararının tarihi olduğunu” sözlerine ekledi. Ve “İtalya – Mattarella’ya güvence verdi – şimdi Ukrayna’nın parametrelere ulaşmasına yardım etmeyi hedefliyor”.

ZELENSKİ – Zelensky, “İtalya’ya teşekkür etmek için buradayım. Bize her düzeyde sürekli olarak sunulan ve Hükümetlerle (Draghi ve Meloni) değişmeyen destek için İtalyanları tek tek kucaklamak istiyorum.” dedi.

“İtalya ile ortak değerlerimiz var. Biz – diye devam etti Zelensky – barıştan yanayız, zaferimiz barıştır. Tüm uluslararası katkılara açığız, ancak topraklarımızda savaştan acı çekiyoruz ve barış, bölgemizde adaleti sağlamalıdır”.

Zelensky, Telegram’da “Ukrayna’ya verilen destek konusundaki tutarlı duruş için minnettarım. Ülkemize Rus saldırganlığına direnme yeteneği veren önemli askeri yardımı takdir ediyoruz. Savaş alanındaki başarımızın anahtarı, gerekli yardımı zamanında almaktır “, diye yazdı Zelensky Telegram’da Quirinale’deki toplantıdan sonra.

“İtalya bu savaşta haklının tarafındaydı ve hala da öyle. Zafere doğru ilerliyoruz. Zafer, devletimiz için barış demektir.”