“Üzerime düşeni yapmaya hazırım”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Sevinci Ilaria Salis zaferden sonra Instagram'da Avrupa seçimlerinin sonuçlarına adanmış bir gönderide. “Hâlâ inanamıyorum ve duygularımı anlatamıyorum. Oylarıyla beni destekleyen herkese asla yeterince teşekkür edemeyeceğim. İlk düşüncem İtalya'da ve yurtdışında gözaltına alınan tüm insanlara ve onların haklarına. Herkese. özgürlük ve eşitlik için savaşan ve kendilerini adaletsizliklere maruz kalan kişiler” diye yazıyor.

“Anti-faşizm, insani bir değer ve siyasi bakış açısının yanı sıra, aynı zamanda dirençli ve destekleyici bir topluluktur. Dayanışmanın boş bir slogan değil, somut ve elle tutulur bir şey olduğunu gösterdik. Biz inanıyoruz ve eğer istersek, bunun dünyayı gerçekten iyileştirebileceğine inanıyoruz. Radikal sağ Avrupa'da ilerlerken, mevcut durumu kökten değiştirmek için mücadele etmek gerekiyor. Ben de üzerime düşeni yapmaya hazırım.”

“Bana karşı her yerde, İtalya'da, Avrupa'da ve tüm dünyada kendini gösteren bu kolektif ve cesur gücü güçlendirip yayabilmeliyiz!” Gönderiye eklenen bir fotoğrafta Salis şunu belirtiyor: “Görüntü Torino'daki canlı yayından, bugün gözlerimin altında çok fazla koyu halka var, uzun zamandır o saate kadar uyanık değildim.”