Ünlü Yatırımcı: Bu Altcoin’den Bende Aldım, Kaybettim!

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Stablecoin TerraUSD (UST) ve teşvik ettiği ekosistem, Terra Luna’nın çöküşüyle sonlandı. Altcoin yatırımcılarından biri olan Three Arrows Capital’in kurucu ortağı Su Zhu, tüm alarmları göz gerisi ettiğini ve kendisinin de büyük kayıplar verdiğini paylaşıyor.

Su Zhu, Luna ve UST çöküşüne yük veriyor

Cuma günü, Terra ekosisteminin stablecoin’i UST fiyat istikrarını kaybetti. Geri kazanması için daima LUNA basımı tesirli olmadı, tersine Terra’nın çöküşünü körükledi. Fiyat 7 doların altına düşerken yatırımcılar Terra LUNA’da 106 milyon dolar kaybetti. Yatırımcıların %58’i bu düzeylerin taban olduğunu düşünüp üst istikametli durum aldı. Erken yatırımcılardan biride Three Arrows Capital’in kurucu ortağı Su Zhu’du. Çöküş Terra kurucusu Do Kwon’u tehditlere kadar varırken, toplumsal medyada öfke patlaması yaşanıyor. Su Zhu ise gün ortasında yaptığı açıklamalarda TerraUSD (UST) ve desteklediği bir ekosistem olan Luna’nın çöküşü konusundaki sessizliğini bozdu. Kendisinin de büyük paralar kaybettiğini paylaştı:

Kimileri bana niye profilimde hala LUNA yazdığını soruyor. Yatırımcısıydım, topluluğa inandım ve ortak maksadı paylaştım. Hücumlar ve müteakip dolar dengesizliği konuşuluyordu; süratli büyüyen ekosistem yavaş+güvenli hareket etmek için daha fazlasını yapmalıydı.

This has been an incredibly humbling week and its difficult to find the right words

Was discussing w @hasufl a bunch last night on whether to record an episode on algo stablecoins, and i think will likely do it to give some more longform thoughts

— Zhu Su
🔺
(@zhusu) May 13, 2022

Zhu, birtakım şeylerin yanlış gittiğini kabul ediyor. Eleştirmenlerin potansiyel riskleri evvelde vurguladığını ve ekosistemin daha inançlı olma umuduyla daha yavaş hareket etmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıyeten, FUD’a kapılıp projelere yönelik tenkitlerin reddedilmemesi gerektiğini ekliyor. Zhu’ya bakılırsa bunun yerine teşvik edilmeli ve bu cins tenkitler misyondan alınmak yerine dikkatle karşılanmalıdır.

Su Zhu, kendisini eleştirenlerden özür dileyerek altcoin hakkında daha dikkatli olması gerektiğini kabul etti

Zhu, bu ayın başlarında Twitter takipçilerini, aldıkları krediler için Bitcoin’lerini teminat olarak kullanmaya çağırdı. Bunun yerine %18-20’lik geliri UST ve Anchor Protocol paylarına yatırmayı önerdi. Bu tavsiye, paylarını değerli ölçüde satmayan herkese mal olacak ve borcu geri ödemeyi imkansız hale getirecekti. Bu tweet çabucak sonrasında Zhu tarafınca kaldırıldı.

Kriptokoin.com olarak bilindiğimiz üzere Three Arrow Capital ve Jump Capital geçtiğimiz aylarda UST’yi desteklemek için 1 milyar dolar ayırmıştı. LUNA artık 119.18 dolar ATH fiyatından %99,9 kıymet kaybetmiş durumda.