“Ülkenin adreslerine damgasını vurdu”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
''Bettino Craxi, İtalyan yirminci yüzyılın son onyıllarının önemli bir kişiliğiydi. İtalyan ve Avrupalı parlamenter, on beş yılı aşkın süredir İtalyan Sosyalist Partisi'nin Sekreteri, Bakanlar Kurulu Başkanı, büyük toplumsal dönüşümlerin ve küresel dengelerdeki köklü değişimlerin yaşandığı bir dönemde ülkenin gidişatına damgasını vurdu'' dedi. Bu tarafından beyan edilir Cumhuriyet sakini Sergio Mattarella, Bettino Craxi'nin ölümünün 25. yıldönümü vesilesiyle.

''Avrupa, Atlantik ve Akdeniz dış politikamızın yetkili bir yorumcusu, en dezavantajlı ülkelerin gelişiminin destekçisi, çok taraflılığa açık bir devlet başkanı şöyle devam ediyor – bu doğrultuda zorlu geçişlerle karşı karşıya kalmış, Türkiye'nin kimliğini ve değerini güçlendirmiştir. İtalyan pozisyonu. Daha sonra Birleşmiş Milletler'deki önemli pozisyonlarda bizzat kendisi tarafından tanınan bir prestij. İç düzeyde yorumcusu olduğu politika ve reformlar, kamu maliyesini, ülkenin rekabet gücünü, devletin dengelerini ve geleceğini etkileyen değişiklikleri beraberinde getirdi. Hem partiler arası çatışmalarda, hem de sosyal ve sendikal alanda siyasi mücadelelerinde güçlü bir kararlılık hakim oldu ve ülkedeki karşıt duyguları harekete geçirdi. Kurucu Meclis sırasında sosyalistlerin Anayasaya dahil edilmesi konusunda olumsuz ifadelerde bulundukları Devlet ile Katolik Kilisesi arasındaki Konkordato'nun revize edilmesi sürecini sonuçlandırmayı başardığında geniş bir fikir birliği topladı. '.

''Siyasi sistemi vuran, güvenirliğini sarsan kriz, bir dönemi soruşturma ve yargılamalarla kapatarak temsilde köklü bir değişikliğe yol açtı. Cumhuriyet hayatındaki fırtınalı geçişi karakterize eden adli olaylar. Sosyalist liderin ölümünün yirmi beşinci yıldönümünde, diye bitiriyor Mattarella, ailesine ve onunla siyasi bağlılığı ve kişisel dostluğu paylaşanlara yakınlık duygularımı ifade etmek istiyorum''.

Stefania Craxi: “Teşekkürler Mattarella, jestiniz tarihin iyi yazılması yolunda bir sonraki adımdır”

“Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bettino Craxi'nin ölümünün bu yirmi beşinci yıldönümünde telaffuz etmeyi planladığı sözler, sosyalist liderin çalışmaları ve kişiliği hakkında gerçeklere dair bir fikir veriyor. Tamamen politik, cumhuriyet tarihinin bir dönemine olumlu bir şekilde damgasını vuran bir kişiliğe liyakat ve onur ve Hammamet'ten sürgünün önemini ve uluslararası kahramanlığını hatırlatan devlet başkanının jesti, resmi olmayan her şeyi, dikkatini temsil ediyor. Craxi'nin de tekrarladığı gibi, tarihin iyi yazılması için bir adım daha atalım, teşekkürler Başkan.” Böylece kızı Stefania Craxi'nin bir notunda.

Tajani: “Onun yenilikçi fikirleri Forza Italia için pusula görevi gördü”

“Hafızası olmayanların geleceği olmadığına inanıyorum. Sturzo'nun son derece modern ilhamının ve Craxi'nin yenilikçi fikirlerinin bizim için her zaman bir pusula görevi gördüğü, Hıristiyan ve garantici bir partiye, Forza Italia'ya liderlik ediyorum. Psi'nin lideri Andreotti ve Berlusconi, son yıllarda İtalyan dış politikasının öncüleri oldular ve biz bu üçüne de çok şey borçluyuz. Doğal olarak onların miraslarının güncellenmesi gerekiyor ve biz de bunu ideal ve birlikte yapmaya çalışıyoruz. Forza Italia sekreteri, başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Antonio Tajani, bir röportajda, dünyanın büyük meseleleri ve şu anda eskisinden daha fazla kargaşa içinde olan bir dünya hakkında pragmatik olmanın bu aşamada özellikle değerli olduğunu söyledi. Elçiye.

Ayrıca okuyun