“Üçüncü görev? Hepsi Lega'ya karşı bir hata”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Üçüncü görev “Bizim dışında kimse istemiyor. Benim için demokrasinin bir çıkartması, savaşlar yapıyorum ama Parlamentoda sadece lig lehine oy verir ve herkes karşı oy verirseDemokrat Parti'den Fratelli D'Italia'dan Forza Italia'ya 5 Yıldızlı Harekete, Bunu not ediyorum ama bir hata yapıyorum Çünkü vatandaşları seçme fırsatını kaldırıyorlar. ” Matteo Salvini Trento Ekonomi Festivali sahnesinden konuşuyor. Bu nedenle, üçüncü dönemde hükümette kimse gıcırdatmıyor mu? “Hayır,” diye yanıtlıyor bakan.

Orada Bu arada, hükümetin çoğunluğu son günlerde dikenli soruya bölünmeye geri döndü Valilerin üçüncü görevinden. Bakanlar Konseyi aslında Lig Başkanı Maurizio Fugatti'nin üst üste üçüncü bir adayına yol açacak olan otonom Trento tarafından onaylanan yasaya meydan okumaya karar verdi. 19 Mayıs toplantısında, hükmün resmi bir oyu olmasa bile seslerini duyurdu.

CDM sırasında Lig bakanları Roberto Calderoli ve Matteo Salvini, Hayır'ın itiraz nedenlerini gösterecekti. İçin İtalya Kardeşleri AB Politikaları Bakanı Tommaso Foti ve baş heyet Francesco Lollobrigida, birkaç hafta önce aynı tema Calderoli ile bir darbe ve yanıttan müdahale edecek. Lollobrigida ve Foti, hükmün çekiciliğine destek vereceklerini ifade ederlerdi, ancak ligistlerle karşılaştırma 'adil oyun' adına olurdu: aslında Tarım Bakanı, Calderoli'yi reform cephesinde yapılan “mükemmel iş” için tebrik etme fırsatı bulacaktı.

Ayrıca başkan yardımcısı ve lideri Forza Italia Antonio Tajani, hükümetin girişiminden yana olduğunu söylerdi: Aynı çizgide Mavi Reformlar Bakanı Elisabetta Casellati. Bununla birlikte, tartışmanın sonunda, yürütmenin eylemine yeşil ışık verecek olan başbakan Giorgia Meloni, Anayasa Mahkemesinin üçüncü dönem konusundaki yanıtını bekleme ihtiyacını vurgulayarak özetlemek gerekirse.

Ayrıca oku