Tim Cook, Apple Intelligence'ı piyasaya sürüyor: "Bir sonraki büyük adım"

Felaket

Member
Apple Intelligence Tim Cook, Cupertino'da açılan Geliştiriciler Konferansı'nda “İşte bir sonraki büyük adımımız, Apple Intelligence” dedi. “Yapay zekanın ilkelerimizi yansıtması gerektiğini ekliyor: Güçlü, sezgisel olmalı, ürünlerimize entegre edilmeli, kişisel bağlama yerleştirilmeli ve gizliliği koruyacak şekilde tasarlanmalıdır.”



OpenAI ile ittifak İleriye doğru bir adım olarak şirket, AI devrimini başlatan ve arkasında Microsoft'un bulunduğu ChatGpt'in ana şirketi olan OpenAI ile ittifak kuruyor. Böylece 1997'de Steve Jobs ile Bill Gates arasında Apple'ı kurtaran benzeri görülmemiş ortaklığı hatırlatıyoruz. Popüler sohbet robotu iPhone, iPad ve Mac işletim sistemlerinin gelecek sürümlerine entegre edilecek.



Musk'un öfkesi: “Apple, OpenAI'yi işletim sistemi düzeyinde entegre ederse onu yasaklayacağım” “Eğer Apple, OpenAI'yi işletim sistemi düzeyinde entegre ederse”, “o zaman Apple cihazları şirketlerimde yasaklanacak. Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir” Açıklamanın ardından Elon Musk şöyle konuştu:



Siri'nin yenilenmesi Özellikle dikkate değer olan, Apple'ın on yılı aşkın bir süre önce piyasaya sürdüğü dijital asistanı Siri'nin yenilenmesidir; bu, Google'ın halihazırda yapmış olduğu şeyin ardından bir sesli asistandan daha fazlası haline gelen ancak kullanıcıyla etkileşime giren bir özelliktir. Siri artık sadece sesli bir arayüz değil, sohbet edilebilecek bir tür sohbet robotu olacak ve yapay zeka sayesinde bağlamı anlayacak ve Cupertino şirketinin e-posta ve haritalar gibi diğer uygulamalarıyla etkileşime girecek.



“Sadece bir ilk bakış” Apple, “Bu sadece yapay zeka ile neler yapabileceğimize ilk bakış” diyor. Cupertino şirketi, Apple Intelligence ile kendi cihaz yelpazesine güç veren yazılıma yapay zeka özellikleri ekleyerek mesajlar, e-postalar, fotoğraflar ve emojiler gibi halihazırda kullanılan ve iyi bilinen uygulamalara yeni bir görünüm kazandırarak daha geniş bir kitlenin ilgisini çekiyor. genç.



Önemli iOS 18 güncellemesi Geliştirici Konferansında sunulan diğer yeni özelliklerin yanı sıra, iPhone yazılımının bir sonraki sürümü olan ve kullanıcıların ana ekranı özelleştirmesine olanak tanıyan iOS 18'e yönelik büyük bir güncelleme de yer alıyor. Ayrıca Apple cihazlarının anahtar kelimelerinin bir tür kabı olan Şifreler Uygulaması da olacak. Ancak Cüzdan'da, iki iPhone'u bir araya getirerek bir miktar para göndermenize olanak tanıyan yeni Nakit Nakit işlevi var. Ayrıca Fotoğraflar Uygulaması tamamen yeniden tasarlandı.



Vision Pro görüntüleyici de yenilendi. Apple'ın geçen yıl yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürdüğü ve sekiz ülkede daha satışa sunulacak olan Vision Pro görüntüleyici için de bir güncelleme geliyor: 28 Haziran'dan itibaren Çin, Singapur ve Japonya'da ve 12 Temmuz'dan itibaren Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve İngiltere.



Küresel yapay zeka pazarının değeri Apple'ın yapay zeka hakkındaki haberleri hızla genişleyen bir sektörü doğruluyor: GrandViwResearch'ün tahminlerine göre küresel yapay zeka pazarı 196 milyar doların üzerinde bir değere ulaştı, 13 kattan fazla artması bekleniyor önümüzdeki yedi yıl boyunca.
 
Üst