Teknik Yöneticimiz Okan Buruk’tan açıklamalar

Leila

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Futbol A Ekibi Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Spor Toto Muhteşem Lig’deki Yukatel Kayserispor maçının akabinde yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Hocamızın maç sonu değerlendirmesi şöyle:

“Dokuzuncu maçta altıncı deplasmanımız. Birinci kere deplasmanda maç kaybettik. Yenilgiden dolayı üzüldük. Birinci yarıdaki oyun bizim kalitemizde değildi. Bunun farkındayız. Bilhassa top bizdeyken dikine oynamakta zorlandık. Yavaş ve geriye oynadık. Dikine gittiğimiz anlarda durum bulup bahtlar yarattık. Bunu daha epeyce yapmamız gerekirdi. İkinci yarıda daha fazla rakip alanda oynadık. Rakip kadronun süratli atakları vardı. İki grubun da girdiği net konumlar vardı. Sonuç olarak bizim kalitemizdeki bir ekibin oyununu oynamadık. Topu rakip ceza alanına ve etrafına götürdük lakin bitiricilikle ilgili problemimiz devam etti. Rakip de savunmada ve yüksek toplarda düzgün oynadı. Gerçek biçimde topla buluşamadık.”

“TÜRK FUTBOLUNUN EN BÜYÜK ISTIRABI HAKEMLER”

“Maalesef Türkiye’de VAR sistemi bugün bir daha çalışmadı. Şu anda mevcut sistemdeki VAR hakemlerinin bu lig için yeteriz ve tehlikeli olduğunu tekrar ortaya koydu. Bugün bilhassa bizim attığımız gol VAR’dan döndü. Kural bunu söylüyor; fakat rakip ceza alanında elle oynamanın da penaltı olduğunu söylüyor. VAR’daki hakemlerin orta hakemi uyarması gerekirdi. Hakemlerle uğraşmaktan yorulduk. Hakem atamalarının yalnızca Galatasaray’ı hudut etmek için yapıldığını net bir biçimde söyleyebilirim. Bugünkü Arda Kardeşler ataması, Yaşar Kemal Uğurlu ataması… Bunlar hem oyuncuların hem taraftarın hududunu bozmak için yapılan atamalar. Bunda evvelinde makus niyet aramıyorduk ancak artık yavaş yavaş aramaya başladık.”

“Uzatma mühletinin bu kadar makûs biçimde kullanılması… Kaleciye sarı kart göstermemesi… Türk futbolunun en büyük sorunu hakemler. Maçları durduran, oynatmayan hakemler… Bugün bir sefer daha ortaya çıktı. VAR sisteminin olumsuz olduğunu, makus çalıştığını tüm Türkiye söylüyordu. Bunu tekrar gördük. Kaybettiğimiz için hüzünlüyüz. Kimin hakkı verilecekse verilsin. Her hafta burada birisini yönetim ediyorlar. Türkiye’de mevcut VAR hakemlerinin sabitlenmesi Türk futbolu için sakıncalı ve tehlikeli bir hal aldı. Galatasaray’ın hakkı yıllardır devamlı yeniliyor. Taraftarımızın bununla ilgili problemi var. Maçla ilgili epey âlâ olmadığımızı söylemiş oldum, bunun altını çizeyim. Öbür yandan da VAR hakemlerinin bugünkü oyuna tesiri bizim için üzücü biçimdeydi. Hakem atamalarından mutsuzuz. Yalnızca aleyhimize giden VAR imgeleri var. Umarım bununla ilgili adım atılır ve düzenleme yapılır. Hakemlerle ilgili mutsuzluk her hafta grupların söylenmesine yol açıyor.”

“ŞAMPİYONLUK İNANCINDAN HİÇBİR VAKİT VAZGEÇMEYİZ”

“Bu kadar kaliteli oyuncuların daha az top kaybı yaşaması gerektiğini söylemiş oldum. Alanda bu kadar ayaklar varken bu kadar top kaybı olması bizim için olumsuz. Son bir ayda ikinci maça çıktık. Bu bizi bir biçimde olumsuz etkiledi. Orta vermek de kimi vakit oyuncuların devamlılığında badireye yol açabiliyor. Doğruyu yaptığımızda fazlaca kolay biçimde rakip kaleye gittik. Üretkenliğimiz daha fazla olabilirdi. Oyuncularıma güveniyorum. Galatasaray taraftarı merak etmesin. Ligin daha 10. haftası. Bunun dönüşü de olacak. Şampiyonluk yolunda aldığımız yara. Bunu en kısa vakitte oyuncularımla bir arada tedavi edeceğiz. Bize ve oyuncularımıza güvensinler. yine tıpkı havayı yakalayacağız. Kritik bir müsabakaydı. Kazandığımızda daha üstlere çıkacaktık. Bundan etkilenmeyeceğiz. Şampiyonluk inancından hiç bir vakit vazgeçmeyiz. Daha düzgün oynamamız gerektiğinin de farkındayız. Bunula ilgili epeyce çalışacağız.”