Teknik Yöneticimiz Okan Buruk’tan açıklamalar

Leila

Global Mod
Global Mod
Teknik Yöneticimiz Okan Buruk, Spor Toto Üstün Lig’de oynadığımız Giresunspor gayretinin akabinde yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Okan Buruk’un açıklamaları şöyle:

“Giresunspor’u tebrik ederek sözlerime başlıyorum. Çok çaba ettiler. Açıkçası bu maç, maç evvelce bildiğimiz bir maçtı. Giresunspor’un bekleyeceği, sert bir defans yapacağı, orta alanda adam adama takiplerin olacağı muhakkaktı. O yüzden bizim hareketlerimiz değerliydi. Kenarları güzel kullanmamız kıymetliydi. Aslında kenarlardan baktığımızda ceza alanı ve etrafına yaklaştık lakin ortalarımız hayli berbattı ceza alanı içerisinde buluşturamadık. Oradaki seçimlerimiz berbattı. Maçın totalinde orta sayımız vardı fakat daima makus ortalar yaptık. Bu cins maçlarda bu grupları çözmek için kenar atakları değerli, bekler ön plana çıkıyor. Bugün beklerimizin atak performansları bu manada bizi tatmin etmedi. Ön taraftaki performanslarımız oyuncularımızın kalitesine nazaran epeyce düşük kaldı. Daha epey topun bizde olduğu, rakibi kendi alanına yıktığımız bir oyun oldu maçın genelinde. Konum üretmekte zorlandık. Galatasaray grubunun daha fazlaca konum üretmesi gerekiyordu. Son paslar, yaptığımız ortalar kalitesiz olunca bu manada üretemedik. İkinci yarıya Gomis atağıyla başladık. Ceza alanı içerisinde 1 kişi daha olsun, 2 forvetle gelecek ortalara daha net bir biçimde ulaşalım diye. Bu manada hayli üretken değildik. Aslında baktığımızda oyun bizdeydi. Rakibimizin 2-3 defa bizim yarı alanımızı geçtiği konumlar vardı. Ferdi bir kusur hem ekibimizin düşmesine yol açtı orada baktığımızda 15 dakikaya yakın bir süre vardı. Ekip demoralize oldu. Tahminen 0-0 gitse maç bir daha daha yüksek bir moralle golü bulma bahtımız olabilirdi. Ferdi bir kusur bizi aşağı çekti. Hamle atakları yaptık, epeyce az ürettik. Bizim açımızdan verdiği tüm kararlarla Galatasaray aleyhine alanda olan bir hakem vardı. Bunun da altını çizmek istiyorum. Faulleri vermedi, oyunu hızlandırmadı. Çok Harika Lig deneyimi olmadığı için bu ligdeki oyunu hızlandırma manasında sınıfta kaldı diye düşünüyorum hakemin. Çok yanlış kararlar verdi, 3 sefer devam eden oyunu kesti. Faul vardı avantaj verdi, 3 kez avantajı kesti maç içerisinde. Harika Lig kalitesinin altında bir hakemdi benim görüşüme göre. Bu ligin kalitesini, bu ligin ismini daha üst çekmek için burada oyunu oynatabilecek hakikaten hakemlere muhtaçlık var. Vermediği faulleri bizim aleyhimize bir kenara bırakıyorum. Sakatlık oldu, tabibi ve masörü çağırdı, yarı yoldan onları gönderdi. Oyun oynarken arbedeler oluyor bir şey yapamıyor. Giresunspor hak etti, kazandı. Onları tebrik ediyorum.

Yeni oluşan bir grubuz. Bugün de birfazlaca arkadaşımız oyuna daha sonradan girdi. Biroldukça mevkide değişiklik oldu. Savunmada Nelsson, Sacha Boey, Patrick ve Kerem haricinde öteki oyuncular yeni gelmiş oyunculardı. Yeni bir oluşum içerisindeyiz. Burada olağan ki eksikliklerimizi epeyce net görüyoruz. Yeni ataklar yapabiliriz. Ekibin birbirine alışması için de bir süre gerekiyor. Geçen hafta kazandığımızda bu süreyi azalttığımızı ve bu hafta buraya kazanmak için çıktığımızı ve kazanarak bu süreyi geçirmek istediğimizi söylemiştik. Bugün bu manada istemediğimiz bir sonuç oldu. Buraya gelen taraftarlarımızdan, bizi izleyen taraftarlarımızdan bir daha takviyelerini bekliyoruz. Bir maç kaybettik, epey uzun bir maraton var. Biz bir daha şampiyonluk yarışının içerisinde olan bir grup olacağız. Onlara yakışır bir biçimde alanda en düzgününü yapacağız. Bundan hiç kuşkuları olmasın. Bugün istemediğimiz bir sonuç aldık. Bundan daha sonraki maçlarda bunu telafi edeceğiz.”