Teknik Yöneticimiz Okan Buruk’tan açıklamalar

Leila

Global Mod
Global Mod
Teknik Yöneticimiz Okan Buruk, Avusturya takımı SK Sturm Graz ile oynadığımız hazırlık maçının akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Okan Buruk’un açıklamaları şöyle:

“Kampımız fazlaca ağır geçiyor. Çift idman yapıyoruz. Bu bir hazırlık kampı. Bilhassa oyuncularımızın performanslarını üst çekmeye çalışıyoruz. Ayın 27’sinde başladığımız bir küme vardı alanda onları kullandık. Ulusal gruptan dönen müsaadeli oyuncularımızı bugün kullanmadık. Bizim için maçın sonunda en pahalısı aslında 7 akademi oyuncumuzun burada alanda yer almasıydı. Bu bizi epey keyifli etti.

Maçın 50-55 dakikasına kadar düzgün işler yaptık aslında. Bu yorgunluğu da bekliyordum açıkçası. Dün de çift idman yaptık. Bu sabah da idman yaptık. Oyuncuların düşüşünü bekliyordum. Bu birinci hazırlık maçımız. Sonuca bakmıyorum. Üzerimizdeki formayla çıktığımız her maç kıymetli, her maçı kazanmak istiyoruz lakin burada gelişimimizi devam ettiren bir maç olarak görüyorum. İyiyi, kötüyü görüyoruz. Bu da bizim için değerli. İnşallah en kısa vakitte başka oyuncularımızla bir arada grubu en hazır hale getireceğiz.

Çok fazla yorgunluk yanılgıya da yol açıyor. Bu yanlışlar olacak olağan. Dönem başında olsun, bu kusurları döneme bırakmamak lazım. Rakibimiz önde baskıyı hayli yeterli yapan bir ekipti. Bu kadrosu dikine paslarla kırabilirdik. Birinci yarı vakit zaman kullandık, uygun de işler yaptık. Dün bunlara idmanda çalışmıştık. Kusurları dönem başındaki hazırlıkların yorgunluğuna da bağlamak gerekiyor. Biz oyuncularımızın bilhassa fizikî, mental gelişimlerini, taktiksel gelişimlerini, önümüzdeki dört haftalık dönemde tamamlayacağız. Bilhassa birinci yarı rakipten çok kısa vakitte topu geri kazandık. Bu bizim için hoş olandı. Topa sahip olduk, gerçek pasla üçüncü bölgede yarattığımız durumlar bunlar maçın güzel yanlarıydı. Çıkarken kaptırdığımız toplar, geriye epeyce pas oynadık, direkt öne oyunu epeyce fazla düşünmemiz gerekiyor. Hepsini çalışacağız, yapacağız.

Kamplar deneyimli ve genç oyuncuların kaynaşması için. Geçen yılki kadronun üstündeki olumsuz tesirleri ortadan kaldırmak yeni bir başlangıç için bütün oyuncuların yardımlaşmasına gereksinim var. Bizim de oyunculara söylemiş olduğimiz; güzel bir kadro olmamız, saha ortasında ve haricinde da birbirimize yardım etmemiz gerekiyor. Kısa vakitte grup ruhunu ortaya koyarız, Galatasaray’ın hak ettiği, DNA’sında olan muvaffakiyetleri da takımdaşlığı da sağlayacağız.”