Teknik Yöneticimiz Okan Buruk: “Daha kaliteli ve çağdaş oyun ortaya koyan taraftık”

Leila

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Futbol A Kadrosu Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Spor Toto Üstün Lig’de 2-1 kazandığımız Beşiktaş maçının akabinde yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğumuz çağdaş oyun ile galibiyeti hak eden taraf olduğumuzun altını çizen hocamızın değerlendirmeleri şöyle:

“Maçtan evvel futbolcu olarak birinci derbimi Beşiktaş’a karşı oynadığımı söylemiştim. Orada iki gol atmıştım. Artık de kadro olarak iki gol attık. Bu benim için sevindirici. Kazanmak sevindirici. Beşiktaş’ı de oynadıkları oyundan ötürü tebrik ediyorum. Onlar da kazanmak için ellerinden geleni yaptılar.”

“DİREKTE REKORA GİDİYORUZ”

“kimi vakit daima birebir şeyleri konuşuyoruz. Kazanınca ve kaybedince hoca dokundu oluyor. olağan olarak her hoca biroldukca şey deniyor. Saha ortasında oyuncular biroldukça şeyi belirliyor. Oyuncularımızın istekleri, saha ortasında istediğimiz nazaranvleri yapması kıymetli. Ekip oyununu alana yansıtırsak kazanırız dedim. Birinci yarıya baktığımızda 1-0 öndeyken bile üstümüzde bir tutukluk vardı. İkinci yarıda oyuna hayli hakim olduk. 2-1’lik sonuç var. 6-2, 6-3 tahminen de 7-3 bitebilecek bir maçtı. Biroldukca topumuz direkten döndü. 11. topumuz direkten dönmüş oldu. Rekora hakikat gidiyoruz. Galatasaray’da sonlandırma eksik deniyor lakin kimi vakit top üç direk içinden geçmiyor. kimi vakit direğe vuruyor.”

“İki hafta evvel burada epey hoş bir başlangıcımız vardı. Tahminen farka gidecek bir maçta hakem yanılgısından dolayı o maç yarıda kaldı. Bugün grup olarak kazanmak için elimizden geleni yaptık. Beşiktaş’ın da yakaladığı talihler vardı lakin ikinci yarı kazanmayı hak eden taraf olduğumuzu düşünüyorum. Çok daha fazla gol atabilirdik.”

“BEŞİKTAŞ’IN NASIL OYNAYACAĞINI BİLİYORDUK”

Beşiktaş’ın uzun top oynayacağını bekliyorduk. Nkoudou ve Cenk’i listede görür görmez Cenk’in sağda direkt paslı bir oyun oynayacaklarını düşünüyorduk. Maçın büyük kısmında uzun topla oynandı. kimi vakit ikinci topları almakta külfet çektik. Oyun olarak daha kaliteli ve çağdaş oyunu ortaya koyan taraftık. Bunun kararınu 2-1’lik skorla aldık.”

“Hedeflerimiz devam ediyor. kimi vakit puan kaybediyoruz. Ligin fazlaca başındayız. Üst üste iki maç galip geldik lakin çabucak hemen hiç bir şey kazanmış değiliz. Haftaya epeyce değerli bir müsabaka var. Ortaya gireceğiz. En kuvvetli fikstürü oynayan kadroyuz. Vakit zaman bunun altını çizmek gerekiyor. Düzgün oynayıp istemediğimiz puan kayıpları oldu. Genel olarak baktığımızda Galatasaray ekibi daha güzel olacak. Bugünkü oyunu kendi adıma epey abartmıyorum. İkinci yarıyı epey daha düzgün oynayabilirdik. Oyun kalitesi olarak daha uygununu yapabilecek bir kadroyuz. Bunu da önümüzdeki maçlarda daha gerçek bir biçimde ortaya çıkarmaya çalışacağız. Oyuncularım bugün ellerinden geleni yaptılar.”

“Taraftarımız harikaydı. Stada girer girmez onların sesi kulağımıza geldi. Onlara bu galibiyeti vermek, onlarla bu galibiyeti kutlamak bizim için epey pahalı. İnşallah Galatasaray amaçları doğrultusunda en düzgününü yapmaya devam edecek.”

“ICARDI NASIL EKİP OYUNCUSU OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

“Mertens’i Icardi’nin yakınına sokarak ikili forvet üzere oynamaya çalışıyoruz. Mertens oyun içerisinde irtibat da oluyor. Stoperlerin içinde ve box’taki oyuncumuz Icardi. Topu getirdiğiniz vakit atabileceğini biliyoruz. Biroldukca maçta bunu denedik. Bununla ilgili çalışmalarımız oldu. Gol için yalnızca Icardi’yi değerlendirmemek lazım. Hamle presini de epeyce güzel yaptı. Kadro oyuncusu olduğunu yaptığı koşularla ve savunmayla mükemmel biçimde gösterdi. Tebrik ediyorum. Galatasaraylıların, hepimizin ondan fazlaca büyük beklentisi var. O da bunun için en düzgününü yapmaya çalışıyor.”

“beraberliği kendi ortamızda, soyunma odasında gösteriyoruz. Kazandıktan daha sonra dışarıda nasıl kazandığımızı, bundan daha sonraki amaçlarımızın ne olduğunu Muslera arkadaşlarına lisana getirdi. Ekip kaptanı olarak tebrik etti. Orada birbirimize sarılmamız epeyce pahalı. Kazanınca beraberlik daha farklı boyut alıyor. Muslera ekip kaptanı olarak sorumluluklarını fazlaca uygun yerine getiriyor. Ekip ruhunu daima birlikte çıkarmaya çalıştığımız için ona dair bir konuşma vardı ortamızda.”