Teknik Yöneticimiz Okan Buruk: “Bugün bizim için bir başlangıçtı”

Leila

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Futbol A Kadrosu Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Spor Toto Muhteşem Lig’de galip geldiğimiz Vavacars Fatih Karagümrük maçının akabinde yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Hocamızın maç sonu açıklamaları şöyle:

“Bugün maçın başlangıcı olarak geçen haftaya göre daha tutuktuk. Olimpiyat Stadı’nda oynamak zordur. Evvelce ben de burada oynadım. Maçı n başlangıcı epeyce güzel değildi; lakin devamında top bizdeydi. Daha fazla konuma giren taraftık. Rakibin taraf değiştirmelerle net olmasa da durumları oldu. ondan sonrasında kırmızı karttan daha sonra 11’e 10 oyun oldu. Daha düzgününü yapabilirdik. Birinci yarının sonunda istediğimiz üzere net konumlar yakalayamadık. İkinci yarıda bu konumları bulduk. Rakibimize hiç durum vermedik. Çok daha farklı bir maç olması gerekirdi. İki tane iptal edilen gol oldu. Onların nitekim nasıl olduğunu bilmiyorum. İzleyip goreceğiz. Güzel oynadık.”

“Emre hiç maç oynamadı ancak bizimle bir arada idman temposu ortasında olması, çalışma isteği onu alana koymamızı sağladı. O da genel olarak güzel bir manzara çizdi. Bir de gol attı. Ona alanlara beğenilen geldin diyoruz. Juan’ın girip gol atması da bizim için değerliydi. 1-0’dan daha sonra top bizde kaldı ve net durumlar yakaladık. Daha farklı biçimde bitirebilirdik. Karagümrük 10 şahısla epeyce düzgün gayret etti. Onları da kutlamak istiyorum.”

“Barış formayı istiyor. Kerem de geçen hafta uygun bir oyun ortaya koydu. Bugün kapanan rakibe karşı Kerem’e uygun oyun birinci yarıda çıkmadı. Devamında Barış girdi. İstekliydi. Oyun içerisinde güzel şeyler yaptı. Daha düzgününü yapacak kalitesi var. çabucak hemen yarısını yansıtıyor. Ondan daha düzgününü bekliyorum. Tüm oyuncuları kullanmaya çalışıyoruz. Yunus’un golüne fazlaca sevindim; lakin o da iptal oldu. Yunus için moral manasında hayli güzel olacaktı.”

“Geniş bir takımımız var. Herkesi oynatmaya çalışıyoruz. Giren ve çıkan tüm oyuncularımız yüzde yüzünü vermeye çalışıyor. Benim onlardan istediklerimi alana yansıtmaya çalıştılar. Benim için değerli olan bu. Son üç maçlık dönemde oyun olarak ileriye gitmeye çalışıyoruz. Önümüzde bir derbi var. Şiddetli bir müsabaka. Beşiktaş’ta hoca değişikliği oldu. İki ekip için de kıymetli bir maç. Amacımız lig ortasına kadar üç puanlarla devam edebilmek. Bugün bizim için bir başlangıçtı. Maksadımız son iki maçı kazanarak üstteki ekiplere yaklaşmak.”

“Bugün kazanmak değerliydi. Bilhassa savunmada epey değişiklik vardı. Dönecek oyuncularımız var. Çalışma, hazırlanma, derbiyi yaşama talihimiz var. Kuvvetli bir müsabaka. Beşiktaş güzel bir takıma sahip. Şenol Güneş’e güzel olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bu hafta oynayacakları Ümraniyespor maçı oyun ve takım manasında rakibi tahlil etmeye yardımcı olacak. Derbiye yakışır bir biçimde çıkacağız. Taraftarımız son iç saha maçında mükemmeldi. Bugün bir daha bize fevkalade takviye verdiler. yine onlarla birlikte güç yaratıp âlâ bir oyun ortaya koymak istiyoruz.”