Teknik Yönetici Okan Buruk’tan açıklamalar

Leila

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Futbol A Ekibi Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Spor Toto Harika Lig’in 3. haftasında kazandığımız Hangi Kredi Ümraniyespor maçının akabinde yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

“GOLÜ ERKEN BULMAMIZ GEREKİRDİ”

Hocamızın maçla ilgili fikirleri şöyle:

“Havalar sıcak. Nem var. Hepimiz terliyoruz. Bu ay fazlaca sıkıntı geçiyor. Oyuncuların performansını değerlendirirken bunu da göz önüne alıyoruz.”

“İlk yarı kenarda saç baş yoldum. kimi vakit yaptığımız yanılgılara inanamadım. Bizim kadar kaliteli kadronun bu kadar top kaybetmesi… Bu kadar makûs oynamamıza karşın üç-dört duruma girdik. Devre içinde buyu söylemiş oldum. İkinci yarı daha yeterli başladık. Mertens’in forvet ardında oyunu yönetmesi, orta saha oyuncularımızın daha dirençli olması bizi rakip kaleye daha epey gönderdi. Golü epeyce erken bulmamız gerekirdi. Birinci 20 dakika fazlaca güzel baskı kurduk. Orada maçı kazandıracak birden çok gol atabilirdik. Rakibin de çıkışları oldu. Savunmaya geçişlerde önde oyuncular süratli atağı düşünerek bıraktılar. Gol de yiyebilirdik.

“ZAMANA GEREKSİNİMİMİZ VAR”

“Maçın sonunda attığımız golle kazandık. Sevinçliyim fakat tam olarak hazır olmadığımızı görüyorum. Bunu hayli söylemek istemiyorum fakat vakte muhtaçlığımız var. Tam olarak hazır olmayan oyuncular için vakte muhtaçlığımız var diyebiliriz. Lucas 90 dakika oynadı lakin fazlaca yoruldu. Birinci uzun maçıydı. Öbür oyuncular da yavaş yavaş bu tempoyu yakalayacaklar. Oyun olarak daha uygun olmamız gerekiyor. İkinci yarı 20-25 dakika yakaladığımız tempoyu bundan daha sonraki maçlara yaymamız gerekiyor. Yavaş yavaş bunu başaracağımıza inanıyorum.

“Her maçı kazanmak hoş. Deplasmanda iki galibiyet aldık lakin iç alanda da kaybettiğimiz bir maç var. Buna üzülüyorum. Deplasmanlar değerli. İnşallah bunu iç saha ve dış saha olarak devam ettiririz. Galibiyetten ötürü hayli memnunum. “

“EN AZ ÜÇ OYUNCU KATMAK İSTİYORUZ”

“Kadro genişliğine gereksinimimiz var. Bu net bir biçimde gözüküyor. Mertens ve Torreira bize saha içerisinde inanılmaz özgüven kattı. Desteklere muhtaçlığımız olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. En az üç tane daha oyuncu içeriye katıp bu takım genişliğini oluşturmak istiyoruz. Herkes epeyce tezli. Geçen seniçin kadroyu koruyup üstüne transferler yapan rakiplerimiz var. Bizde bir değişim oldu. Yeni oyuncular geliyor, yeni hoca, yeni idare geldi. Bu değişimi tamamlamak için gereksinimimiz olan bölgeler var. Elimizdeki oyuncular en güzelini yapmaya çalışıyor. Onlardan alışılmış ki mutluyuz lakin iki tane sakatımız oldu. Dönem içerisinde bunlar olacak. O yüzden geniş bir takıma gereksinimimiz olacak.”