Süleymancılara ilişkin yurttaki dayak imajlarını paylaşmıştı; Twitter, CHP’li Kaya’nın hesabını dondurdu

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın Twitter hesabı, İstanbul’da Süleymancılara ilişkin bir erkek öğrenci yurdunda çekilen dayak imajlarına ait paylaşımında Twitter kurallarını ihlal ettiği sebebi öne sürülerek donduruldu.

Yıldırım Kaya, İstanbul Esenler’de Süleymancılara ilişkin bir erkek öğrenci yurdunda çocuklara dayak atıldığı anın imgesinin ortaya çıkmasının akabinde Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Kaya, paylaşımında, Ulusal Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adale Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı etiketleyerek, ” dedi.

Kaya’nın Twitter hesabı, bu paylaşımı niçiniyle donduruldu. Hesabının Twitter kurallarını ihlal ettiği sebebi öne sürülerek kitlendiğini belirten Kaya, bahse ait bugün yaptığı yazılı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Vicdanları sızlatan imgeler medyada geniş yer tutmuş, sorumluların bulunarak yargı önünde hesap vermesi kamuoyunun ortak talebine dönüşmüştü. Kısa müddet daha sonra da İstanbul Valiliği yurt gorevlisinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Bu müddet ortasında başta Twitter hesabım olmak üzere tüm toplumsal medya hesaplarım Süleymancılar tarafınca ağır bir biçimde şikayet edilmiştir. Twitter yetkilileri de Twitter kurallarını ihlal ettiğim sebebi öne sürülerek hesabımı kilitleyerek paylaşımımı silmemi istemiştir.

Lakin bir insan, bir vatandaş, bir baba, bir öğretmen ve bir milletvekili olarak, çocuklara uygulanan şiddeti önlemek, kamuoyunu aydınlatmak ve resmi kurumları nazaranve davet etmek benim birinci misyonumdur.

Yaptığım paylaşımın Twitter kurallarını ihlal etmesi kelam konusu değildir. Bu niçinle yaptığım paylaşımı silmeyi reddederek itiraz hakkımı kullandım. Maruz kaldığım mağduriyetin Twitter yetkilileri tarafınca en kısa vakitte düzetileceğini umuyorum. Çocuklarımızın incitilmediği bir dünya hasretiyle hassas kamuoyunun bilgisine ve dayanağına sunar, sağlıklı günler dilerim.”