Sözcü müellifi: Mülkiye Müfettişi, AKP’li milletvekiliyle yaşadığı tartışma kararı siyasi baskılara dayanamadı, misyondan alınmasını istedi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Sözcü gazetesi muharriri Hürmet Öztürk, Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan’ın AKP’li bir milletvekiliyle yaşadığı tartışma daha sonrası siyasi baskıya maruz kaldığını ve bakılırsavden alınmasını istediğini yazdı.

Öztürk yazısında, “CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, İçişleri Bakanı’nın cevaplandırması istemiyle 8 Eylül 2021’de soru önergesi verdi. Önergede Giresun’da yaşanan sel felaketinden daha sonra Vilayet Özel Yönetim Genel Sekreteri’nin “kum ve çakıl ocaklarının derelerdeki faaliyetlerini denetim edemediği” sebebi öne sürülerek Hüseyin Taşkın’ın nazaranvden alındığı açıklandı. Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan vekaleten Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreterliği nazaranvine getirildi.” tabirini kullandı.

Öztürk şunları kaydetti:

“Yeni atanan Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri’nin, bakılırsale-Çanakçı Deresi ve Harşıt Vadisi boyunca işletilen kimi kum-çakıl ocaklarına ait jandarma tarafınca düzenlenen tutanaklar doğrultusunda, Maden Kanunu’na bakılırsa uyguladığı cezai müeyyide kararı AKP’li milletvekilinin damadının şirketine yazdırdığı ceza niçiniyle siyasi baskıya maruz kaldı. Aslan, Mülkiye Müfettişliği bakılırsavine döndü. Yeni Genel Sekreter’in başarısızlığı kararı değil, siyasi baskılarla vazifeden ayrıldı. Hakikaten, Kastamonu’da sel felaketi yaşanınca birebir kişi bu kere Kastamonu’yla atandı.

İçişleri Bakanı, Özel Yönetim Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın’ı, derelerden müsaadesiz kum-çakıl alınmasına pürüz olmadığı sebebi öne sürülerek nazaranvden aldı, yerine Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan’ı atadı. Aslan da baskılara dayanamadı, AKP milletvekiliyle yaptığı tartışma kararı bakılırsavden alınmasını istedi. O artık Kastamonu Vilayet Özel Yönetim Genel Sekreteri.”