Şimdilik Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soruşturma açılmadı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Şimdilik Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Almasri davasında İtalya'ya karşı herhangi bir prosedür açtığı görülmemektedir.. Bu, TÜFE savcının Sudan vatandaşının şikayetini kayıtlı ne de hakimlere resmi olarak göndermediği, ancak e -posta ile bir rapor aldığı hükümet kaynaklarından öğrenilen budur.

Avvenire: “Hükümetin çalışmalarında Lahey'den Fucket”

'Avvenire'yi ortaya çıkaranlara göre, uluslararası ceza mahkemesini değerlendirmek için çağrıldığı İtalyan hükümetine karşı yapılan suçlama, “Roma tüzüğünün 70. maddesi uyarınca adalet yönetimine engel” dir. Savcı ve Uluslararası Mahkeme Başkanı'na gönderen savcılık tarafından alınan şikayette Giorgia Meloni, Carlo Nordio ve Matteo'nun adları belirtilmiştir.

“Başvurunun bir protokolü olarak kayıt ve General Almasri için yakalama yetkisini yayınlayan mahkemenin ofislerine gönderme, dosyanın varlığını doğrular Kamu savcısının ne şekilde ilerleyeceğine karar vereceğine “, gazetenin altını çiziyor ve 2019'da zaten uluslararası müfettişlere işkenceye söylenen” avukatlarına Lahey'e yazmak için bir Sudanlı mülteci “olduğunu bildirdi. O ve karısı, her ikisi de Libya'da hapsedildiğinde General Almasri'den geçmişti “ve savcılığa, ona göre, İtalya'nın yüksek AB yetkililerinin sorumluluklarını ima eden” geniş bir kanıt serisi “ile bir iletişim sunuyor eski ilk İtalyan bakanları ve bakanları dahil “.

Lahey'de yatırılan, 'yer alacak' görebilen ve çok sayıda ekin eşlik ettiği 23 sayfada, İtalya'daki Libya generalinin kalıcılığının göstergesi gibi bazı detaylar yanlıştır. Günler '”. “Uluslararası ceza mahkemesinin prosedürü, İtalyan usul sisteminin prosedürü ile benzer değildir – gazetenin altını çiziyor – cezai eylemin zorunlu niteliği, savcının bir şikayet alındıktan sonra ilettiği andan itibaren gerçekleşir. Yargıç 'Kayıt', şansölyeyi yöneten “. Suçlamaya göre, “Meloni, Nordio ve Dikilenin 'Şüpheliler' olarak belirtildiği,” Uluslararası Ceza Mahkemesine General Almasri'yi teslim etmeyen İtalyan Hükümeti temsilcileri “uluslararası ve uluslararası ceza mahkemesine” yürütme güçlerini istismar etti. Ulusal Yükümlülükler “. Özellikle, Roma Tüzüğünün 70. Maddesi, Uluslararası Adalet'i engelleyenlere karşı önlemleri yönetenden bahsedilmektedir.

Nordio'nun tepkisi

Almasri hükümeti hükümetle ilgili araştırıyor mu? “Şimdi herkesin bu dünyayı her şey hakkında biraz araştırdığına inanıyorum. İnsan adaletine güveniyoruz ya da daha doğrusu ilahi adalete varsayıyoruz çünkü insan genellikle yanıltıcıdır. Sahip olduğumuz şeyden memnun kalalım ve nasıl gittiğini görelim “diye yorumladı Rai Radio1, bir günün konuğu, Adalet Bakanı Carlo Nordio.

'' İnsanca konuşursak, bir suç işleyen herkesin yargılanmasını ve suçlu bulunması durumunda mahkum edilmesini ve kurallara göre ve prosedürlere göre yapılan cümle olmasını istiyorum. Mesele bu, '' dedi Nordio. “ Dün bile 'evet oh oh, görev yanlış olacaktı, ancak bu bir işkencecidir' – ekledi – ama bu kriteri takip edersek uluslararası ceza mahkemesi bile mantıklı olmazdı, Ne de Nürnberg Mahkemesi. Mahkemeler var çünkü kurallara saygı duymaları gerektiği '. Almasri'nin özgür olduğunu, “Üzgünüm olduğumdan eminim, ama her şeyden önce yasaları uygulamak zorundayız, aksi takdirde kendini adalet yapmaya geri dönüyoruz '' '' Jungle yasasına geri dönelim ' '.

'' TÜFE hakkında yorum yok, mahkemenin bu olaydaki davranışı hakkında birçok rezervim var. Belki ceza mahkemesine bir soruşturma açmanız gerekir Ve nasıl teyit edildiğine dair açıklamalar yapmalısınız, Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'nin Ashdod'dan gelen tepki. “ İtalya'ya gönderilen eylemin null olduğunu, Bakan Nordio'nun yüzde 100 işini paylaştığını ve paylaştığını ve Farnesina'nın sahibinin altını çizdiğini teyit ediyorum.

Cevabı Giuseppe Conte: “Bugün hala okuyun Tajani, TÜFE'nin soruşturulması gerektiğini söyledi, bir İtalyan vatandaş olarak 'Hayır, bakan, uluslararası adalet ve İtalyan halkı karşısında bu çok ciddi ihlal için cevap vermeniz gereken” diyorum. Savaş devam ediyor mu? “Kesinlikle evet,” diye bitirdi 5 Yıldız Hareketi Başkanı.

İtalya'daki Ivoriana devleti kınadı: “Libya'da Mucize ile canlı olarak katlandım”

İtalya'da yaşayan Fildişi Sahili'nden bir kadın, Almasri'nin ilişkisinde herhangi bir ihmal veya yardım ve destekleme varsayarak devlete karşı bir şikayette bulundu. Kanun bugün Roma'nın kamu savcısında, Matera Forumu, ADU Ulusal Başkanı (İnsanın Temel Haklarının Tanıtımı ve Korunması Birliği) avukat Angela Bitonti tarafından açıldı. Şikayette, devlet organlarına, insanlığa karşı suçlarla suçlanan ve durma görevinin uluslararası ceza mahkemesi tarafından asıldığı Bay Njem Osama Almasri'yi temin etmesini ve/veya yardım etmeyi ve desteklemeyi sağlayacak parmağı ''.

“ Mitiga hapishanesinde en az bir yıl boyunca tecavüze uğradım ve katledildim – onlar avukat tarafından verilen beyanlarda, kadının sözleri – Almasri ve askerleri hayatımı yok etti ''. Kadın Libya'daki esaretini anlatıyor. '' Benim gibi birçok kadının Mitiga'da öldüğünü gördüm – dedi – tecavüzden ölmek için. Aylarca bir erkek filosu için kurban kuzu oldum. Ben bir mucize tarafından yaşıyorum. Bir kadının o hapishanede neler yaşayabileceğini hayal bile edemezsiniz, hayal bile edemezsiniz. İtalya'da iyi insanların bir şekilde yaşadığımı aşmalarına yardımcı oldu. Bir gün adalet yapabileceği umuduyla devam ettim. Libya'dan yeni yüzen bir lastik teknede ölümden kaçmak için geldim, cellatım eve bir devlet uçağına döndü. Birisi bana ne olduğunu gerçekten açıklıyor. Sağ ve özgür bir ülkeye geldiğimi sanıyordum, bunun yerine tekrar kurban edildim. Bugün geriye dönüp baktığımda, Mitiga'da ölmeyi tercih edeceğimi söylüyorum ''.

'' Adalet bitti – yorum yaptı Angela Bitonti – bu çok üzücü insan ilişkisinde ve Libya hapishanelerinin cehenneminden geçen herkese “.

Ayrıca oku