“Şimdi yönetim kuruluna hiçbir atama yapılmayacağını kim garanti ediyor?”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Bana öyle geliyor ki açıkça Kafkaesk bir hikayebir yandan TAR itirazımızın incelenmeye değer olduğunu söylüyor ve bu nedenle duruşmayı 23 Ekim'e koyuyor, diğer yandan CDS, TAR duruşması olduğu için müdahale etmeyeceğini söylüyor: ancak bu arada adaylıkların yapılmayacağını kimin garanti ettiği belli değil”. Meclis üyesi Adnkronos'a şunları söyledi Nino Rizzo Sinirkararına ilişkin yorumda Temyizi reddeden Danıştay – davacılar arasında yer aldığı takdirde – davanın durdurulması için Rai randevuları Zira Anayasa Mahkemesi içtihatlarıyla ve yeni Avrupa düzenlemeleriyle çelişmektedir.

“Danıştay – Rizzo Nervo açıklıyor – atamalar henüz yapılmadığı için 'ilgi eksikliği' temelinde itirazı reddetti. Şimdi, ben bir hukukçu değilim ama atamalar yapıldıktan sonra bunun Meclis'in siyasi bir oyu olduğunu ve sorgulanamayacağını söylemeleri muhtemeldir”. Hayal kırıklığı orada: “İtiraz kabul edilebilir veya edilmeyebilir, bu bir ölüm kalım meselesi değil, ancak mantık, TAR'ın itirazın ele alınmaya değer olduğunu belirttiği anda, bu arada atamaların yapılmaması gerektiğini dikte eder – diyor yönetim kurulu adayı -. Biz açıkçası askıya alma kararını bekliyorduk 23 Ekim'e kadar esas hakkındaki duruşma tarihi. Karar, gerekçeler arasında, TAR tarafından belirlenen esas hakkındaki duruşmayı tam olarak belirtmeleri nedeniyle biraz anlaşılmazdır”.

Rizzo Nervo, “Duygu şu ki, “hiçbir sorumluluk almak istemediler ya da Meclis ve Senato'nun 23 Ekim'e kadar adaylıkları yapmayacağına ikna oldular ve geriye sadece haklı çıkmalarını ummak kaldı” diye vurguluyor.

Gerçekler

Danıştay bugün, Rai Yönetim Kurulu üyeleri için Temsilciler Meclisi tarafından seçim amacıyla adaylıkların sunulmasına ilişkin duyuruya karşı önerilen 30 Mayıs 2024 tarihli TAR Lazio emrine karşı sunulan ihtiyati temyizi reddetti. Parlamento Odaları – Danıştay'dan gelen bir notta belirtildiği üzere – bu nedenle, temyiz edenlerin hala katıldığı devam eden ilgili prosedür tarafından öngörülen prosedürlere devam edebilir.

Temyiz edenlerin cevabı

Üç davacının, Nino Rizzo Nervo, Patrizio Rossano, Stefano Rolando ve girişimin koordinatörü Roberto Zaccaria'nın resmi notu da kısa bir süre sonra geldi. “Danıştay, TAR'ın 23 Ekim'de yapılması planlanan duruşmasını öne alma talebini reddetti ve Parlamento tarafından Rai yöneticilerinin atanması prosedürüne ilişkin konunun esasını incelemeyi amaçladı. Özellikle, CdS, kararı öne almak için hiçbir neden olmadığını ve 'atamalardan önce temyizde bulunmanın bir çıkarı olmadığını' belirtti: aslında, davacıların kendileri teorik olarak atanabilirdi – ortak bildiride şöyle yazıyor – Bu nedenle her şey TAR'ın 23 Ekim'deki duruşmasına ertelendi. Eğer atamalar bu tarihten önce yapılmış olsaydı, ön koşulların gayrimeşru olması nedeniyle bunların baltalanması riski vardır. Doğal olarak, İtalyan yasalarının öngördüğü Rai Yönetim Kurulu atama prosedürünün Anayasa ve AB mevzuatına uygunluğu sorunu açık kalmaya devam ediyor”.