Silivri Cezaevi’nde intihara sürüklendiği argüman edilen Halil Kasal’ın ses kaydı savcılığa verildi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde “gardiyan baskısı ve darp” niçiniyle intihara sürüklendiği argüman edilen tutuklulardan Ferhan Yılmaz hayatını yitirdi.

Cezaevinde intihara sürüklendikleri öne sürülen mahkumlardan Halil Kasal‘ın akıbetiyle ilgili Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü “Sağlık durumunda bir sorun olmadığı anlaşılmıştır” açıklamasından daha sonra, Halil Kasal’ın ses kaydının ortaya çıkması kuşkuları artırdı.

İntihara sürüklendiği öne sürülen tutuklu Abdulmenav Çetin’in annesi Avniye Çetin de Halil Kasal’ın işkenceyi anlatan ses kaydını annesinin kendisine gönderdiğini ve Silivri Savcılığı’na verdiğini söylemiş oldu.

Halil Kasal’ın ağır bakımda olduğu argüman edilirken Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kasal’ın cezaevinde olduğunu öne sürdü.

“Ses kaydını Silivri Savcılığı’na teslim ettim”

Kendi oğlu Abdulmenav Çetin’den de haber alamadığını tabir eden Avniye Çetin 4 gün boyunca Silivri Cezaevi önüne gittiğini fakat rastgele bir bilgi alamadığını söylemiş oldu. Çetin, “Yoğun bakımda olan Halil’in annesi, bana Halil’in ses kaydını gönderdi. Ben de ses kaydını cd yaptım. Silivri Savcılığı’na teslim ettim. Orada şikayetçi oldum. ‘Oğluma bir şey olursa burayı yakarım’ dedim. Çağlayan Adliyesi’ne gidip dilekçe verdim. Çocuklarımız esasen cezalarını çekiyor, gardiyanların ve müdürün verdiği ceza kabul edilemez. Bir anne olarak dayanamıyorum artık. Cezaevi kapısının önüne gideceğiz. Çocuğumun sevkinin yapılmasın istiyorum” talebinde bulundu.

“Anne, ne olur bize yardım edin”

Mezapotanya Ajansı’ndan Doğan Kaynak’ın haberine göre oğlunun 6 Nisan’da azaba maruz kaldığını ve bunu 8 Nisan’da yaptıkları telefon görüşmesinde öğrendiğini söyleyen Avniye Çetin, toplantıda oğlunun “Anne canımız tehlikede ne yapıyorsanız yapın. Bugün bizim koğuştan bir cenaze çıkacak, artık ben mi olurum, Halil mi olur, Hasan mı olur bilemiyorum. Ne olur bize yardım edin” diyerek yardım istediğini belirtti.

“Cuma günü olanları anlattı. Sabah sayıma çıkmışlar. Oruç tutan bir arkadaşlarına tokat atmışlar. Onlarda gardiyanlara, ‘Biz oruçluyuz niçin arkadaşımıza tokat atınız’ diye sorup, kendilerini savunmuşlar. Akabinde onları bir odaya gdolayıp azap yapmışlar, yemek vermemişler. Oğlum ‘Durumumuz epeyce berbat tekrar bizden haber alamazsınız’ diye yardım istedi.”

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden Hasan Kasal açıklaması

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Silivri Cezaevi’nde azap kararı 2 tutuklunun hayatını yitirdiği argümanlarının gerçeği yansıtmadığını deklare ettiğı açıklamasında Hasan Kasal’a ait şu sözlere yer verdi :

“Haberlerde ismi geçen hükümlü Halil KASAL’ın ağır bakımda olduğu argüman edilmiş ise de, ismi geçenin hâlihazırda ceza infaz kurumunda olduğu ayrıyeten sıhhat durumunda da rastgele bir sorunun olmadığı anlaşılmıştır.”