Serie A Ligi artık daha önemli, Mulè değişikliği ne diyor

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Odanın Kültür Komisyonu, eğitim ve spor kararnamesine sunulan futbolla ilgili Mulè değişikliğinin yeniden formüle edilmesini oyladı: değişiklik FIGC içerisinde Serie A Ligi'ne daha fazla ağırlık veriyor.

“Bugün, Serie A Ligi'nin Federasyon içindeki ağırlığının ve rolünün doğru bir şekilde tanınmasıyla İtalyan futbolu için yeni bir dönem başlıyor. Sonunda sistemimizi hızlandıran yeni bir sayfa açılıyor” diyor Giorgio Mulè, Ticaret Odası başkan yardımcısı ve Forza Italia vekili, Montecitorio Kültür Komisyonu tarafından onaylanan Spor ve Eğitim hakkındaki kanun hükmünde kararnameye imzaladığı değişiklik hakkında yorum yaparken. “Şimdiye kadar, finansal katkısıyla futbola kendini beslemek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi garanti eden Serie A Ligi'nin rolü, federal konsey içindeki anti-tarihsel ve açıkça adaletsiz bir yetersiz temsiliyetle zedeleniyordu” diye ekliyor.

“Spor kararnamesindeki değişikliğin Odanın Kültür ve Spor Komisyonu'nda onaylanması, Serie A Ligi'ne federal sistemde daha fazla temsil hakkı verecek” diyor Serie A Ligi başkanı Lorenzo Casini. “Bu, yıllar sonra önemli bir ilk kilometre taşını temsil ediyor. Aslında, çağdaş demokrasilerin temel ilkelerinden biri olan 'temsil olmadan vergilendirme olmaz' ilkesi teyit ediliyor – FIGC liderlerine Mart 2022'de, ne yazık ki bugüne kadar herhangi bir takip yapılmadan, bu konuda baskı yapmıştım – ve Serie A, tüm futbol hareketine sağladığı ekonomik destek açısından nihayet yeterli bir rol tanınacak. Kural, Serie A'nın bir süredir talep ettiği reform sürecinde önemli bir ilk adımdır”.

“Ülkenin en üst kurumlarının sektörde köklü bir reform için gereken önlemleri ve araçları tanımlamaya gösterdiği özen, futbolun nihayet ülkenin ekonomik ve sosyal büyümesine katkıda bulunan diğer sektörlerle aynı seviyede bir endüstriyel sektör olarak görülmeye başlandığını gösteriyor. Bugün yeni bir gün – diye devam ediyor Casini – ve bu, Serie A'nın gençler, taban sporları ve milli takımlar yararına itici bir güç olduğu ve olması gereken hareketimizin evrimine ve büyümesine yol açmalı. Hükümete, Bakan Abodi'ye ve Parlamento'ya Senato'nun bilgi toplama soruşturması ve Sayın Mulè'nin değişikliği konusunda Oda tarafından yürütülen çalışma için, bu ilk ve önemli sonucu elde etmek için yapılanlar için teşekkür ediyorum”.

Değişiklik, federal faaliyetler üzerindeki etkileri açısından uluslararası futbol kuruluşları tarafından izleniyor: “UEFA ve FIFA tarafından imzalanan bir mektubun, yasama kararnamesindeki Değişiklik ile ilgili olarak FIGC'ye gönderildiğini teyit ediyoruz. Her iki kuruluş da gelişmeleri yakından izlemeye devam edecek,” dedi UEFA Adnkronos'a.

Değişiklik ne diyor?

Yeni metin, 1. paragraftan sonra aşağıdakinin eklenmesini talep ediyor: “1-bis. Bu maddede sözü edilen federal sistemlerde yeterli temsilin garanti altına alınması amacıyla, ilgili federasyonların tüzüklerine uygun olarak, profesyonel sporculardan oluşan takım sporlarında ve kanunla sağlanan genel karşılıklılık mekanizmaları uyarınca, profesyonel spor ligleri, ilgili spor sistemine yapılan ekonomik katkıyı da dikkate alan ilgili ulusal spor federasyonlarının yönetim organlarında adil temsil hakkına sahiptir”.

Ve yine “1-ter. 29 Eylül 1973 tarihli ve 602 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 48-bis maddesinin hükümleri, ilgili ligler aracılığıyla tazminat olarak düzenlenen ve tanımlanan profesyonel futbol kulüpleri arasındaki ekonomik ilişkilere uygulanır. Bu fıkranın hükümlerinin uygulanma yöntemleri, bu kararnameyi dönüştüren kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 90 gün içinde kabul edilecek Ekonomi ve Maliye Bakanı ile anlaşarak Spor ve Gençlik Bakanının bir kararıyla belirlenir”.