Senato, Philip Jefferson’ı Fed başkanı olarak onayladı.

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Bir kolej yöneticisi ve akademik ekonomist olan Philip N. Jefferson, Çarşamba günü Federal Rezerv Yönetim Kurulu’na onaylandı.

Senatörler, ezici bir iki partili 91-7 oyla iş için onu onayladı. O, Başkan Biden’ın Fed’in yedi kişilik yönetim kurulunda yer almak için aday gösterdiği üçüncü kişi: Lisa D. Cook Salı günü vali olarak ve Lael Brainard’ın geçen ay başkan yardımcısı olduğu doğrulandı.

En son Davidson College’da akademik işlerden sorumlu başkan yardımcısı olan Bay Jefferson, Washington DC’de doğdu ve doktora derecesine sahiptir. Virginia Üniversitesi’nden ekonomi alanında. Fed yönetim kurulunda ekonomist olarak çalıştı ve diğer konuların yanı sıra yoksulluk ve para politikasının işgücü piyasası üzerindeki etkisi hakkında yazılar yazdı.

Beyaz Saray ayrıca Jerome H. Powell’ı Fed başkanı olarak yeniden atadı, ancak Bay Powell hala nihai bir onay oylamasını bekliyor. Senatörler, oylamanın Perşembe gününe kadar beklendiğini söyledi.

Yönetimin son açık Fed işi için adayı — denetimden sorumlu başkan yardımcısı — henüz bir komite oturumu ve oylamasına sahip değil. Bay Biden’ın pozisyon için ilk adayı Sarah Bloom Raskin, Senato’dan geçemeyeceği netleştikten sonra değerlendirmeden çekildi. Michael S. Barr daha yakın zamanda işe alındı.

Bu tahminler onaylanırsa, Bay Biden, Fed’in yedi valisinden beşini aday göstermiş veya yeniden aday göstermiş olacak. Fed siyasetten bağımsızdır, bu nedenle Beyaz Saray’ın enflasyonu istikrarlı ve istihdamı yüksek tutmak için kullanılan para politikasının geleceğini şekillendirmesinin ana yolu bu atamalardır.

Washington’daki Fed yönetim kurulundaki guvernörler, para politikası konusunda sürekli oy kullanırlar ve ülkenin en büyük bankalarını denetlerler. Beşi herhangi bir zamanda para politikası konusunda oy kullanabilen 12 bölgesel rezerv bankası başkanıyla birlikte ekonomiyi yönlendirmek için faiz oranlarını belirliyorlar.

Bay Jefferson ve Bayan Cook, Fed’in şu anki projesini destekleyecekler: hızlı enflasyonu dizginlemek. Tüketici fiyatları, Nisan ayına kadar yılda yüzde 8,3 arttı, Çarşamba günü yayınlanan veriler, rahatsız edici derecede hızlı bir artış gösterdi. Fed yetkilileri, fiyat baskılarını bastırmaya ve durumu kontrol altına almaya çalışırken, oranları on yıllardır en hızlı şekilde artırıyor.

Bay Jefferson, onay oturumu sırasında “Bugün gördüğümüz enflasyondaki artış, gelecekteki enflasyon beklentilerini yükseltmekle tehdit ediyor” dedi. “Federal Rezerv bu riske karşı dikkatli olmalı ve enflasyonun hedefleriyle uyumlu seviyelere düşmesini sağlamalı.”