Santanchè ve istifa, Bakan devam ediyor: Bugün cevap

Urfalı

Global Mod
Global Mod
İstifa Daniela SantanchèMuhalefetin Visibilia davası ve yanlış muhasebe ile suçlandığı duruşma için dikkatinin merkezinde? Bugün Turizm Bakanı, Verona'daki Motor Bisiklet Fuarı'nın açılışının kenarlarında, “Her zaman kesinlikle sakin olduğumu, sorunların nasıl olduğunu biliyorum” dedi. “Hiç kimse benden geri adım atmamı istemedi. Her zaman kesinlikle sakin olduğumu söyledim çünkü sorunların esas üzerinde nasıl olduğunu biliyorum. Her zaman, bir değerlendirme görevinin yanlış iletişimine ilişkin bu iddianame ile ilgili olarak istifa etmeyeceğimi söyledim ”dedi.

“İşimi yapmaya devam ediyorum: Bugün buradayım – Santanchè ekledi – Sonra” Kesinlikle sakin çünkü “zarar verme, korkma” ve bu nedenle mutlak huzurun psikolojik bir durumunu yaşıyorum. . Bu medya saldırısı için çok üzgünüm ama boşver – Dedi – üstesinden geleceğim ”.

“Her zaman yanlış iletişim hakkındaki iddianame ile ilgili olarak istifa etmeyeceğimi söyledim ve bunun yerine, bir yargının gelmesi olsaydı, yedeklilik fonu için, siyasi sonuçların olabileceğini anladığım, olmayacağımı söyledim. Bu noktada bir adım atmaktan çekindim, işimi yapmaya devam ediyorum.

Soruşturmanın esası üzerine, yanlış muhasebe sorununa göre “Siyasi bir ima yok, kötülük yok, hasar yok ve beraat edeceğimden eminim”, “Asla söylemedim İstifa etmeyi düşünmeyeceğim kimse yok. “

Bu nedenle, “Kesinlikle sakinim, bir yağma, bir saldırı olduğunu anlıyorum, ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Muhalefetin korkusu olmadığını anlıyorum, ama kimse benim Sinirler, kesinlikle sakinim, güveniyorum ve sulh hakimlerine inanıyorum. Kendinizi denemelerde savunuyorsunuz, kendinizi gazetelerde savunmuyorsunuzAsla müzakere etmeyecek biri olacağım, sonuna kadar gideceğim “, bakanı garanti ediyor.

Giorgia Meloni ile ilişkileriniz nasıl? “Her zaman olduğu gibi, her zaman olduğu gibi,” dedi gazetecilere yanıt olarak.

Santanchè'nin koltuğunu sallayan prosedürel olaylardan – Yargılamaya gönderildi – Bu arada son CDM'de tartışılamazdı. “Gayri resmi bile değil”, dün Piazza Colonna'yı geçerken Elisabetta Casellati Reformları Bakanı'ndan emin oldu. Çevre Departmanı Başkanı Gilberto Pichetto Fratin, “Gündemi gerçekleştirdik. Başka hiçbir şey tartışılmadı”, gazeteciler tarafından baskı yaptı.

Toplantı, “sessiz bir iklim” de gerçekleşecekti, Santanchè'nin entourage Adnkronos'u güvence altına aldı. Ancak Elbette geleceği hakkında bilinmeyen kalır. Kırmızıya dönük tarih her zaman 29 Ocak'tırMahkeme Mahkemesi, Milan ve Roma arasında, Visibilia davasıyla ilgili yargılamalar, özellikle de Covid için Yokluk Fonu üzerindeki IPS'nin zararlılığına karşı ağırlaştırılmış sahtekarlık hipotezine ilişkin olarak kara yargı yetkisine karar vermesi gerektiğinde dönem. Eğer Yüksek Mahkeme, Santanchè'nin savunmasının yargılamaları Roma'ya taşıması talebini reddedecek olsaydı, iş kadını yürütme içindeki konum – zaten güvencesiz – sürdürülemez hale gelebilir.

La Russa: “Değerlendiriyor, iyi değerlendirecek”

'' Santanchè'nin bugün yaptığı açıklamaları okudum, bana oldukça açık görünüyorlardı. Dediğinizi okudum: 'Yanlış muhasebe nedeniyle istifa edeceğimi asla söylemedim, yedekleme fonu ilişkisi için bir iddianame gelirse istifa edeceğimi her zaman söyledim. Ama biz siyaset ve ciddi şeyler hakkında konuşmadığımızı söyledik, ama bence değerlendiriyor ve dikkatle değerlendirecek … ''. Böylece Senato başkanı Ignazio la Russa, RAI1 radyosuna 'Un Giorno da Pecora' konuğu, turizm bakanı Daniela Santanchè'nin istifa etmeye hazır olup olmadığını soranlara cevap veriyor.

Ayrıca oku