Renzi'nin herkese karşı yeni kitabı 'Palla al centro' çıktı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Siyasi oyunu, oyun alanının başlama vuruşunun yapıldığı kısmı olan 'Merkez'den başlayarak yeniden başlatın. Ama aynı zamanda Italia Viva'nın lideri tarafından seçilen yeni marka, Matteo RenziHaziran ayında yapılacak Avrupa seçimlerinde aday olacak. Bu, başlığı veren futbol metaforunu açıklıyor ('Top ortada. Etkileyicilerin çağında siyaset') Italia Viva lideri Matteo Renzi'nin Piemme tarafından yayınlanan ve yarın Roma'da saat 18.30'da Oditoryum Parco della Musica'da sunulacak olan son kitabına.

Eski başbakan, “topu tekrar merkeze koymanın birçok şey ifade ettiğini” ve bunun siyasette aynı zamanda “Meloni ve Salvini gibi egemenlik popülistleri ile ızgara solun popülistleri arasında üçüncü bir yol bulmak anlamına geldiğini” açıklayarak seçim programını başlatıyor Schlein ve Conte gibi”, satır aralarında “merkezin geçmişin değil geleceğin yeri olduğunu. Popülizmin değil reformizmin yeri. Burası nüfuz sahibi kişilerin değil, politikacıların yaşadığı alandır” iddiasında bulunuyor. Renzi'ye göre bir sonraki AB programı, “Avrupa Komisyonu başkanının doğrudan seçilmesinden” ve “bireylere veto hakkının verildiği” “bilançodan oluşmayan bir Komisyon hükümet ekibinden” geçiyor aynı zamanda “Köyler”in de üstesinden gelinir.

Ancak bu arada, bu 160 sayfalık ciltte, Renzi'nin iddiasına göre imzasının tam olarak 'popülizm', 'pastizm' ve nüfuz siyaseti olduğunu iddia ettiği Meloni hükümetini açığa çıkarıyor. Eski başbakanın düşüncelerinin merkezinde, Palazzo Chigi'nin şu anki kiracısı Meloni'nin çıkışları (beğeni avcılığı) var ve bu çıkışlar 90 kez anılıyor, aynı zamanda adı sayfalar arasında 93 kez aynı tekrarla geçen Giuseppe Conte'nin çıkışları da var. . Ayrıca Salvini ve eski müttefiki Carlo Calenda için de herkes için bir şeyler var. Örneğin Renzi, Meloni ile daha önce yayınlanmamış kısa mesaj alışverişini ortaya koyuyor. Biden'ın görevdeki ilk yılında kızıyla birlikte pizza yemek için ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında düzenlediği geleneksel resepsiyonu atladığı için televizyonda onu eleştirmişti. “İletişim açısından akıllıca bir hareket, diye yazıyor Renzi. Mesaj basit: 'Gördün mü? Benim için küçük kızımla birlikte olmak her şeyden daha önemli, hatta dünyadaki en güçlü adamdan bile daha önemli'”.

Renzi'nin darbesini sohbette bir fikir alışverişi takip ediyor. Renzi şöyle yazıyor: “Giorgia Meloni bana kırgın bir mesaj gönderiyor. Bana BM'deki resepsiyonun nasıl çalıştığını anlatıyor, bazen benim de orada olduğumu unutuyor. Ona neden BM'deki resepsiyona katılmanın bir görev olduğunu düşündüğümü söylediğimde resepsiyon, sıkıcı da olsa, bana Amerika Birleşik Devletleri başkanını onun kadar düzenli olarak ziyaret etmediğimi ve bu nedenle resepsiyona gittiğimi çünkü “onunla fotoğraf çektirmenin faydalı olacağını düşündüğümü” yazdı. “Tam o anda anlıyorum ve size aynen yazıyorum, 'Meloni'yi de gezmeye götürdük'. Çünkü Biden'ın resepsiyonuna katılmama konusundaki çok yumuşak eleştirimin 'Amerika Birleşik Devletleri başkanını düzenli olarak ziyaret etmememden' kaynaklandığını düşünerek gerçekliğe bağlılık eksikliğini gösterdiğini düşünüyorum”, diye okuyoruz ilişkiye ayrılan bölümde. Giorgia Meloni ile birlikte.

Renzi ise Conte ile ilgili çıkar çatışmalarını hatırlatıyor: “Conte'nin uzun süredir yaptığı gibi ben de iş avukatları arasındaki uyumsuzlukların açıklığa kavuşturulmasını isterim. Aile mülkiyeti: Partnerin veya eşin otel sahibi bir ailesi varsa ya da bankalar ya da mali zenginlikler, parlamentonun bilgilendirilmesi doğru değil mi?” diye soruyor. Ardından şu hamle geldi: “İtalya'daki Rus askerlerini kim aradı? Üst düzey bir gizli servis yöneticisi ile bir aracı arasındaki toplantıyı kim organize etti, maskeler? Vantilatörler? Büyük bir komisyonun beklendiği diğer materyaller? Hukuk bürosunda mıydı? Conte'nin ofisinin yakın işbirlikçilerinden birinin huzurunda olması ihtimali var mı?”

Ayrıca bir kareyi de Salvini'ye ithaf ediyor: “Meloni'nin en iyi etkileyici olduğunu gördük. Conte'nin, tarihin bize aktardığı her türlü siyasi tutarlılık kuralını göz ardı ederek onun peşinde koştuğunu gördük. Matteo ile ilgili dosya açmamıza bile gerek yok.” Sosyal medyaya en olağanüstü incilerden bazılarını ulaştıran Salvini, Lig'in lideri hakkında konuşmaya devam ederken şunları yazıyor: Fotoğraflarla dolu gönderide özetlenen keskin siyasi gözlemlerini nasıl unutabiliriz: ' Bu gece hafifim: baharatlı salamlı ve soğanlı pizza', daha önce 'bir ülkenin ve bir kıtanın kaderini halka emanet etmeden', Milano Marittima'daki Papeete gece kulübünün kurumsal merkezinde yapılan tam yetki talebi arasına çevrimiçi olarak eklendi. Meryem'in tertemiz kalbi', diye ekliyor tranchant.Ve bu sadece başlangıç.

Kitap aynı zamanda geçmişten karşılaşmaları da içeriyor, asla açıklanmayan arka plan hikayeleri. Örneğin, hiç şüphe duyulmayan zamanlarda Berlusconi'nin flörtü – bütün bir bölüm, itibar belgesi sıkıntısı olmayan İtalyan kurucuya ayrılmıştır – 2008'de Floransa'daki belediye seçimleri için yapılan meydan okuma sırasında Verdini'yi kendisine sorması için gönderen İtalyan kurucu. onlara katılmasını istedi. Renzi, “Rubicon'u geçmiyorum, diğer tarafa geçmiyorum” diye yazıyor. Berlusconi, “Forza Italia'nın kapıları Renzi'ye her zaman açık” dedi. Renzi'nin cevabı “Merkezde Top”da da ortaya çıkan “Kapa çeneni başkan, havanın fazla soğumasını istemiyorum” oldu.