referandumda tüm muhalefet birleşti

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Mahkeme salonundaki kavga dün sabah erken saatlerde başladı.özerkliğin nihai onayı, bütün gece süren bir nehir seansının ardından. Muhalefet, referandumun iptali için imza toplamaya başlayarak mücadeleyi Parlamento dışında sürdürmeye şimdiden hazır. hepsi var. Italia Viva ve Azione ayrıca Salı günü Santi Apostoli ile birlikte Meloni hükümetinin reformlarına karşı birleşik meydanda Pd, M5S, Avs ve Più Europa'ya katıldı. Kısacası referandumun alanı çok geniş. A Elly Schlein'in Roma'daki gösteride “artık bölünme yok” çağrısına doğru ilk adım Yüksek sesle ve defalarca birlik çağrısı yapan bir meydanın önünde.

Schlein dün sabah Instagram'da şunu yazdı: “Sırf farklılaştırılmış özerkliği ve markalaşmayı onaylamak için bizi bütün gece Parlamento'da tuttular – ikinci tur seçimlerden önce Güney'in kafa derisi. Ve böylece İtalya'nın Kardeşleri, Birliğin kadim ayrılıkçı rüyasına boyun eğiyor. I Bu noktada ismi ikiye böldükleri için Parçalar İtalya veya İtalya'nın Kardeşleri olarak değiştirmelerini öneririm. Biz de diğer muhalefetlerle birlikte farklılaşmış özerkliğe ve başbakanlığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. dün gece birleşik ve dolu dolu bir meydanda yapıldı”.

Ve daha sonra Demokrat Parti sekreteri Giorgia Meloni'ye baskı yapmaya devam ediyor: “Meloni, Spacca Italia yüzünden hükümeti devirmekle tehdit eden Lig'in şantaja karşı başını eğdi. Ve çok şükür ki kendisine şantaja maruz kalmayacağını söyledi.” Giuseppe Conte sağ kanattan başbakan olduğu dönemdeki eleştirilerini yeniden gündeme getiriyor: “Karanlık örtüsü altında İtalya'yı bölüyorlar”özerklik konusundaki son oylamadan kısa bir süre önce sosyal medyada yazıyor. Ve yine: “İtalya Kardeşler, başbakanlığı eve getirmek için, Birlik ile alışverişe ve ülkeyi bölen farklılaştırılmış özerkliğin onaylanmasına boyun eğdiler. Kendilerine İtalya'nın Kardeşleri diyorlar ama sonra İtalyanları bölüyorlar. A, B, C serilerine ayrılır.

İmza toplamaya hazırız ayrıca Riccardo Magi ile birlikte hemen meşgul olmak isteyen Avs ve Più Europa: “Muhalefet referandum hipotezini oluşturmak için derhal çalışmaya başlamalı ve hükümet nihayet iki yılı aşkın bir süredir kanunların gerektirdiği şekilde dijital imza toplama platformunu erişilebilir hale getirmeli”.

Salı günü meydanda yokum, Iv ve Action da referandumda. Matteo Renzi, “Italia Viva, farklılaştırılmış özerklik reformuna karşı da, onu desteklemek isteyenlerle birlikte imza toplayacak. Bu reformun kuzeye hiçbir faydası yok, güneye zarar veriyor. Meclis'te buna karşı oy verdik, vereceğiz” dedi. referandumda tutarlı olun”. Carlo Calenda liderliğindeki parti de oyunda olacak: “Action, referandum savaşına katılmaya hazır”. Tek uyarıyla: “Gerekli çoğunluk dikkate alınmalı ve aynı zamanda çoğunluğa hediye vermekten kaçınılmalıdır”.

Ayrıca okuyun