Referandum ve yeterlilik, eşiklerin ve soruların hikayesi

Urfalı

Global Mod
Global Mod
26 milyon (yaklaşık) seçmen avlayın. Bu 'kirli' bir iş ama onların destekleyicilerini yapmak için çağrıldıkları şey bu 8 ve 9 Haziran referandumuİtalyanlar kendilerini işyerinde dört soru ve vatandaşlık konusunda ifade etmeye çağrıldıklarında. Anayasa için, aslında, bu referandumların yok edici olması, yeter yeterlilikleri geçerli olacak şekilde almalıdır.: Yani,% 50 artı İtalya'da yaklaşık 51 milyon olan haklı olanlardan biri için oy kullanmalıdır. Referandum tarihine bakmak için, CGIL destekleyicileri ve vatandaşlık komitesi çok çalışmalı (ve parmaklarını geçmeli).

Geçmişte ne oldu

İtalya'da, 72 yürürlükten kaldırılan referandumlar bugüne kadar yapıldı ve bir sonraki 77'ye ulaşacak. Kesinlikle, böylece referandum oyunun tüm türlerini anlamak, İtalyanlar kendilerini 78 kez ifade etmeye çağrıldı. Önümüzdeki Haziran ayında dönüşle 83, Monarşi ile 2 Haziran 1946 Cumhuriyeti arasındaki tarihi seçime bağlı olacak.

Bu tür ilk soru, Katolik dünyasının Luck-Baslini yasasını isteyip istemediklerini sormak için İtalyanlara döndüğünde, Boşanma Mayıs ayının en ünlü sorusudur. Referandum, bilindiği gibi, bu yasaya, DC'ye bir tür tazminat olarak doğdu ve bu da şiddetle aykırı olduğu bir hükmün onaylanmasının sonucunda yer aldı.

Çekirdek

Tarih bir yana, çekirdek, tüm yürürlükten gelen referandumlar için Damocle'ın kılıcıdır. 39 vakada İtalya'da bu tür 72 sorudan yeterliliklere ulaşıldı ve 33 kez değil. Çekirdeğin EVET'in 23 katına çıktığı 39 vakada istatistik severler için ve 16 vaka için no. Ancak bu, kazananlarda nispeten az şey söylüyor ve kazanıyor. Boşanma durumunda, örneğin, referandumun tanıtılması, no ile yürürlükte kalan hiçbir yasa ile yenilen bir Katolik 'işareti' olmuştu.

Gösterge, yeter sayısının eğilimidir. Boşanmadan ('74) 1995'e (RAI özelleştirmesi soruların en ünlüsü) yasa tarafından talep edilen eşiğe her zaman bir istisna dışında ulaşılmıştır: 1990 (avcılık), katılım%42 ila 43 arasında durur. Olumlu bir şerit, '91'de Mario Segni tarafından benzersiz tercih üzerine önerilen dalgaları durduramayan Bettino Craxi'nin ünlü 'Denize Git'e rağmen eve getirildi.

RAI özelleştirilmesinden, bu nedenle son 30 yılda, yetersizlik işareti diametrik olarak zıt bir anlamda gitti: 1997'den beri (zamanın referandumları arasındaki sulh hakimlerinin kariyerleri) 2022'ye (CSM, diğerleri arasında) yeter yeterlilik ağrısı kalıcı olarak yayıldı ve hiçbir şekilde yürürlükten gelen referandum geçerli olmamıştır. Bir istisna dışında:%54.8 katılımlı kamu su sorusu.

Bunun yerine mutlak anlamda, Cironun Guinness'inde,% 87,7 ile boşanma referandumu kaydedilmelidir.. Katılımın başında, 1978 sorusu,%81,2 ile 1981 (terörle mücadele yasaları ve kürtaj),%77.9 (yürüyen merdiven) ve 1993'ün (partiler için finansman)%77 ile%81,2'si olan tarafları içerir).

Aksine, katılımın Külkedisi 2022 (CSM ve Sulh Ceza) sorularıdır, son referandum şu ana kadar kutlandı ve%20 yükseklikte durdu. 2009'da (çoğunluk ödülü, diğerlerinin yanı sıra) katılım%23,3, 2003'te (18 Art) ve 2005'te (GPA) her iki kez 25.5 ve 1997'de%30.2'de.