Rapora Göre Dış Ticaret Rekabeti En Çok Siyahi ve Dezavantajlı İşçileri Yaraladı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Bir devlet ticaret kurumunun yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, son yıllarda ABD fabrikalarını yurt dışına taşınmaya sevk eden offshoring ve küreselleşme eğilimi nedeniyle beyaz olmayan insanlar küresel ticaretin neden olduğu ekonomik aksamalardan orantısız bir şekilde zarar gördü.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından Pazartesi günü yayınlanan rapor, beyaz olmayan işçilerin, Çin’in “pazar yeri” ile entegrasyonu gibi sözde ticari şoklar karşısında muadillerinden daha kötü durumda olduğunu göstermek için akademik literatürü ve işçi tanıklıklarını bir araya getiriyor. , işleri ortadan kaldıran ve bazı Amerikalı işçilerin ücretlerini düşüren.

ABD ticaret temsilcisi Katherine Tai’nin talebi üzerine derlenen rapor, Washington’da yaygın olarak serbest ticaret politikaları olarak adlandırılan politikaların takibine doğru değişen görüşlerin son işareti. Sağdan ve soldan birçok siyasetçi, daha açık küresel pazarlara doğru agresif bir şekilde iten politikalardan geri adım attı ve bunların evdeki işçilere ekonomik olarak zarar verdiğini gördü.

Biden yönetimindeki ticaret yetkilileri, tıpkı Trump yönetimindekiler gibi, denizaşırı fabrikaların Amerikalı üreticilerle rekabet etmesini kolaylaştıran ve ABD piyasalarını ucuz yabancı mallarla dolduran ticaret anlaşmalarının olumsuz yönlerini giderek daha fazla vurguladılar.

Rapor, küresel ticaretin bazı faydalarını belgeliyor; bunlara, ABD şirketleri mal ve hizmetlerini yurtdışında satmak için ülke içinde genişlediğinde yaratılan daha yüksek ücretler ve istihdam da dahil. Ancak 253 sayfalık raporun çoğu, ticaret politikasının zaten savunmasız durumda olan işçiler üzerindeki olumsuz etkilerini tartışmaya ayrılmış durumda.

Bayan Tai, raporun sonuçlarını, tarihsel olarak yetersiz hizmet almış topluluklara fayda sağlayacak ticaret politikası oluşturmak için kullanmayı amaçladığını söyledi.

Bayan Tai, “Yeni araştırma, veri ve analitik araçların geliştirilmesi ve yayınlanması yoluyla, ABD ticaret politikasının adil, kapsayıcı olmasını sağlayabilir ve 21. yüzyılda ekonomimizin rekabet gücünü artırmaya yardımcı olabiliriz” dedi.

Kapsamlı araştırmaların belgelediği gibi, ticaret politikasındaki değişiklikler hem kazananlar hem de kaybedenler yaratır. ABD ekonomisi dış pazarlara açıldığından, daha fazla eğitimli işçiler genellikle fayda sağladı. Bu geçiş, ABD merkezli işletmeleri daha üretken ve yüksek vasıflı endüstrilere yönelirken, giysi dikmek veya otomobil parçaları monte etmek gibi daha az vasıflı işleri ücretlerin çok daha düşük olduğu yabancı ülkelere aktarmaya teşvik etti.

Daha az beceriye ve daha az eğitime sahip olanlar, denizaşırı fabrikalardan gelen rekabetle karşı karşıya kaldıkları ve yeni alanlara geçmek için mücadele ettikleri için genellikle zarar gördü. Çalışmalar, yeni iş bulduklarında, üniversite eğitimi olmayanların gelirlerinin genellikle yüksek eğitim almış işçilerden daha fazla düştüğünü gördü.

Raporda, bu eğilimin, ortalama olarak daha az eğitim alma eğiliminde olan beyaz olmayan insanları dezavantajlı duruma getirdiği belirtildi. Ancak raporda, eğitim düzeyi kontrol edildiğinde bile, beyaz işçilerin ticaretle ilgili aksamalar sırasında diğerlerinden daha iyi performans gösterdiği belirtildi.

Araştırmacılar, bunun muhtemelen ayrımcılığın ve ulaşım, eğitim ve teknolojiye farklı erişimin yanı sıra diğer engellerin olumsuz etkilerini yansıttığını öne sürdü.

Rapor, “Sınırlı literatür, ticari şoklar karşısında, Siyah ve diğer beyaz olmayan işçilerin beyaz meslektaşlarından daha kötü durumda olduğunu gösteriyor” sonucuna vardı.

Rapor, özellikle artan ihracatın ABD’li işçiler üzerindeki potansiyel olumlu etkisi ve telekomünikasyon, danışmanlık, yasal hizmetler, çağrı merkezleri ve diğer alanlar gibi hizmet ticareti söz konusu olduğunda, ticaretin birçok sonucunun yeterince araştırılmadığı konusunda uyarıyor.

Uluslararası Ticaret Komisyonu raporu, Mart ve Nisan aylarında işçiler ve uzmanlarla yaptığı tartışmalara ve ticaret politikasının etkilerine ilişkin önceden var olan akademik literatürün gözden geçirilmesine dayandırdı. Rapor, ticaretin etkisini ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim, engellilik ve yaşa göre inceliyor ve ticaretin Detroit ve Fresno, California çevresindeki alanlar gibi yerel topluluklar üzerindeki etkisine bakıyor.

Raporda, konuşmalara katılan işçiler ve diğer uzmanların, yabancı fabrikaların yükselişinin Amerikalı işçilerin pazarlık gücünü nasıl azalttığını ve özellikle Siyahi işçiler için daha düşük ücretlere ve sosyal yardımlara yol açtığını tartıştığı belirtildi. İşçiler, fabrika kapanışlarının yerel işletmeler üzerinde de olumsuz etkileri olduğunu söylediler, ancak bazıları ticaretin toplulukları üzerinde yaptığı olumlu etkilerin altını çizdi.

Rapora göre katılımcılar, renkli insanların ve dezavantajlı grupların, sınırlı eğitim fırsatları, düşük coğrafi hareketlilik ve ayrımcılık gibi faktörler nedeniyle iş kayıpları gibi şokları daha az atlatabildiklerini savundu.

Yetersiz hizmet alan toplulukların bu zorluklarla mücadele etmesine yardımcı olmak için daha fazla eğitim ve topluluk programlarını savundular. Bu, Kongre’nin uygun finansmanı sağlayamaması nedeniyle bu yıl sona eren uzun süredir devam eden Ticaret Uyum Yardımı programının faydalarının vurgulanmasını içeriyordu.