“Kimseyi korkutmadım.” Romano Prodi, fırtınanın bir Mediaset gazetecisine karşı 'çekilen saç' ile bağlantılı olduktan sonra kendini savunuyor. “Bu hareketin agresif olduğuna inanıyor musunuz? Soruyu cevapladım mı, kimseyi korkutmadım, yıllarca doğru gazeteler beni etkiledi, iki kez” bana saldırdı “, sonunda bir devlet anlaşması yapmak için küçük bir kaza …” diyor Piazza Clean, La7'nin konuğu, 22 Mart ayında döndüğünde, gazetenin sonuna döndüğünde. Ona venoten manifestosu hakkında bir soru soran dördüncü cumhuriyet için gönderildi. Prodi üzgünüm? “Kişi kötü niyetli bir şeyden özür diliyor, böyle küçük bir şey … Sonunda biraz rahatsızlık verdiğim anlamına geliyor” diyor.
Eski başbakan ayrıca Donald Trump tarafından tanıtılan ve daha sonra dondurulan görevlerin teması üzerinde ifade ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı 17 Nisan'da Premier Giorgia Meloni alacak. “Meloni'nin ABD ziyareti Macron'un ziyareti gibi, birçoğunun görevi üstlendiği ziyaret, Trump'tan bireylerle değil, AB ile tedavi ettiğini söyledi” diyor Prodi. “Aynı hizmet veren bir nezaket ziyareti …”.
Prodi için Trump, Batı'nın Çin'e karşı ortak görevlerine ulaşmak istiyor. “Ancak istediği şey bu, 90 gün yok ve her şey olabilir. Trump'a karşı Avrupa kamu ruhu artık dost bir ülkeye doğru değil. Biz – biz – yumruk topu olma riski taşıyacağız”.
Eski başbakan ayrıca Donald Trump tarafından tanıtılan ve daha sonra dondurulan görevlerin teması üzerinde ifade ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı 17 Nisan'da Premier Giorgia Meloni alacak. “Meloni'nin ABD ziyareti Macron'un ziyareti gibi, birçoğunun görevi üstlendiği ziyaret, Trump'tan bireylerle değil, AB ile tedavi ettiğini söyledi” diyor Prodi. “Aynı hizmet veren bir nezaket ziyareti …”.
Prodi için Trump, Batı'nın Çin'e karşı ortak görevlerine ulaşmak istiyor. “Ancak istediği şey bu, 90 gün yok ve her şey olabilir. Trump'a karşı Avrupa kamu ruhu artık dost bir ülkeye doğru değil. Biz – biz – yumruk topu olma riski taşıyacağız”.