PizzAut’tan Cutro’ya Mattarella’nın konuşması: “İşte İtalya’nın değerleri”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Cumhuriyetin, Anavatan’ın yaşamına ve ilerlemesine katkıda bulunmak İtalyanlarda ancak gurur uyandırabilir. O halde dinleyin; katılın; kararlılık ve sabırla birleştirici olanı arayın. Çünkü Cumhuriyetin gücü birliğidir“. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın konuşmasının en önemli pasajlarından biridir.

“Birlik, diye açıkladı Devlet Başkanı, dayatılmış bir gücün sonucu değildir. Cumhuriyetin birliği bir varoluş biçimidir. Ulusal toplumu anlamanın bir zihniyetidir; birleştirici bir tutumdur; çünkü o, medeniyetimizin kurucu değerleri: dayanışma, özgürlük, eşitlik, adalet, barış. Anayasanın bir arada yaşamamızın temeline koyduğu değerler. Ve İtalya’nın kimliğine ait olan değerler.”

“Bu değerlerin sona eren yıl boyunca pek çok hemşehrimiz tarafından sergilendiğini gördüm. Onlarla Cutro halkının sakin dindarlığında tanıştım. Onları, İtalya’nın dört bir yanından gelen, selin harap ettiği yerlerde çamur kürekleyen çocukların çalışkan dayanışmasından tanıdım; ve ‘Romagna mia’ şarkısını söylediler”.

#Mattarella: Hepsine Cumhuriyetin şükranlarını sunuyorum.
Çünkü onların hikayeleri zaten geleceğimizi anlatıyor.
Bize birlik olursak güçlü olduğumuzu söylüyorlar.
Herkese mutlu yıllar! pic.twitter.com/aTEwWVQxtt

— Quirinale (@Quirinale) 31 Aralık 2023
“Bunları PizzAut’ta coşkuyla çalışan otizmli çocukların gözlerinde ve gülümsemelerinde okudum,” diye devam etti Devlet Başkanı. Bir grup hayalperest tarafından teşvik ediliyor. Gerçeği değiştirenler. Ya da bunu Casal di Principe’de yapanların. Camorra’dan el konulan varlıkların sivil kurtuluşun, sosyal girişimin, kültürün yayılmasının araçları haline geldiği yer Don Diana’nın yasallık dersini canlı tutmak Kadınlara yönelik korkunç vahşet olaylarından sonra birçok kızın spontane bir şekilde bir araya gelmesi. Şiddete artık yeter demek, baskıcı zihniyete isyan etmek niyetindeyiz.”

“Onları üniformalı kadın ve erkeklerin kararlılığında ve kararlılığında görüyorum. Güvenliğimiz için çalışan. İtalya’da ve yurtdışında. Kötü şöhretin ilgi odağı olmaktan uzak, onlara umut ve onur vermek için çalışan insanların sivil tutkusunda. Ya da işlerini bırakanlara – ki bu da oldu – kendilerini ciddi zorluk içindeki çocuklara, gençlere ve annelere adamak için. Hepsine – diye bitirdi Mattarella – Cumhuriyet’e şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onların hikayeleri zaten bizim hikayelerimizi anlatıyor gelecek. Bize birlik olursak güçlü olduğumuzu söylüyorlar.”