Pd, Schlein-Bonaccini’den birlik için ilk adım

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Bir toplantı vardı. Demokrat Parti’nin birlikte çalışma ve “birliğini” sağlama yönündeki karşılıklı irade kayıtlara geçti. Bununla birlikte, işbirliğinin “biçimleri ve yolları” konusunda hala bir tanım yoktur. Önümüzdeki günlerde bu konuda daha fazla karşılaştırma yapılacak. Elly Schlein ve Stefano Bonaccini, öğleden sonra Bologna’da bir araya geldi. Bologna Demokrat Parti’nin genel merkezi. Yaklaşık bir buçuk saat ‘yüz yüze’. Toplantı, yeni sekretere bir buket çiçek veren Bonaccini ile adil oyun işaretiyle başlar. Ve aynı şekilde bitiyor: Schlein ve Emilia Romagna’nın başkanı birlikte muhabirlerin karşısına çıkıyor.

Ayrıca oku

Mesaj açık: kongre meydan okuma sayfasını kapatın ve yeni Demokrat Parti’yi inşa etme sürecini başlatın. Bunu birlikte yapmaya çalışma isteğinin her ikisi tarafından da güvence altına alındığını bildirdi. “Toplantı iyi geçti ama daha yolun başındayız. Tekrar buluşup tartışmaya devam edecekler. Görünüşe göre ikisi de birlikte çalışmaya istekli. Stefano açıkça bunun gerçek bir işbirliği olmasını, bir yer olmasını istiyor.” çünkü ilgileniyor,” diyor ailesi Adnkronos’a.

Masada Demokrat Parti genel başkanının locasından başlayarak tanımlanması gereken birçok konu var. Bonaccini tarafından karşılanacak mı? Ve sonra Yönetimdeki denge. Partinin nihai üniter yönetimi. Ve son olarak parlamenter yapılar: grup liderlerinden biri azınlıkta mı olacak? Grup başkanı, seçilmiş bir makam olduğu için kaçınılmaz olarak bir anlaşma gerektiren bir atamadır. Kısacası, hem Schlein hem de Bonaccini’nin bildirdiğine göre, bugün üzerinde bir anlaşmaya varılmamış ancak 12 Mart Pazar günü yapılacak ulusal mecliste önümüzdeki günlerde belirlenecek olan birçok parça var.

Sekreter önce konuşur ve her şeyden önce sözler Bruno Astorre’nin trajik ölümü içindir. Sonra, toplantı hakkında. “Demokrat Parti’nin bu yeni döneminin başında azami birlik ve beraberliği sağlama ihtiyacı içinde bulduk kendimizi. Önümüzdeki günlerde de devam edecek bir tartışma başlattık. Ortak çıkarımız, bunun yeniden başlaması için birlikte çalışmaktır. parti ve bizi bekleyen zorluklar”. Bonaccini Demokrat Parti’nin başkanı olacak mı? “Biçimleri ve yöntemleri birlikte tartışacağız. Bu arada kendimizi bu birlik ruhu içinde bulmak önemliydi. Önümüzdeki günlerde de devam edecek önemli bir tartışma bugün başladı.

Sonra sıra Bonaccini’de. “Kongrede Elly’ye söylediğimi tekrarlamak istedim, o kazansaydı yardım ederdim. Şekilleri ve yolları göreceğiz, önümüzdeki birkaç gün içinde sahip olabileceğimiz daha yararlı olanı birlikte değerlendireceğiz.” operasyonel bakış açısı ve roller”.

“Bugün beni ilgilendiren ve çok memnun olduğum şey, bu Pd’ye gerçekten bir bütünlük vermeye çalışmak istememiz. Yakın geçmişte veya uzak geçmişte bundan zarar gördü, kırılmalardan veya kişilikten kaçınmak istiyoruz. ya da yine karakter ayrımı… Kongrede her birimizin ve taraftarın giydiği tişörtlerin çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.Artık giydiğimiz tek bir tişört var, o da Demokrat Parti’ninki.Tekrar görüşeceğiz önümüzdeki birkaç gün”. Yarın Bonaccini, kurumsal taahhütler nedeniyle Floransa’daki anti-faşist gösteride bulunamayacak. “Onlara sahip olmasaydım giderdim. Ama Elly Schlein burada ve onun tarafından tam olarak temsil edildiğini hissediyorum. Demokrat Parti’den birçok insan olacak”.