“Ülkemizin istikrarının, halk tarafından seçilmeyen hükümetlerle yeteri kadar güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. En iyi reçete, çoğunluk ve muhalefet birlikte bulunmalıdır. Bu nedenle, muhalefet güçlerinin fikirlerini anlamak için bir araya gelme kararı. Görüşmelerin sonunda bir teklif sunabiliriz”, başbakan yardımcısı “Yarım saat daha” diyor. Antonio Tajanikurumsal reformlar konusunda “İtalya için belki de başbakanlığın Parlamentodaki güçlerin çoğunluğu için daha hoş bir çözüm olabileceğine inanıyorum. Oldukça pragmatik biriyim, istikrarla ilgileniyorum”, diye devam ediyor Forza Italia’nın “reform reçetesi” olan temsilcisi. daha iyisi bir arada bulunmalı”, çoğunluk ve muhalefet ve “kendilerini Aventine Tepesi’ne koyarlarsa muhalefet ciddi bir hata yapar. Kurumsal reform programımızın bir parçası ve bunu başarmak istiyoruz” ama “Umarım muhalefet güçlerinin Aventine’de olmadığı”.
Ayrıca oku
Tajani, muhalefetin reformlar konusunda çoğunluk ile masadan çekilmeyi seçmesi durumunda “devam edeceğiz, sonra referandumlar yapılacak ve vatandaşlar karar verecek” dedi. “Anayasa bir inanç kuralı değildir, yönetmenizi sağlayan kurallar yoksa ülke zarar görür” diye ekliyor.
Ayrıca oku
Tajani, muhalefetin reformlar konusunda çoğunluk ile masadan çekilmeyi seçmesi durumunda “devam edeceğiz, sonra referandumlar yapılacak ve vatandaşlar karar verecek” dedi. “Anayasa bir inanç kuralı değildir, yönetmenizi sağlayan kurallar yoksa ülke zarar görür” diye ekliyor.